Amióta Daniel Craig a 007 Nincs idő meghalnival végleg elköszönt James Bondtól, megy a rajongók közt a találgatás, ki lesz, ki lehetne, kinek kellene lennie az új 007-es ügynöknek. Az elmúlt években megannyi név felröppent, köztük néhány egészen meglepő ötlettel is. Az egyik ilyen nagyon sokáig tartotta magát, de végül maga a színész mondta azt, hogy túl öregnek érzi már magát ehhez. Ezt még 2016-ban jelentette ki egy interjúban. Most viszont újra felröppent a neve, nem is véletlenül.

Ő Idris Elba, akit a legtöbben a Marvel filmek Heimdalljaként ismerhetnek, de főszereplője volt a népszerű Luther sorozatnak, szerepelt a Prometheusban, legutóbb pedig a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztagban láthattuk. A brit színész sokak szerint ideális választás lenne James Bond szerepére, amivel kétségkívül történelmet írhatna.

De mint említettük, hat évvel ezelőtt már egyszer kijelentette, hogy ő szerint ehhez már túl öreg. Akkor 44 éves volt, most pedig közelít az 50-hez. Most mégis újra ő került a következő James Bond mozi alkotói kívánságlistájának élére.

Történt ugyanis, hogy a producerek készítettek egy nem nyilvános felmérést, ahol arra keresték a választ, a rajongók körében ki lenne a legnépszerűbb színész a lehetséges jelöltek közül James Bond szerepére. Állítólag ezt a felmérést nyerte meg toronymagasan.

A dolog érdekessége, hogy Idris Elba maga nem zárkózik el egy 007-es moziban való szereptől. Épp csak úgy hírlik, hogy a gonosz szerepét szívesebben elvállalná, sőt, állítólag erről már előrehaladott tárgyalások is folynak a színész és a készítők között. A rajongók viszont egyértelműen nem szeretnék, ha ő lenne a következő film gonosza, sokkal jobban örülnének, ha ő lenne a következő 007-es.

Még egy érdekesség a végére: ha valóban Idris Elba lenne a következő James Bond, azzal nem csak a bőrszínével írna történelmet, de a korával is. Ő lenne ugyanis a legidősebb ÚJ James Bond. De nem ő lenne a valaha volt legidősebb James Bond, ezt a címet ugyanis jelenleg Roger Moore birtokolja, aki először 46 évesen bújt a szerepbe az 1973-as Élni és halni hagyni című filmben. Utoljára pedig 1985-ben Halálvágta (James Bond: Halálvágta) alkalmával öltötte magára a karaktert. Ekkor 58 éves volt.