Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

Star Trek: Nemzedékek (1994)

Star Trek: Generations
Filmadatlap
 
18
Szereplők
2
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Videók (1)

 
Yosihiro   2020. 05. 03.

legújabb vélemény

1
Star Trek: Nemzedékek

Igazából láttam már pár Star Trek filmet és a sorozatból pár részt de ebben a moziban csalódtam. A történet is furcsán indul talán régi szereplők jelennek meg és próbálják a filmet feljebb tornázni. nem sikerült. A cselekményben nem értettem ki a rossz csak azt hogy a Nexus-ba akar kerülni ami végén a régi kapitány akciója miatt ez nem sikerül és így megmenekül a világ. Szóval egy olyan nagy múltú sorozat mint a Star T. igazán jobbat érdemelt volna. A kor technikáját sem véltem felfedezni a filmben lehetett volna jobb is. Összességében ez a film forgatókönyve jó a rendezés gyengébb. A szereplők nem tudnak nagyot alkotni mert hiába jó a történet a rendezés gyengít mindezen és az látszik, hogy egy gyorsan összerakott produkcióról van szó. Ebből sokkal többet ki kellett volna hozni. A zene és effektek sem lépik túl a közepes értékelést.Így marad a három csillag. Igazából az érzelmek sem jönnek át ás "akció" jelenetek nincsenek némi lövöldözés és a hajó megrázkódtatásán kívül nem kapunk semmit csak egy Nexus-beli történetet. Talán ami figyelemre méltó hogy Kirk kapitány a Nexus-ból visszatérve hőstettet hajt végre. nekem ez a film lényege plusz az a arobot ember aki érzelmeket kap az ő alakítása dobja fel a filmet a megszokottól. Szerintem nézhető mozi de igazából többször nem nézhetős. Üdv Yosi

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

1

Sajnálom, de nekem ez sem igazán „jött át”. Nagyon erőltetett volt a két kapitány összehozása.

A film összbevétele 120 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Ötven nappal a forgatás megkezdése előtt az Enterprise-D kapitányi székét valaki ellopta, így a filmhez egy újat kellett készíteni.

(Filmdoki)
 

Az Enterprise-B fedélzetén levő riporterek kezében levő rögzítő eszközök valójában hordozható videó játékok.

(Filmdoki)
 

A film eleji holofedélzet jelenetben, amikor Troi átadja a vitorlás kormányzását egy idősebb embernek. Ez az úr a való életben a hajó, a Lady Washington tényleges kapitánya. A vitorlás később a Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átkában is feltűnt, mint az Interceptor.

(Filmdoki)
 

A producerek felkérték George Takeit, hogy ismét bújjon Sulu bőrébe, ezúttal az Enterprise-B kormányosaként. Takei azonban azzal az indokkal utasította el a felkérést, hogy Sulut ezzel nemes egyszerűséggel lefokoznák kapitányi rangjából. Takei úgy érezte karaktere túl keményen dolgozott egy saját hajó irányításáért ahhoz, hogy később aztán nemes egyszerűséggel eldobja azt. Végül egy új karaktert találtak ki, aki Sulu mondatait elmondta. Ő lett Demora Sulu, Hikaru lánya.

(Filmdoki)
 

William Shatner elmondása szerint a következő mondat volt pályafutása alatt, melyet ki kellett mondania: "Ki vagyok én, hogy vitába szálljak az Enterprise kapitányával?"

(Filmdoki)