Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
90
Filmadatlap
 
41
Szereplők
5
Vélemények
190
Képek
3
Videók
Luther
 
Gigi   2016. 12. 28.

legújabb vélemény

Nálam benne van a TOP 10-ben. Nagyon jó, fordulatos, izgalmas, de nem túlpörgős történet, a karakterek nagyon kidolgozottak, a színészek játékára pedig nem tudok mást mondani, mint hogy zseniális.

 
bambula   2015. 05. 06.

Nagyon izgalmas sorozat, mindenkinek megér egy próbát legalább. Kicsit eltúlzott, az volt az érzésem, de ez nem feltétlenül baj. Én sajnálom, hogy vége lett, bár ezek a zsaru-sztorik elég hamar ki szokták magukat futni.


 
Zsombi   2016. 01. 10.

A pilottól végig követtem a szériát, nagyon komoly színvonalat hoztak a készítők. Még az első évadban éreztem kilengéseket, de a második már stabil volt, a harmadikat pedig nagyon feszesre, pörgősre csinált. Az egyetlen problémám az volt, hogy úgy éreztem, az egész évad arra szolgál, hogy felépítse a lezárást, így pedig a részek egy kicsit kevesebbet érnek, mint a teljes évad egészében. Na persze ez legyen a legnagyobb baj. Összességében én ezt négy és félre értékelném, de Elba miatt akkor most megadom az ötöst, nagyon rászolgált.

 
tamas84   2015. 12. 28.

Jó kis sorozatot raktak össze a készítők, de azért ennek is megvoltak a maga hibái. Végig azt éreztem, hogy a készítőknek nagyon koncentrálniuk kellett, hogy egyben tartsák a sztorit, ettől pedig volt egy kis izzadtságszaga az egésznek. Maga a történet felépítése pedig lényegesen érdekfeszítőbb volt, mint maga a lezárás, tipikusan ezt éreztem a True Detective-nél is. Persze ettől ez még egy nagyon jó dráma, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, Idris Elbát pedig nem hiszem, hogy bárkinek is be kéne mutatni. Az a fickó nagyon tud.

 
mártilány   2014. 10. 06.

Remek széria volt a Luther, szerencsére tudták, mikor kell lezárni, és ez így pont jó is volt. Még egy darabig azért el tudtam volna nézni, de a zseniális finálé után nem maradt hiányérzetem. Nem bánnám, ha több ilyen széria készülne, többek között az ilyenek miatt is érzem azt, hogy ma már vannak olyan sorozatok, amik lényegesen komplexebb élményt tudnak nyújtani, mint egy-egy mozifilm. Szóval jöhet még!

 
Mindent összevetve elmondható, hogy a Luther az egyik legjobb nem amerikai sorozat. több»
 

Idris Elba számára nem idegen a törvény emberének szerepe. Hasonló karaktert játszott a Szalagavató (2008) című filmben is.

(hp)
 

A sorozat forgatókönyvírója, írta a "The Calling" című regényt, melynek cselekménye ott ér véget, ahol a Luther története elkezdődik.

(hp)
 

Idris Elba 2012-ben a sorozatban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.