Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85% 1699 szavazat

Az éhezők viadala

The Hunger Games
IMDB: 7.2 |
166 |
Az éhezők viadala
Netflixen futottam bele ebbe a gyöngyszembe, és nem bántam meg egyáltalán, hogy rá esett a választásom. Azóta is a hatása alatt vagyok. És ezért a típusú, megfélemlítő technikájú diktatúráért nem is kell egy fantáziavilágig menni... Nagyon érdekes számomra, hogy ennyi ember ennyi körzet szolgál ki egy kapitóliumot, a gazdagabb réteget. Hogy nem szólalt fel akár csak egy a gazdagok közül, hogy ez az...
Filmadatlap
 
31
Szereplők
118
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Hol nézheted

Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Liam Hemsworth
Elizabeth Banks
Woody Harrelson
Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Donald Sutherland
Stanley Tucci
Alexander Ludwig
Wes Bentley
Lenny Kravitz
Elizabeth Banks

FILMINFÓ

Panem az egykori Észak-Amerika romjain fekszik. Az ország a fényűző Kapitóliumból és 12 körzetből áll. Minden évben kisorsolnak egy 12 és 18 év közötti fiút és egy lányt a körzetekből, akiknek az Éhezők viadalán elő adásban kell megküzdeniük egymással. Katniss Everdeen a húgával és anyjával… több»

Rendező: Gary Ross
Író: Suzanne Collins
Forgatókönyvíró: Gary Ross, Suzanne Collins, Billy Ray
Megjelenés dátuma (mozikban): 1970.01.01
Premier (HU): 2012.03.22.
Jegyiroda: M
Forgalmazó:

KULCSSZAVAK

 
Spidey 2021.10.24 

legújabb vélemény

Harcolj azért, amiben hiszel!

Netflixen futottam bele ebbe a gyöngyszembe, és nem bántam meg egyáltalán, hogy rá esett a választásom. Azóta is a hatása alatt vagyok. És ezért a típusú, megfélemlítő technikájú diktatúráért nem is kell egy fantáziavilágig menni... Nagyon érdekes számomra, hogy ennyi ember ennyi körzet szolgál ki egy kapitóliumot, a gazdagabb réteget. Hogy nem szólalt fel akár csak egy a gazdagok közül, hogy ez az életekkel való játszadozás nem megoldás. Jennifer Lawrence isteni volt. Bár én Gale-lel jobban el tudtam volna képzelni.

2
 
Jackynee 2020.05.31 

a nap véleménye

Csak egy maradhat

A film alapjául szolgáló könyvsorozat egy sci-fit, egy disztópiát mutat be, ahol nem egy mai demokrácia, hanem egy kemény propagandagépezettel működő diktatúra van. Az éhezők viadala cím maga a "verseny" megnevezése, ahol a "béke" fenntartása érdekéb... teljes kritika»

1
 
erare 2015.02.10 

Korban kissé kinőttem már ezt a műfajt, de ezt a filmet nagyon szerettem! Valóban jó a szereposztás, tetszenek a karakterek és a jellemek. És valahol életszerű, ugyanakkor meseszerű is.

1
 
indingo 2016.02.18  

Az első rész még kifejezetten élvezetes volt. Van valami különleges az olyan filmekben/könyvekben, ahol egy külön világot teremtenek. Tetszik a viadal ötlete, kivitelezése.

1
 
ArpiHajdu és Réci 2016.11.18 

"Kenyeret és cirkuszt a népnek"

Érdekes sztorija van az Éhezők viadalának nálam. Nővérem kért még annó, hogy szerezzem meg neki a filmet, amit meg is tettem. Kb. egy fél évig ott lapult a számítógépen a film, amelyről semmit nem tudtam, csupán azt, hogy címe alapján nem mozgat meg ... teljes kritika»

1
 
rbernadett 2015.05.13 

Úgy ültem be a moziba erre a filmre, hogy azt sem tudtam mit fogok nézni. Ehhez képest annyira megkapott a történet, hogy miután kiderült ez egy trilógia első része, nem sokkal utána megszereztem a könyveket és elolvastam a másik két részt is. Nagyon... több»

1
 
Sabnock Sanatory 2019.08.27  

Ross kiválóan megrendezte ezt a mozit,és tényleg nagyon szép lett.Magával ragadó,kissé mesebeli,kissé valóságos,éppen milyen hangulatban vagyok! J.Lawrence csillogtatja tudását. Ajánlott.

0

A film összbevétele 694 394 724 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben megjelenik Panem városa, ami a híres császár, Néró szállóigéjéből származik. „Panem et circenses”, vagyis „Kenyeret és cirkuszt".

(gyorfigyuri10)
 

Paula Malcomson és Jennifer Lawrence második alkalommal alakít anya-lánya párost. Az első a Döglött akták című sorozat egyik epizódja volt, 2007-ben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Seneca Crane fontos szerepet tölt be, holott az alapul szolgáló könyvben nem is szerepel (elsőként a sorozat második könyvében Crane-re).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Snow elnököt játszó Donald Sutherland alaposan átolvasta a könyveket, hogy igazán megértse a szerepét. Küldött is egy három oldalas levelet Gary Rossnak (az első film rendezője) a szerepe részleteit illetően, tárgynak pedig ezt írta: "Levelek a Rózsakertből". Szerinte Snow három legfontosabb védjegye a mosolya, a tekintete és a rózsái (amit jellemzően a mellényzsebében visel).

(lolita13)
 

2012-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)