5 lenyűgöző érdekesség, amit nem tudtál Christopher Walkenről

Isten éltesse Christopher Walkent, a legendás színészt, aki épp ma ünnepli 80. születésnapját! A sztár a '70-es évek óta megkerülhetetlen alakja Hollywoodnak, aki számtalan kultmoziban szerepelt már. Belekóstolt a háborús drámába, volt már New York királya és Gotham polgármestere is. De azt is bizonyította már, hogy egy egyszerű videoklipet is képes egymaga mesterművé varázsolni. Most ő előtte tisztelgünk, méghozzá úgy, hogy mesélünk róla öt érdekességet, amit talán még sosem hallottál.

1. Volt már oroszlánidomár is: bár már korán színésznek állt, előtte sok mást is kipróbált. Egy nyáron keresztül egy cirkusznál volt oroszlánidomár-segéd. A cirkusz igazgatója volt az idomár, aki több állattal is együtt dolgozott. A sztori szerint Christopher Walken volt a fia, akit ugyanúgy öltöztettek fel, de ő csak a szám legvégén egyetlen öreg oroszlánt terelt ki a porondról.

2. Egy táncos számból kapta a művésznevét: többek közt háttértáncos is volt egy nightclubban. Itt a hely vezetője, egy bizonyos Monique Van Vooren azzal szórakozott, hogy a táncosokat mindig álnéven konferálta fel. Így kapta ő is a Christopher művésznevet. Eredetileg egyébként Ronaldnak hívják és a barátai, családja is így szólítja.

3. Egy vidámparki attrakcióban is szerepelt: a Universal Park legendás Disaster! nevű attrakciója a katasztrófafilmek vizuális trükkjeit hivatott bemutatni. Ennek Christopher Walken a házigazdája, pontosabban a hologramja. Vagyis csak volt, ugyanis sajnos a Disaster!-t 2015-ben elbontották, hogy helyére az első Fast & Furious attrakciót építsék meg.

4. Majdnem indult az elnöki székért: valójában a sztárnak soha eszébe sem jutott ilyesmi. Viszont 2005-ben felbukkant egy weboldal, amely éppen az ő elnöki kampányát hirdette. Mint kiderült, valószínűleg egy lelkes rajongó vicce volt az egész. Ám, mikor egy beszélgetős műsorban rákérdeztek a sztárnál, ő rávágta, hogy ha az emberek szeretnék őt elnöknek, hát belevág. Még szlogenje is volt: "Nem kell több állatkert!"

5. Nagyon nem tud lovagolni: bár több filmjében is lovagolt, valójában sosem szerette és saját bevallása szerint az állatok sem őt. Ezért például a Halálvágta (James Bond: Halálvágta) című James Bond moziban a lovaglós jeleneteket egy műlóval oldották meg, ami kerekeken gurult és egy autóval vontatták a felvétel során.