Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Halálvágta (James Bond: Halálvágta) (1985)

A View to a Kill
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
1
Videók

Galéria (14)

Grace Jones

Videók (1)

 
elekm90   2021. 02. 16.

legújabb vélemény

1

Közepes rész egy már túl idős Roger Moore-ral a főszerepben. Az eleje a nyomozással és álszemélyiséggel tetszett, ahogy Christopher Walken is, akinek az átlag Bond-gonosznál szofisztikáltabb terve volt. Tanya Roberts szép, de ez a szerep nagyon kevés... több»

 
Yosihiro   2016. 05. 18.

0

Roger M. itt már nem tudott menteni a Bond szerepén kicsit gyenge lett hiszen már idősen játszotta ezt a részt. A történet sem annyira izgalmas amint amit elvárni szoktunk. Összeségéebhn egy közepes akciófilm Üdv Yosi

 
Scramananga   2016. 09. 17.

0

Sajnos gyenge, pedig lehetett volna jobb is, mert Christopher Walken, az egyik legizgalmasabb Bond-gonoz. Roger Moore, már nagyon öreg, sok akciójelenetnél látszik, hogy kaszkadőr van helyette, és a sztori sem köt le annyira. A zene nem tetszett, és lár, hogy ezzel a filmmel kellett búcsúzkodnia Roger Moore-nak a Bond szereptől.

 
film kedvelő   2016. 12. 20.

0

Jó gondolat volt egy szociapatának beállítani a fő gonoszt ugyanakkor, ahelyett hogy lelőtte volna inkább az autójával vízbe dobta, tehát ez hibás ábrázolás. De a vége túlzás volt, hogy minden munkását lelőtte.

 
Svastitsd   2016. 02. 12.

0

Nekem ez a Bond film tetszett a legkevésbé az ősszes kőzül

 
pqrs   2016. 01. 24.

0

Moore itt már nem csak nagyon, hanem elképesztően öreg, így a film is megszenvedi ezt, pedig Christopher Walken az egyik legjobb gonoszt alakítja. Van benne jó néhány izgalmas jelenet, csak sajnos a fiatal és sármos Bond helyett egy 57 éves bácsi ugr... több»

A film összbevétele 152 627 960 dollár volt (imdb.com).

 

Grace Jones és Alison Doody között, akik a filmben Bond-lányokat alakítottak, 18 és fél évnyi korkülönbség van, ezzel sokáig ez volt a legnagyobb korkülönbség két Bond-lány között, akik egy filmben szerepeltek. Ezt a rekordot később a Spectre - A Fantom visszatér című filmben döntötte meg Léa Seydoux és Monica Bellucci párosa.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alison Doody a forgatás idején töltötte be a 18. életévét, ezzel ő lett a franchise történetének legfiatalabb Bond-lánya. A Halálvágta volt egyébként a színésznő első mozifilmes szerepe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Roger Moore elmondása szerint akkor realizálódott benne, hogy valóban ideje átadnia a stafétát egy új színésznek James Bond eljátszására, amikor a filmbéli partnere, Tanya Roberts elhozta az édesanyját az egyik forgatási napra. Amikor bemutatkoztak egymásnak, kiderült, hogy a hölgy fiatalabb, mint Moore.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az első Bond film, melynek forgatókönyve teljes mértékben eredeti.

(Bogi87)
 

Dolph Lundgren játszotta el Zorin egyik csatlósának karakterét.

(Bogi87)