Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
83%

Az éhezők viadala: Futótűz (2013)

The Hunger Games: Catching Fire
Filmadatlap
 
28
Szereplők
97
Vélemények
26
Képek
1
Videók
Az éhezők viadala: Futótűz

Galéria (26)

Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Willow Shields
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Elizabeth Banks
Josh Hutcherson
Liam Hemsworth
Jennifer Lawrence
Sam Claflin
Jennifer Lawrence
Liam Hemsworth
Elizabeth Banks
Josh Hutcherson
Donald Sutherland
Stanley Tucci
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Sam Claflin
Jeffrey Wright
Jennifer Lawrence
Jena Malone
Jennifer Lawrence

Videók (1)

 
Jackynee   2021. 06. 24.

legújabb vélemény

0

Én nagy rajongója vagyok Az éhezők viadala könyveknek, és annak ellenére, hogy sajnos sok minden kimaradt a regényből, nem tudnám azt mondani, hogy a film vagy a könyv a jobb. Rengeteg mindent hozzáadott, főleg a hangulat, amit nagyon jól át tudtak a... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

1

Teljesen rendben volt ez a rész is. Örültem, hogy vissza kellett menniük küzdeni a szereplőknek. az egész történet körül van valami misztikus és magával ragadja a nézőt.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 18.

1
A legtökéletesebb felvezetés

Ami Suzanne Collins a regénytrilógiát illeti, nekem a második rész volt a nagy-nagy kedvencem, ez a darab tényleg letehetetlen kategória volt nálam, minden fejezet olyan cliffhanger-rel ér véget, amely után muszáj továbbolvasni. A filmben sem csalódt... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 25.

0

A folytatásokhoz képest ez is pofás darab lett, Jennifer Lawrence azért kicsit szenvtelenül játszott számomra. Nagyon jó lett a zenei aláfestés ami kellően emeli az film fényét. Imádtam.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

0

Hozza a szintet.Jól meg van komponálva.Érdekes történet,jók a díszletek,a jelmezek,szépen fényképezték,jók a snittek,egyszóval összerakták.

 
GedyPapa   2017. 04. 06.

0

Egy fokkal rosszabb, mint az első, de azért az izgalomfaktor még itt is megvan. Van pár kivételesen jól sikerült párbeszéd, illetve monológ, amik érdemessé teszik a filmet a megnézésére.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

0

Nem volt rossz. Sőt, egész jó volt, nem unatkoztam (na jó, néha). Az első résznél már kifejtettem a történettel kapcsolatos aggályaimat, itt már nem akadtam fenn ezeken, elfogadtam, hogy ez van. A film határozottan jobban tetszett, mint a könyv. Azt ... több»

A film összbevétele 865 011 746 dollár volt (imdb.com).

 

Miután Gary Ross visszautasította a rendezést, olyan rendezők pályáztak a rendezői posztra, mint Alfons Cuarón, Duncan Jones, David Cronenberg, vagy Alejandro G. Inarritu. A befutó végül Francis Lawrence lett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2013-ban a 3. legtöbb bevételt termelő film volt.

(mamiéstöti2)
 

Abban vízparti jelenetben, mikor halat esznek a szereplők, valójában nyers hal. Jennifer Lawrence nem rajong a halért, s a film óta nem eszik sushit sem.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmnek egyik legnagyobb feladata az volt, hogyan ültesse át a könyv részeit filmkockákká, úgy, hogy a legfontosabb cselekmények a vásznon is megjelenjenek, ezért Suzanne Collins találkozott a filmet rendező Francis Lawrence-szel, hogy megbeszéljék a forgatókönyvet, tehát, hogy mely jelenetek maradjanak benne a filmben, és mely jeleneteket lehet elhagyni a könyvből.

(citizenfour99)
 

A filmben ábrázolt nemzet, Panem egy római szófordulat alapján kapta a nevét: "panem et circenses", azaz "kenyeret és cirkuszt". Ez arra utal, hogy a Római Birodalomban az alapvető szolgáltatások és élelmiszerek, valamint a véres szórakozás biztosítása volt a hatalomgyakorlás eszköze a nép felett.

(dittee)