Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

James Bond: Halálos rémületben (1987)

The Living Daylights
Filmadatlap
 
20
Szereplők
8
Vélemények
79
Képek
1
Videók

Galéria (79)

Videók (1)

 
elekm90   2021. 02. 18.

legújabb vélemény

1

Timothy Dalton első Bond-filmje egyszerre akar komoly és könnyed lenni, kicsit két szék között a pad alá esik. Az akciók és a karakterek többnyire jók. Nekem Dalton bejött a 007-es ügynök szerepében, Koskov és Pushkin karakterei is. A Bond-lány viszo... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 18.

0

Egy nézhető Bond filmet láthatunk egy nem Bond alakítással, és ezzel mindent elmondtam. Üdv, Yosi

 
Deku   2017. 12. 10.

0

Talán nem ez lesz az egyik legismertebb vagy legizgalmasabb történet de mindenképp érdemes megnézni. Tökéletes példa ez arra, hogy nem mindig kell kiemelkedőnek lennie a filmnek.

 
Scramananga   2016. 09. 17.

0

Timothy Dalton, az egyik legjobb Bond-színész, de nem tud mit kezdeni a szereppel. A zene jó a történet csavaros, de sajnos nem köt le annyira. A Bond-lány ,nekem annyira nem maradt meg, a gonoszok, pedig érdektelenek. Lehetett volna sokkal jobb, de meg kell hagyni: méltó fejhajtás, a Sean Connery éra előtt.

 
film kedvelő   2016. 12. 20.

0

Az első másfél óra egy igazi kémfilm volt, ami leköti az embert és élvezi, amit James Bond csinál. Az utolsó fél óra viszont rettentő gyengére csinálták. Unalmas és tipikus amerikai lezárás.

 
Svastitsd   2016. 02. 13.

0

Kicsit túl nagy szerepet kapnak már a modernebbnél modernebb kütyük, emiatt nehezebb érteni mit is csinálnak éppen a szereplők, mi a céljuk. Ennek ellenére jók a színészi alakítások.

 
pqrs   2016. 01. 24.

0

Igazi klasszikus Bond kaland lett, egzotikus utazásokkal és izgalmas akciókkal. Tomithy Dalton sajnos túl korán érkezett ahhoz, hogy a közönség elfogadja azt az érzelmes Bondot, amit ma Daniel Craig alakít. A történet kellően fordulatos, az Aston Martin szép és az ellenfelek is rendben vannak.

A film összbevétele 191 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film főszerepét Christopher Reeve-nek is felajánlották, ezzel együtt pedig egy egymillió dolláros fizetést is, ám Superman egykori megformálója ezt végül visszautasította. Ellenkező esetben egyébként Reeve lett volna az első (s ezidáig az egyetlen) amerikai, aki James Bondot alakította volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Timothy Daltont e filmet megelőzően már ötször kérték fel James Bond szerepére. A színész változatos okok miatt nem vállalta a lehetőséget: volt, hogy túl fiatalnak érezte magát a szerephez, máskor a forgatókönyvvel nem volt elégedett, s volt, hogy más elfoglaltságok akadályozták abban, hogy ő legyen Bond.

(ArpiHajdu és Réci)
 

67-en halnak meg a filmben.

(Norbi)
 

Wales hercege és a hercegné is részt vett a film premierjén az Odeon Leicester Square-en, Londonban.

(Bogi87)
 

Timothy Dalton magyar hangját Kovács István biztosította (1991), majd 1996-ban az újraszinkronizált, felújított változatban Vass Gábor.

(Bogi87)