Kikerült az internetre a Prometheus brutális alternatív jelenete

Az alternatív jelenet újabb rétegekkel bővíti az Alien-mitológiát.

Ridley Scott 2012-ess Prometheus című filmje eléggé megosztotta a közönséget: egyesek úgy vélték, tökéletes felvezetése volt az Alien-franchise-nak, míg mások értelmetlen katyvasznak tartották, melynek forgatókönyvében tátongtak a méretes lyukak.

Bár ebben nem tudunk igazságot tenni, a közelmúltban kikerült alternatív jelenet segít megértetni néhány dolgot. 

Igaz, nem egy vadonatúj jelenetről van szó, azonban az eredetihez képest ebben egy nagy adag CGI-is látható, aminek kivételesen valóban van értelme. Innen már nyilvánvaló, hogy a fekete ragacs az emberi testet Xenomorphokká változtatja, mely újabb izgalmas réteggel bővíti a mitológiát.

A szóban forgó jelenet vélhetően azért maradt ki az eredeti filmből, mert Scott erősebb határvonalat akart húzni a Prometheus és az Alien-filmek között, és ezt a határt már jobban elmosta volna az alább látható felvétel.  

A jelenet egyébként a Prometheus Blu-ray kiadásán látható, melyhez több mint hét órányi bónusz anyag is tartozik, beleértve egy három és fél órás dokumentumfilmet is.

Scott jelenleg is dolgozik a film folytatásán, mely Alien: Covenant címmel jövő év októberében debütál a mozikban.

74 Prometheus (2012)

kaland | misztikus | sci-fi

Egy tudósokból álló csoport az emberiség eredetének felkutatására indul az univerzum egyik távoli, veszélyes vidékére. Azonban megkérkezvén olyan lények várják őket,... több»