Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
31
Szereplők
112
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 18.

Érdekes sztorija van az Éhezők viadalának nálam. Nővérem kért még annó, hogy szerezzem meg neki a filmet, amit meg is tettem. Kb. egy fél évig ott lapult a számítógépen a film, amelyről semmit nem tudtam, csupán azt, hogy címe alapján nem mozgat meg túlzottan. Aztán egyszercsak filmet keresgéltünk egy vasárnap esti mozizáshoz és rábukkantunk az Éhezőkre. Kiderítettük, hogy szerepel benne Josh Hutcherson, akit én nagyon is kedveltem a gyerekszerepei miatt. Na jó, akkor adjunk neki egy esélyt. És itt jött a meglepetés. Hosszú idő óta az első olyan film volt, amelynek egyetlen percén sem lehetett unatkozni, a történet magával ragadó és minden perce izgalommal teli. A szereplők nagyszerűen lettek kiválogatva, hiszen a nagykutyák mellett, mint például Snow elnök szerepében Donald Sutherland ott vannak a szárnyaikat próbálgató kezdők is, s csak hogy egy nevet említsek: Jennifer Lawrence. Azt hiszem a színésznő szerencsés volt, hogy egy ilyen jól sikerült szériába kezdett bele karrierje elején, hiszen a beskatulyázás veszélye mindig ott van az ilyen franchise-ok esetében, de Lawrence ebbe nem elmerült, hanem lubickolni tudott benne, s további filmjeivel is bizonyítani tudta tehetségét. A film története egyébként elgondolkodtató, s végig ott motoszkál benne az az ősi elv, amely már évezredek óta mozgatja az emberiséget: "Kenyeret és cirkuszt a népnek". Ezt az elvet pedig egy olyan posztapokaliptikus környezetbe helyezi, ahol az elnyomó rendszer diktálja a lépést. Sajnos néha úgy érzem, hogy saját társadalmunkat is csupán egy hajszál választja el attól, hogy az Éhezők-viadala-beli világban találjuk magunkat, így pedig csak még realisztikusabbá válik a filmben ábrázolt történet. A filmet tehát érdemes ezerszer újranézni, a könyvet pedig ezerszer újraolvasni, nekem legalábbis még nem okozott csalódást.

 
rbernadett   2015. 05. 13.

Úgy ültem be a moziba erre a filmre, hogy azt sem tudtam mit fogok nézni. Ehhez képest annyira megkapott a történet, hogy miután kiderült ez egy trilógia első része, nem sokkal utána megszereztem a könyveket és elolvastam a másik két részt is. Nagyon jól sikerült a szereplőválasztás és kifogástalan a kivitelezés is. Ami hibája van a filmnek, az inkább a könyv hibája.


 
erare   2015. 02. 10.

Korban kissé kinőttem már ezt a műfajt, de ezt a filmet nagyon szerettem! Valóban jó a szereposztás, tetszenek a karakterek és a jellemek. És valahol életszerű, ugyanakkor meseszerű is.

 
indingo   2016. 02. 18.

Az első rész még kifejezetten élvezetes volt. Van valami különleges az olyan filmekben/könyvekben, ahol egy külön világot teremtenek. Tetszik a viadal ötlete, kivitelezése.

 
GedyPapa   2017. 04. 06.

Nagyon sokat hallottam róla, mielőtt belecsaptam a megnézésébe és nem csalódtam, mert végig fordulatos, izgalmas és magával ragadó volt a sztori. Jennifer Lawrence kiválóan hozta a szerepet.

Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Liam Hemsworth
Elizabeth Banks
Woody Harrelson
Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Donald Sutherland
Stanley Tucci
Alexander Ludwig
Wes Bentley
Lenny Kravitz
Elizabeth Banks
 

A filmben megjelenik Panem városa, ami a híres császár, Néró szállóigéjéből származik. „Panem et circenses”, vagyis „Kenyeret és cirkuszt".

(thedarkman99)
 

Paula Malcomson és Jennifer Lawrence második alkalommal alakít anya-lánya párost. Az első a Döglött akták című sorozat egyik epizódja volt, 2007-ben.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben Seneca Crane fontos szerepet tölt be, holott az alapul szolgáló könyvben nem is szerepel (elsőként a sorozat második könyvében Crane-re).

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.