Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76
Filmadatlap
 
31
Szereplők
36
Vélemények
122
Képek
6
Videók
Prometheus
 
Artemisia   2017. 12. 20.
Egy sokat vitatott alkotás

Egy kritika a 21.század legtöbbet vitatott filmjének nevezte a Prometheust, és talán nem is áll messze az igazságtól.Véleményem szerint forradalmi, vérbeli sci-fi, ami a műfaj összes alapkövét tartalmazza; legnagyobb gyenge pontja, hogy árnyékot vet rá a legendás előd, A 8.utas:A halál, és általában ahhoz viszonyítva ítélik meg.Tény, hogy nem váltja be az Alieen-rajongók hozzáfűzött reményeit,nem egy izgalmas,borzongató horror, melyben a xenomorph-ok elleni harc van a középpontban. Azonban sok olyan lyukat kitölt, amire az Alieen-filmek nem térnek ki, sok fontos és érdekfeszítő kérdést tárgyal, amire a franchise nem ad választ,pl. a Enginerek; vagy hogy honnan származik az Alieen, honnan,hog... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 30.
Hol a helye az Alien-univerzumban?

Amikor 2012-ben mozikba került a Prometheus, már akkor kapott hideget-meleget a film, mind a kritikusoktól, mind a rajongóktól. Aztán amikor elkezdték vetíteni, arra emlékszem, hogy ugrásszerűen megnőtt a károgók száma. Amikor én moziban megnéztem, akkor egy látványos sci-fiként könyveltem el, amely egynek nem volt rossz, s előzményként is valamelyest rendben van (spec. a Star Wars-előzményfilmekhez képest jobb is). Aztán elkezdtem felfrissíteni az Alien-univerzumot, újra néztem a régebbi filmeket, s mivel idén már a Covenant is látható, megvolt a kellő motiváció ahhoz is, hogy újranézzem a Prometheust. Elsőként az tűnt fel, hogy a film mennyi jelenetben és motívumban utalgat a Nyolcadik uta... több»


 
Deku   2017. 08. 30.

Nem sok pozitívumot tudok erre a filmre mondani, mivel én úgy látom, hogy rémesen rossz lett. Akad akinek bejön, én nem tartozom közéjük. Nagyon rossz a történet és a színészek is vakon voltak.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 11. 27.
Talán ha nem Alien film előzménynek készül...

Nehéz róla nem elfogultan írni. Életem legnagyobb csalódása volt a film. Talán ha nem az Alien filmek előzményeként harangozzák be, akkor nem is lett volna akkora a baj. Akkor csak szimplán egy béna sci-fi. Oké, felejtsük el az Alieneket. Ez egy teremtéssel foglalkozó sci-fi. Még izgalmas is lehetne, ha nem lenne tele oltári logikátlan baromságokkal. SPOILER!!!!! pl. épp az előbb akartál megölni, de összevarrom magam, kiszabadulok, majd visszamegyek, mosolygok rád és hozzátok csatlakozva elsétálunk az idegenhez. Vagy a haverom zombiként visszatért, fél órán át harcoltunk vele mire nagy nehezen újra megöltük. Szóljunk róla valakinek? Kezdjünk el pánikolni? Á, dehogy. A biológus, aki az idegen... több»

 
VFTS   2016. 08. 09.

Látványos film, még a sztori is egész jó. Összességében valahogy mégse volt az igazi.

A film összbevétele 403 354 469 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatókönyvet több mint 5-ször írták át;egyik változata szerint a film helyszíne a VL-426 lett volna.

(Artemisia )
 

Elizabeth idegen "gyermekének" hangja a hangmérnök, Ann Scibelli papagájától származik.

(Artemisia )
 

A Prometheusban egyetlen xenomorph(Alien) sincs.A filmben látható lények nevei az Alien-szakzsargon szerint: Trilobite (Eizabeth "gyereke"), Hammerpede( a mutáns giliszta), és Deaonnc(a mernök gyereke).

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.