Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

James Bond: Goldfinger (1964)

Goldfinger
Filmadatlap
 
31
Szereplők
15
Vélemények
27
Képek
1
Videók
James Bond: Goldfinger

Galéria (27)

Sean Connery
Sean Connery
Sean Connery
Honor Blackman
Sean Connery
Shirley Eaton
Sean Connery
Lois Maxwell
Sean Connery
Gert Fröbe
Sean Connery
Honor Blackman
Harold Sakata
Gert Fröbe
Honor Blackman
Sean Connery
Sean Connery
Sean Connery

Videók (1)

 
elekm90   2021. 01. 24.

legújabb vélemény

0

Izgalmas és akciódús rész, humoros jelenetből sincs hiány (például a golfozós jelenet csattanója), ráadásul az első Aston Martin is itt mutatkozik be, nem is akárhogyan. A sztori ötletes Goldfinger tervével és indítékával, egyedül a Bond-lányok nem v... több»

 
moviemafia   2020. 08. 24.

3

Úgy gondolom, a régebbi Bond-filmekben mai szemmel nincs nagy élvezet, azonban Sean Connery ikonikus alakítása miatt megéri megnézni őket.

 
indingo   2019. 05. 20.

0

Egy izgalmas, jól összerakott Bond-film, és nem elhanyagolható az őt alakító Sean Connery, akinek van stílusa. Az egyik legjobb zenét és főcímdalt is csak ajánlani tudom.

 
Yosihiro   2016. 05. 19.

0

A legjobb Bond film szerintem S. Connery nagyot alakít és a történet is izgalmas. A korát meghazuttoló pörgős és izgalmas. Csak ajánlani tudom a megnézését! Üdv Yosi :)

 
Deku   2017. 07. 23.

0

Szerintem Sean Connery nagyszerű választás volt a James Bond karakterének eljátszásra. A legjobbak között van. Emellett ahhoz képest, hogy mikori film elég szórakoztató.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 16.

0

Talán a legjobb Bond film mind közül, de az egyik legjobb biztosan. Szerkezetileg jól felépített, sokszínű és izgalmas film. Van benne minden romantika, autós üldözés ármány és humor is. Egyedül a balett mozdulatok nem kellenének bele amiket legtöbb... több»

 
Scramananga   2016. 09. 09.

0

A legjobb Bond film. Connery érezhetően mindent megtett, Gert Fröbe az egyik (hanem a legjobb) Bond-gonosz, Honor Blackman pedig a legjobb Bond-lány (Pláne olyan névvel, mint Pussy Galore). A henchman emlékezetes, a főcímdal magával ragadó, kellően humoros, és komoly. 10/10

A film összbevétele 124 900 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Goldfinger volt az első film a James Bond-franchise történetében, mely Oscar-díjat nyert (a Legjobb hangeffekt kategóriában).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A producerek egy ideig Orson Wellest akarták Goldfinger szerepére szerződtetni, ám a színész-rendezőnek túl magas lett volna a bére, így elesett a lehetőségtől.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben elhangzik egy utalás, miszerint Bond korábbi autója egy Bentley volt Aston Martin helyett. A James Bond-regényekben egyébként valóban a Bentley volt a 007-es ügynök verdája.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Összesen 3 Bond-lány szerepel a filmben.

(Bogi87)
 

Az első film, melynek főcím zenéjét Shirley Bassey komponálta meg.

(Bogi87)