Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Tűzgolyó (1965)

Thunderball
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Claudine Auger

Videók (1)

 
elekm90   2021. 02. 01.

legújabb vélemény

0

Visszalépés a Goldfinger után, de nem rossz. Kicsit azt érzem rajta, hogy az előző rész sikerén felbuzdulva egy nagy dobást akartak összehozni, de elmarad tőle. A Bond lányok és a látvány tetszettek, ahogy a film eleje is a klinikás jelenetekkel és a... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 18.

0

Hát nem a legjobb Bond film de úgy érzem talán innentől kezdve jöttek a jó részek. Ebben a részben túl sablonos az elrabolt repülő és a katonai beütés. Sean C. szerintem jót alakít ebben a részben is. Érdmes megnézni Üdv Yosi

 
dailyfilmsan   2019. 02. 21.

0

A többi JAmes Bond filmhez képest nem elég pörgős. Minha a technikai része is visszaugrott volna az időben és mivel nagyon sejtelmessé akarták tenni a főgonosz szervezetét így nem kaptunk elég információt róluk és kb nem is leheetett tudni nagyjából ... több»

 
Scramananga   2016. 09. 09.

0

Rossz ütemezésű film. Az eleje izgalmas, és egy sztorit sejtet, de idővel, a történet tönkreteszi magát. Az én figyelmem csak lankadt, és lankadt, ha végén nem lett volna ott John Barry zenéje, elaludtam volna.

 
pqrs   2016. 02. 09.

0

Egzotikus helyszín, gyönyörű nők, a világ megmentése. A Goldfinger után a második legalapabb film, amiben Sean Connery a legjobb alakítást nyújtja a 007-es szmokingjában és Largo is emlékezetes gonosz a cápákkal együtt.

 
varjú   2014. 11. 10.

0

Nem a legismertebb James Bond film, de talán az egyik legjobb, vagy legalábbis az első igazán jó. A Dr. No még viszonylag gyerekes volt, hogy úgy mondjam, nem volt olyan jól összerakva, de ez itt már igazán olyan, mint egy rendes James Bond film.

 
MrBlond   2016. 03. 30.

0

A korhoz képest teljesen élvezhető film, van benne sok jó jelenet, csinos nők, meg izgalmas akciók, szóval minden megvan benne, ami egy jó filmhez kell. Még mai viszonylatban is teljesen megállja a helyét.

A film összbevétele 77 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Tűzgolyó hozta el a James Bond-franchise második Oscar-díját: a Legjobb vizuális effektek kategóriájában diadalmaskodott. Ezután újabb Oscar-díjas Bond-filmre majdnem 50 évet kellett várni, mikor 2013-ban a Skyfall hozott el két aranyszobrot is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Létezik egy közkeletű anekdota, miszerint a főcímzene utolsó hangját Tom Jones olyan sokáig kitartotta, hogy az énekes elájult.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt az első film a franchise történetében, ahol a főcímbeli íriszjelenetnél a James Bondot alakító színészt láthatjuk. Korábban ezt a jelenetet Bob Simmons kaszkadőrrel forgatták le.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Összesen 3 Bond-lány szerepel a filmben.

(Bogi87)
 

Molly Peters 23 esztendős volt, mikor Bond-lány lett, Patricia Fearing szerepében.

(Bogi87)