Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag (2021)

The Suicide Squad
Filmadatlap
 
28
Szereplők
24
Vélemények
17
Képek
13
Videók

Galéria (17)

Idris Elba
Viola Davis
Daniela Melchior
Margot Robbie
Joel Kinnaman
Idris Elba
John Cena
Idris Elba
Joel Kinnaman
Peter Capaldi
David Dastmalchian
John Cena
Idris Elba
Idris Elba
David Dastmalchian
Margot Robbie
John Cena
John Cena
Joel Kinnaman

Videók (13)

 
JRD   2022. 10. 26.

legújabb vélemény

0

Kellenek a bugyuta filmek, különben nem tudnánk értékelni a jókat. Mindig ez jut eszembe, amikor egy gyenge produkciót látok. Ez a film is az. Meglovagolni igyekezett az előző rész (vagy első rész, az Öngyilkos osztag ) sikerét. Sikertelenül. Persze ... több»

 
elekm90   2021. 08. 19.

a nap véleménye

1

James Gunn elég merészen nyúlt ehhez a témához, többnyire szórakoztató, látványos, és mindenképp emlékezetesebb a 2016-os filmnél. Nekem sajnos olykor elképesztően sok és nagyon random volt, hol működött, hol pedig fárasztott. Nem volt rossz, de jobbat vártam.

 
Artemisia   2021. 08. 13.

a nap véleménye

10
Szép mentés

David Ayer menesztése és James Gunn szerződtetése a legjobb dolog volt, ami a DC-vel és az Öngyilkos osztaggal történhetett. Ayer 2016-os Öngyilkos osztagja gyakorlatilag minden hibát elkövet, amit egy film elkövethet, James Gunn filmje pedig ironiku... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 08. 08.

a nap véleménye

5
Egy nagy, véres vidámpark

Ha Zack Snyder mestere a festményeket idéző látványvilágnak, akkor James Gunn kézjegye minden bizonnyal a kiszámíthatatlanság, és míg az előző filmes ikon producerként vett részt a mókában, utóbbi vezényelte le azt. Nem is akárhogyan. Totális őrület.... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2021. 08. 07.

2

Jó kis agymenés volt, mosómedve helyett pedig ezúttal kapunk patkányt Gunntól, ami mondani sem kell, nagyon cuki, és elég fontos szerephez jut a végén néhány millió társával együtt. Kellően véres, van bőven fekete humor, és a szereplők is hozzák a kö... több»

 
szaka123   2021. 11. 18.

1

Csak azért nem 3 csillag, mert messze túlszárnyalja az előző verziót! Jó poénok, jó karakterek és sok-sok akció. Sokat nem kell rajta agyalni, elvisz a látvány és a sok pörgés. Az eleje egészen meglepő, nem is igazán érteni, hogy akkor most mi történ... több»

 
uniterra   2021. 08. 09.

4

Igazi szellemi hasmenés.

1

A film összbevétele 6 700 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 186 256 301 forintot termelt. A hazai mozik összesen 114 380 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Polka-Dot Man egyik pöttye repülővé is alakítható.

(Artemisia )
 

Békaharcos azt hiszi, hogy áldozatai lelke a sisakjába költözik.

(Artemisia )
 

John Cena karaktere, Peacemaker, azaz Békaharcos eddig még nem szerepelt magyar nyelvű képregényben.

(Artemisia )
 

Az előzetesben is emlegetett kriptonit golyó, mellyel Bladsport megsebezte Supermant, valójában Lex Luthor műve, aki elhitette Bladsporttal, hogy Superman felelős az öccse sérüléseiért, és adott nem egy szerkezetet, amivel fegyvereket tud teleportálni. Bladsport azonnal egy kriptonitgolyót teleportált, amivel Supermanre támadt.

(Artemisia )
 

Bladsport, azaz Robert DuBois eredettörténete szerint behívták a vietnami háborúba, ám ő elmenekült, és az öccse vonult be helyett, aki a háború során mindkét karját és lábát elvesztette. Mikor Robert ezt meglátta, elvesztette a józan ítélőképességét, és magát vietnami veteránnak képzelve ámokfutásba kezdett.

(Artemisia )
 
Afelől persze nincsenek illúzióim, hogy ez a film egy anomália. Bár az olyan sorozatok, mint a The Boys vagy az Invincible jól jelzik, hogy ez a műfaj is kezd eljutni az érettebb (és véresebb) korszakába, ahogy azt képregényes formában már megtette évtizedekkel ezelőtt, mégis azt gondolom, hogy a The Suicide Squad ritka történelmi együttállás eredménye, ami nem sűrűn fog megismétlődni. Pedig ha már blockbuster, akkor azt valahogy így kellene. több»
 
Még egy ideig lehet haknizni a DC és a Marvel filmes multiverzumok összehasonlításával, de talán ebbe a Warner Bros. is beleunt. Fel is hagytak a szorosan összefüggő moziverzum kiépítésével, és zöld utat engedtek mindenféle alzsánerbe kóstoló, más és más hangulatú képregényfilmnek. több»
 
Itt tényleg hullanak az emberek – Gunn a példaértékűen sötét humorú, önreflexív Deadpool nál is messzebbre jut a felnőtteknek pozícionált karneválban. Egy tökéletes világ hetente kényeztetne bennünket féktelen erőszakorgiába csapó, közel kétszázmillió dolláros költségvetésű blockbusterekkel. több»