Nem kell már sokáig várnunk, hogy a huszonötödik James Bond film megérkezzen a hazai mozikba. 

Cary Fukunaga rendezését számos alkalommal halasztották el a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt, úgy tűnik azonban, hogy szeptember harmincadikán csakugyan végre nagyvászonra kerül.

Fukunaga a napokban adott interjút a Hollywood Reporter magazinnak a Nincs idő meghalni promója kapcsán, amely során igencsak kendőzetlenül nyilatkozott a franchise korábbi epizódjairól, a rendező szerint ugyanis a Sean Connery-féle 007-es ügynök erőszaktevő volt.

Kétségtelen, hogy a fentiekkel szemben Daniel Craig által alakított karakter sokkal nagyobb tisztelettel bánik nőtársaival szemben, mindez pedig annak is köszönhető, hogy a #metoo kampány és Harvey Weinstein körül kirobbant botrány megtette hatását Hollywoodban:

“A Tűzgolyó vagy a Goldfinger az, amelyikben Sean Connery megerőszakol egy nőt? Amelyikben a nő azt mondja, hogy ‘nem, nem, nem’, mire a férfi azt feleli, hogy ‘igen, igen, igen’. Ez ma egyszerűen nem menne át.”

Bond filmek női szereplőinek új képe egyébként Phoebe Waller-Bridge forgatókönyvírói munkájának is köszönhető, akiről nemrégiben maga Daniel Craig is úgy nyilatkozott, hogy gyakorlatilag új életet lehelt a franchise-ba.