Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
39
Vélemények
122
Képek
6
Videók
Prometheus
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

Nem rossz film,de nekem inkább a CGI megoldások nyerték el a tetszésemet.A szereplőgárda erős közepes,viszont a sztori nem rossz.Persze,lehetne jobb is,de mindenben tudunk hibát találni.Sohasem rosszabbat.Ez gyenge négy csillag.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 11. 27.

a nap véleménye

Talán ha nem Alien film előzménynek készül...

Nehéz róla nem elfogultan írni. Életem legnagyobb csalódása volt a film. Talán ha nem az Alien filmek előzményeként harangozzák be, akkor nem is lett volna akkora a baj. Akkor csak szimplán egy béna sci-fi. Oké, felejtsük el az Alieneket. Ez egy tere... teljes kritika»


 
Artemisia   2017. 12. 20.

Egy sokat vitatott alkotás

Egy kritika a 21.század legtöbbet vitatott filmjének nevezte a Prometheust, és talán nem is áll messze az igazságtól.Véleményem szerint forradalmi, vérbeli sci-fi, ami a műfaj összes alapkövét tartalmazza; legnagyobb gyenge pontja, hogy árnyékot vet ... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 30.

Hol a helye az Alien-univerzumban?

Amikor 2012-ben mozikba került a Prometheus, már akkor kapott hideget-meleget a film, mind a kritikusoktól, mind a rajongóktól. Aztán amikor elkezdték vetíteni, arra emlékszem, hogy ugrásszerűen megnőtt a károgók száma. Amikor én moziban megnéztem, a... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 30.

Nem sok pozitívumot tudok erre a filmre mondani, mivel én úgy látom, hogy rémesen rossz lett. Akad akinek bejön, én nem tartozom közéjük. Nagyon rossz a történet és a színészek is vakon voltak.

 
dailyfilmsan   2020. 05. 01.

Szerintem ez gyenge lett. Persze extravagáns a díszlet és a futurisztikus atmoszféra, de nem elég csak a szemet etetni. Hiányoltam belőle apró mégis fontos dolgokat. Ilyen például a reális gondolkodás. Egy magasan képzett csapat tagjai eltévednek, hi... több»

 
VFTS   2016. 08. 09.

Látványos film, még a sztori is egész jó. Összességében valahogy mégse volt az igazi.

A film összbevétele 403 354 469 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatókönyvet több mint 5-ször írták át;egyik változata szerint a film helyszíne a VL-426 lett volna.

(Artemisia )
 

Elizabeth idegen "gyermekének" hangja a hangmérnök, Ann Scibelli papagájától származik.

(Artemisia )
 

A Prometheusban egyetlen xenomorph(Alien) sincs.A filmben látható lények nevei az Alien-szakzsargon szerint: Trilobite (Eizabeth "gyereke"), Hammerpede( a mutáns giliszta), és Deaonnc(a mernök gyereke).

(Artemisia )
 

Elizabet Shaw szerepét először Charlize Theronnak ajándották fel, de ő ütemezési gondok miatt nem vállalta.Később visszahívták,de akkora Naomi Rapace már elvállalta Elizabeth szerepét, így lett Theron Meredith Vickers.

(Artemisia )
 

A stúdió a kész moziból nem vágott ki semmit, a film 16-os karikát kapott.

(Bogi87)
 

A marketingkampány részeként a filmben látható földönkívüli épülethez hasonlóvá alakítottak át egy franciaországi vasútállomást.

(Bogi87)
 

A film reklámozása érdekében újsághirdetések is megjelentek, melyekben a filmben látható tárgyakat hirdették, mintha igaziak lennének.

(Bogi87)
 

A nyugtalanító zenét úgy alkották meg, hogy a dallamot fordítva játszották le a zenészek, majd digitálisan megfordították a kész anyagot.

(Bogi87)
 

A film 130 millió dollárból készült el.

(Bogi87)
 

A sisakokban kilenc különálló apró képernyőt építettek be, belső megvilágítással is felszerelték, a levegőellátás és légkondicionálás érdekében ventilátorokat helyeztek el bennük, külső részükön pedig reflektor és HD-kamera helyezkedett el.

(Bogi87)