Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Star Trek: Kapcsolatfelvétel (1996)

Star Trek: First Contact
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
35
Képek
1
Videók

Galéria (35)

Alice Krige
Patrick Stewart
Patrick Stewart
Brent Spiner
Michael Dorn
Marina Sirtis
Jonathan Frakes
Alice Krige
Brent Spiner

Videók (1)

 
Jackynee   2020. 04. 25.

legújabb vélemény

0
Ez a film tökéletes számomra!

Az előző filmben elszenvedett károk után Picard egy újabb kissé modernebb űrhajót kapott. A légkör változás mindenképpen jól jött, mert így a régebbi nézők is találkozhatnak meglepetésekkel. A történetet jól eltalálták, a legendák nem pont olyanok, mint azt később hitték, helyenként vannak fordulatok is. Két esemény szál van egyik a Földön, másik az űrhajón. Picard ebben a filmben nagyon kemény kapitány lett, főleg a feltörekvő feldolgozatlan érzések a Borgokkal, amit még a TNG sorozatban szenvedett el. A látvány is tovább javult, most már tényleg elég sok eszközzel próbálják élethűbbé varázsolni az effekteket. Data karaktere is középpontba került, főleg az emberré válás és azzal járó nehézségek. Nekem nagyon tetszett szívesen ajánlom minden sci-fi és Star Trek rajongónak!

 
Deku   2017. 10. 22.

0

Egyszerű és mégis varázsos kis történetet kerekítettek ide ami nagyon tetszetőssé változtatta a történetet. Nagyon aranyos varázsa van a filmnek, ez nagyon tetszett és elkápráztatott engem.

 
niky86   2016. 10. 10.

0

Mindenkinek csak ajánlani tudoma filmet. külön tetszett, hogy a cselekmény több szálon fut és tele van a film jobbnál jobb poénokkal. Nagyon látványos, a színészek is szuperek.

 
Corazon.Donq   2015. 08. 12.

0

Minden megvan benne a tökéletes szórakozáshoz. Még ma is a könnyed műfajok egyik legnagyobbjának tekinthető. Leköti az ember figyelmét, kalandos vonalvezetéssel fűszerezve.

 
Melack   2017. 08. 13.

0

Nem tudom hová tenni a filmet. Jó. látványos (korához képest). benne van ,minden. amitől Star Trekes, mégsem tudom azt mondani, hogy ezzel kezdje az ismerkedést a Star Trek világával az, aki még nem találkozott vele. Talán a későbbi filmek jobbak erre. Ehhez kell ismerni az előzményfilmeket, meg a Picardos szériát is.

 
tyna19955   2016. 10. 14.

0

Nem rossz látni, hogy a Star Trekből valami értékelhető filmet is ki tudtak hozni, mert őszintén szólva szerintem sem az eredeti, sem az új sorozatnak nincs semmi értelme. De a film egy egészen élvezhető sci-fi volt. Persze gondolom ezeket is akkor élvezi legjobban az ember, ha nagy fan, és mindent tud a legapróbb részletekig.

 
Rajkó   2014. 11. 27.

0

Az ezzel a csapattal készült filmek közül talán ez a legjobb. Persze nekem mindenből az eredeti a kedvencem, és a Star Trekből is a Kirk-kapitányos verziók a kedvenceim, de ez azért kifejezetten jól sikerült, volt benne jó pár igazi Star Trekkes momentum.

A film összbevétele 150 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Picard kapitány által megadott csillagidő, 50893.5 átszámítva a jelenlegi időszámítási formába a következő: 2373. november 22. A film pedig épp november 22-én startolt a moziban, csak épp 1996-ban.

(Filmdoki)
 

Jonathan Frakes saját elmondása szerint az alábbi filmek voltak legfőbb ihletforrásai: A nyolcadik utas: a Halál, A bolygó neve: Halál, Harmadik típusú találkozások, Szárnyas fejvadász, Cápa.

(Filmdoki)
 

A Star Trek: Enterprise sorozat írói tervbe vették, hogy az ötödik évadban kicsit elmélyülnek majd a Borg királynő múltjában. Sajnos azonban a sorozatot hamarabb le kellett zárniuk, mintsem ez megvalósulhatott volna.

(Filmdoki)
 

Az egyik ok, amiért Jonathan Frakes ülhetett a rendezői székbe, az az, hogy a producerek valaki olyat szerettek volna ott látni, aki érti a Star Trek lényegét. A színészek között egyébként ő volt a legtermékenyebb rendező, több sorozatrész is köthető az ő nevéhez. Állítólag olyan rendezők elől happolta el a lehetőséget, mint Ridley Scott és John McTiernan.

(Filmdoki)
 

Az Enterprise-E gyengélkedője igazából a Voyager gyengélkedője csak kicsit átalakítva.

(Filmdoki)