Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
76%

Prometheus (2012)

Prometheus
Filmadatlap
 
31
Szereplők
42
Vélemények
122
Képek
6
Videók

Galéria (122)

Videók (6)

 
Gauss   2021. 07. 23.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ezt a filmet a jó témája, nagyon szépen megcsinált képvilága és a két színészzseni (Rapace és Fassbender) játéka miatt érdemes többször is megnézni. A forgatókönyv gagyi, a karakterek több esetben rosszak. Az a két hülye tudós (!), ahol az egyik maga... több»

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 11. 27.

a nap véleménye

0
Talán ha nem Alien film előzménynek készül...

Nehéz róla nem elfogultan írni. Életem legnagyobb csalódása volt a film. Talán ha nem az Alien filmek előzményeként harangozzák be, akkor nem is lett volna akkora a baj. Akkor csak szimplán egy béna sci-fi. Oké, felejtsük el az Alieneket. Ez egy tere... teljes kritika»

 
Artemisia   2017. 12. 20.

8
Egy sokat vitatott alkotás

Egy kritika a 21.század legtöbbet vitatott filmjének nevezte a Prometheust, és talán nem is áll messze az igazságtól.Véleményem szerint forradalmi, vérbeli sci-fi, ami a műfaj összes alapkövét tartalmazza; legnagyobb gyenge pontja, hogy árnyékot vet ... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 30.

1
Hol a helye az Alien-univerzumban?

Amikor 2012-ben mozikba került a Prometheus, már akkor kapott hideget-meleget a film, mind a kritikusoktól, mind a rajongóktól. Aztán amikor elkezdték vetíteni, arra emlékszem, hogy ugrásszerűen megnőtt a károgók száma. Amikor én moziban megnéztem, a... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Nem sok pozitívumot tudok erre a filmre mondani, mivel én úgy látom, hogy rémesen rossz lett. Akad akinek bejön, én nem tartozom közéjük. Nagyon rossz a történet és a színészek is vakon voltak.

 
Norbert93   2021. 01. 30.

1

Izgalmas és érdekes koncepció, kidolgozott forgatókönyv, kiváló színészek és kiváló rendező. De akkor mégis mi az, ami nem sikerült? Nos az, hogy a film minden igyekezet ellenére unalomba fullad, negyedórák telnek el érdemi történés nélkül, de ha épp... több»

 
dailyfilmsan   2020. 05. 01.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szerintem ez gyenge lett. Persze extravagáns a díszlet és a futurisztikus atmoszféra, de nem elég csak a szemet etetni. Hiányoltam belőle apró, mégis fontos dolgokat. Ilyen például a reális gondolkodás. Egy magasan képzett csapat tagjai eltévednek, h... több»

A film összbevétele 403 354 469 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatókönyvet több mint ötször írták át; egyik változata szerint a film helyszíne a VL-426 lett volna.

(Artemisia )
 

Elizabeth idegen "gyermekének" hangja a hangmérnök, Ann Scibelli papagájától származik.

(Artemisia )
 

A Prometheusban egyetlen xenomorph(Alien) sincs. A filmben látható lények nevei az Alien-szakzsargon szerint: Trilobite (Eizabeth "gyereke"), Hammerpede (a mutáns giliszta) és Deaonnc (a mérnök gyereke).

(Artemisia )
 

Elizabet Shaw szerepét először Charlize Theronnak ajándották fel, de ő ütemezési gondok miatt nem vállalta. Később visszahívták, de akkora Naomi Rapace már elvállalta Elizabeth szerepét, így lett Theron Meredith Vickers.

(Artemisia )
 

A stúdió a kész moziból nem vágott ki semmit, a film 16-os karikát kapott.

(Bogi87)