Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Soha ne mondd, hogy soha (James Bond: Soha ne mondd, hogy soha) (1983)

Never Say Never Again
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Kim Basinger

Videók (1)

 
elekm90   2021. 02. 15.

legújabb vélemény

0

Tulajdonképpen egy Tűzgolyó-remake, ami számomra önmagában egy elég olcsó húzás, ettől eltekintve élvezetes. Ahogy a legtöbb korabeli rész, ez is a második felére esett szét olyan jelenetekkel, mint pl. az a "videojátékpárbaj". Ugyanakkor Klaus Maria... több»

 
Terminátor6   2018. 06. 24.

0

Minimalista, ugyanakkor minden szinten korrekt alkotás. Mivel nem hivatalos Bond film, ezért lényegesen kevesebb volt a költségvetés. Ezt a hátrányt viszont a film át hidalta azzal, hogy a kreativitásra támaszkodott. Gondolok itt arra, hogy jóval töb... több»

 
film kedvelő   2016. 12. 20.

0

Ez nem volt egy rossz James Bond csak az egy gond van vele, hogy nem Metro Goldwin Mayer csinálta és így nem volt meg sz Bond- filingje. Pélául a zenére gondolok, ami feldobja a James Bond filmek színvonalát.

 
idefix   2015. 10. 02.

0

Tetszett a film. Már az önironikus címe is felkeltette az érdeklődésem. Jók a fordulatok, akcióban gazdagok a jelenetek és nincsenek túlkapások vagy üresjáratok.

 
Svastitsd   2016. 02. 12.

0

Nem rossz film. átlagos bond.

A film összbevétele 138 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Spectre - A Fantom visszatér című filmig bezárólag ez volt az utolsó James Bond-film, melyben szerepel a Spectre szervezet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film végén James Bond rákacsint a kamerára. Ehhez hasonló, a negyedik falat leromboló húzásra a Bond-franchise korábbi történetében kétszer volt példa: az 1967-es Casino Royale és az 1969-es Őfelsége titkosszolgálatában esetében.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Barbara Carrera olyannyira együtt akart dolgozni Sean Conneryvel, hogy emiatt a film miatt visszautasította Polipka eljátszását a Polipka című filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sean Connery a forgatás ideje alatt 52 éves volt, ezért az írók úgy döntöttek, hogy a filmbéli Bond egy nyugdíjba vonult titkos ügynök. Érdekes azonban, hogy Connery három évvel fiatalabb volt, mint Roger Moore, aki ekkor épp a Polipkát forgatta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A címadó kijelentés állítólag nem is Sean Connerytől, hanem az ő feleségétől származik, aki ezzel a mondattal reagált arra, amit a skót színész kijelentett a Gyémántok az örökkévalóságnak után, miszerint nem fogja többé eljátszani a 007-es ügynököt.

(ArpiHajdu és Réci)