Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Prometheus (2012)

Prometheus
Filmadatlap
 
31
Szereplők
43
Vélemények
122
Képek
5
Videók

Galéria (122)

Videók (5)

 
fankbringa   2022. 11. 02.

legújabb vélemény

0
Szépnek szép, de nem jó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amikor először láttam a filmet, nagyon elvarázsolt. A képi világ, a látvány, a szép grafika mind azt mutatta, hogy ez egy igényes alkotás, ami kellemes kikapcsolódás estére. A történet magával ragadó, könnyű együtt sodródni a szereplőkkel, belefeledk... teljes kritika»

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 11. 27.

a nap véleménye

0
Talán ha nem Alien film előzménynek készül...

Nehéz róla nem elfogultan írni. Életem legnagyobb csalódása volt a film. Talán ha nem az Alien filmek előzményeként harangozzák be, akkor nem is lett volna akkora a baj. Akkor csak szimplán egy béna sci-fi. Oké, felejtsük el az Alieneket. Ez egy tere... teljes kritika»

 
Artemisia   2017. 12. 20.

7
Egy sokat vitatott alkotás

Egy kritika a 21.század legtöbbet vitatott filmjének nevezte a Prometheust, és talán nem is áll messze az igazságtól.Véleményem szerint forradalmi, vérbeli sci-fi, ami a műfaj összes alapkövét tartalmazza; legnagyobb gyenge pontja, hogy árnyékot vet ... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

0

Nem rossz film, de nekem inkább a CGI megoldások nyerték el a tetszésemet. A szereplőgárda erős közepes, viszont a sztori nem rossz. Persze, lehetne jobb is, de mindenben tudunk hibát találni. Soha rosszabbat! Ez gyenge négy csillag.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 30.

1
Hol a helye az Alien-univerzumban?

Amikor 2012-ben mozikba került a Prometheus, már akkor kapott hideget-meleget a film, mind a kritikusoktól, mind a rajongóktól. Aztán amikor elkezdték vetíteni, arra emlékszem, hogy ugrásszerűen megnőtt a károgók száma. Amikor én moziban megnéztem, a... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Nem sok pozitívumot tudok erre a filmre mondani, mivel én úgy látom, hogy rémesen rossz lett. Akad akinek bejön, én nem tartozom közéjük. Nagyon rossz a történet és a színészek is vakon voltak.

 
dailyfilmsan   2020. 05. 01.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szerintem ez gyenge lett. Persze extravagáns a díszlet és a futurisztikus atmoszféra, de nem elég csak a szemet etetni. Hiányoltam belőle apró, mégis fontos dolgokat. Ilyen például a reális gondolkodás. Egy magasan képzett csapat tagjai eltévednek, h... több»

A film összbevétele 403 354 469 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatókönyvet több mint ötször írták át; egyik változata szerint a film helyszíne a VL-426 lett volna.

(Artemisia )
 

Elizabeth idegen "gyermekének" hangja a hangmérnök, Ann Scibelli papagájától származik.

(Artemisia )
 

A Prometheusban egyetlen xenomorph(Alien) sincs. A filmben látható lények nevei az Alien-szakzsargon szerint: Trilobite (Eizabeth "gyereke"), Hammerpede (a mutáns giliszta) és Deaonnc (a mérnök gyereke).

(Artemisia )
 

Elizabet Shaw szerepét először Charlize Theronnak ajándották fel, de ő ütemezési gondok miatt nem vállalta. Később visszahívták, de akkora Naomi Rapace már elvállalta Elizabeth szerepét, így lett Theron Meredith Vickers.

(Artemisia )
 

A stúdió a kész moziból nem vágott ki semmit, a film 16-os karikát kapott.

(Bogi87)