Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
118
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Crystaldeer   2020. 09. 24.

legújabb vélemény

Nem mostanában láttam, de emlékeimben zseniális filmként él. Arra is emlékszem, hogy mindig vártam a következő részt :) Csak ajánlom, aki szereti a hasonló témájú filmeket. Jennifer Lawrence is kiváló.

 
Jackynee   2020. 05. 31.

a nap véleménye

Csak egy maradhat

A film alapjául szolgáló könyvsorozat egy sci-fit, egy disztópiát mutat be, ahol nem egy mai demokrácia, hanem egy kemény propagandagépezettel működő diktatúra van. Az éhezők viadala cím maga a "verseny" megnevezése, ahol a "béke" fenntartása érdekéb... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 18.

"Kenyeret és cirkuszt a népnek"

Érdekes sztorija van az Éhezők viadalának nálam. Nővérem kért még annó, hogy szerezzem meg neki a filmet, amit meg is tettem. Kb. egy fél évig ott lapult a számítógépen a film, amelyről semmit nem tudtam, csupán azt, hogy címe alapján nem mozgat meg ... teljes kritika»

 
rbernadett   2015. 05. 13.

Úgy ültem be a moziba erre a filmre, hogy azt sem tudtam mit fogok nézni. Ehhez képest annyira megkapott a történet, hogy miután kiderült ez egy trilógia első része, nem sokkal utána megszereztem a könyveket és elolvastam a másik két részt is. Nagyon... több»

 
erare   2015. 02. 10.

Korban kissé kinőttem már ezt a műfajt, de ezt a filmet nagyon szerettem! Valóban jó a szereposztás, tetszenek a karakterek és a jellemek. És valahol életszerű, ugyanakkor meseszerű is.

 
indingo   2016. 02. 18.

Az első rész még kifejezetten élvezetes volt. Van valami különleges az olyan filmekben/könyvekben, ahol egy külön világot teremtenek. Tetszik a viadal ötlete, kivitelezése.

 
GedyPapa   2017. 04. 06.

Nagyon sokat hallottam róla, mielőtt belecsaptam a megnézésébe és nem csalódtam, mert végig fordulatos, izgalmas és magával ragadó volt a sztori. Jennifer Lawrence kiválóan hozta a szerepet.

Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Liam Hemsworth
Elizabeth Banks
Woody Harrelson
Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Donald Sutherland
Stanley Tucci
Alexander Ludwig
Wes Bentley
Lenny Kravitz
Elizabeth Banks

A film összbevétele 694 394 724 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben megjelenik Panem városa, ami a híres császár, Néró szállóigéjéből származik. „Panem et circenses”, vagyis „Kenyeret és cirkuszt".

(gyorfigyuri10)
 

Paula Malcomson és Jennifer Lawrence második alkalommal alakít anya-lánya párost. Az első a Döglött akták című sorozat egyik epizódja volt, 2007-ben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Seneca Crane fontos szerepet tölt be, holott az alapul szolgáló könyvben nem is szerepel (elsőként a sorozat második könyvében Crane-re).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Snow elnököt játszó Donald Sutherland alaposan átolvasta a könyveket, hogy igazán megértse a szerepét. Küldött is egy három oldalas levelet Gary Rossnak (az első film rendezője) a szerepe részleteit illetően, tárgynak pedig ezt írta: "Levelek a Rózsakertből". Szerinte Snow három legfontosabb védjegye a mosolya, a tekintete és a rózsái (amit jellemzően a mellényzsebében visel).

(lolita13)
 

2012-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Nina Jacobson az első cicaválogatáson nem vett részt, ezért fordulhatott elő, hogy nem narancsszínű kedvence volt Primnek az első részben.

(mamiéstöti2)
 

Lady-t a kecskét a filmben is próbálták megeleveníteni, egy fehér kecskét bepöttyöztek, azonban az eső lemosta a foltokat, és végül a filmbe se került be.

(mamiéstöti2)
 

Primnek a könyvben volt egy Lady nevű kecskéje, fehér alapon fekete pöttyök voltak a testék.

(mamiéstöti2)
 

Jennifer a forgatás során egyszer megsérült, amikor a falnak szaladt, de szerencsére nem lett komolyabb baja.

(Mavil)
 

A film közel 100 millió dollárból készült, és több mind 686 millió dollárt hozott vissza. A kritikusoktól pozitív kritikákat kapott.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.