Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Star Trek: Űrlázadás (1998)

Star Trek: Insurrection
Filmadatlap
 
18
Szereplők
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Galéria (5)

Videók (1)

A film összbevétele 119 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Mintegy tíz évvel a Star Trek: Az új nemzedék című sorozat első epizódja után, ez az első alkalom - és egyben az utolsó is -, hogy Riker újra szakáll nélkül látható. Jonathan Frakes a hölgy rajongól levelei miatt borotválta le a szakállát.

(Filmdoki)
 

Az egyik jelenetben Worfnak rémálma van, ami az egyik tragikus eseménnyel kapcsolatos, ami a Star Trek: Deep Space Nine című sorozat hatodik évadjának, huszonhatodik részében (Tears of the Prophets) történt a klingonnal. Ez a sorozatepizód egyébként nem sokkal jelen mozifilm előtt játszódik.

(Filmdoki)
 

Ez az első Star Trek mozifilm, ahol minden űrbéli jelenetet számítógéppel készítettek el.

(Filmdoki)
 

Az előző két film trükkjeiről az Industrial Light & Magic gondoskodott. A Kapcsolatfelvétel trükkjeit azonban már nem vállalták el, ugyanis túlságosan elfoglaltak voltak a Deep Impact, valamint a Star Wars I. - Baljós árnyak speciális effektusaival.

(Filmdoki)
 

A Star Trek: Az új nemzedék című sorozat számos epizódját a színészek rendezték. Viszont Jonathan Frakes az egyetlen közülük, aki Új nemzedék mozifilmet rendezett. Sőt, a színész rögtön kettőt is készített: jelen filmet, valamint az ezt megelőzőt, a Kapcsolatfelvételt.

(Filmdoki)