Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Az éhezők viadala: Futótűz (2013)

The Hunger Games: Catching Fire
Filmadatlap
 
28
Szereplők
96
Vélemények
26
Képek
1
Videók
Az éhezők viadala: Futótűz

Galéria (26)

Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Willow Shields
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Elizabeth Banks
Josh Hutcherson
Liam Hemsworth
Jennifer Lawrence
Sam Claflin
Jennifer Lawrence
Liam Hemsworth
Elizabeth Banks
Josh Hutcherson
Donald Sutherland
Stanley Tucci
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Sam Claflin
Jeffrey Wright
Jennifer Lawrence
Jena Malone
Jennifer Lawrence

Videók (1)

 
Harper   2022. 03. 14.

legújabb vélemény

8
A Hunger Games-világ esszenciája

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Hunger Games (Éhezők viadala) egy külön világ, mely a diktatúrában élés pszichológiáját és a lázadás motivációit boncolgatja. Ez a filmfranchise és történet sokkal többet jelent önmagánál, és sokkal mélyebb jelentéstartalmú, mint elsőre tűnik. A legelső epizód éppen csak belekóstol az említett pszichológiába, voltaképp utat keres, ám a második rész már esszenciáját adja. Hogyan kezdődik egy forradalom? Hogyan lehet leszámolni egy mindent átható diktatúrával? Hogyan adhat reményt és harci kedvet egyetlen ember, egy törékeny fiatal nő, széles tömegek számára? A Futótűz választ ad ezekre a kérdésekre. A 2014-es kiválasztott 1. rész továbbviszi ezt a szálat és voltaképp ez a két fejezet a legjobb az egész franchise-ból. Rengetegszer megnéztem, mert gondolkodási metódusa közel áll az eredeti Snowpiercer-világhoz (ami nagyon érdekel és amit nagyon szeretek). Jennifer Lawrence zseniális, erre a szerepre született, Francis Lawrence pedig (aki nem rokona Jennifernek) iszonyú jó érzékkel készítette el mind a második, mind pedig a dupla harmadik részt. Örök kedvencem mindegyik. Értékelésem: 85%.

 
BaloghBogi42   2021. 10. 26.

a nap véleménye

3
Egy névtelen forradalom megsebzett arca

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mit szólnál hozzá, ha beküldenének a ringbe, és gladiátorként kellene legyilkolni a társaidat? Az álmatlan éjszakák, a rémálmok és szorongás kompozíciója utóhatás formájában garantált. De neked még járt egy könnyítés... kihozhattad a "szerelmedet". B... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 11.

1

Teljesen rendben volt ez a rész is. Örültem, hogy vissza kellett menniük küzdeni a szereplőknek. az egész történet körül van valami misztikus és magával ragadja a nézőt.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 18.

1
A legtökéletesebb felvezetés

Ami Suzanne Collins a regénytrilógiát illeti, nekem a második rész volt a nagy-nagy kedvencem, ez a darab tényleg letehetetlen kategória volt nálam, minden fejezet olyan cliffhanger-rel ér véget, amely után muszáj továbbolvasni. A filmben sem csalódt... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

0

Hozza a szintet.Jól meg van komponálva.Érdekes történet,jók a díszletek,a jelmezek,szépen fényképezték,jók a snittek,egyszóval összerakták.

 
Deku   2017. 07. 25.

0

A folytatásokhoz képest ez is pofás darab lett, Jennifer Lawrence azért kicsit szenvtelenül játszott számomra. Nagyon jó lett a zenei aláfestés ami kellően emeli az film fényét. Imádtam.

 
GedyPapa   2017. 04. 06.

0

Egy fokkal rosszabb, mint az első, de azért az izgalomfaktor még itt is megvan. Van pár kivételesen jól sikerült párbeszéd, illetve monológ, amik érdemessé teszik a filmet a megnézésére.

A film összbevétele 865 011 746 dollár volt (imdb.com).

 

Miután Gary Ross visszautasította a rendezést, olyan rendezők pályáztak a rendezői posztra, mint Alfons Cuarón, Duncan Jones, David Cronenberg, vagy Alejandro G. Inarritu. A befutó végül Francis Lawrence lett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2013-ban a 3. legtöbb bevételt termelő film volt.

(mamiéstöti2)
 

Abban vízparti jelenetben, mikor halat esznek a szereplők, valójában nyers hal. Jennifer Lawrence nem rajong a halért, s a film óta nem eszik sushit sem.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmnek egyik legnagyobb feladata az volt, hogyan ültesse át a könyv részeit filmkockákká, úgy, hogy a legfontosabb cselekmények a vásznon is megjelenjenek, ezért Suzanne Collins találkozott a filmet rendező Francis Lawrence-szel, hogy megbeszéljék a forgatókönyvet, tehát, hogy mely jelenetek maradjanak benne a filmben, és mely jeleneteket lehet elhagyni a könyvből.

(citizenfour99)
 

A filmben ábrázolt nemzet, Panem egy római szófordulat alapján kapta a nevét: "panem et circenses", azaz "kenyeret és cirkuszt". Ez arra utal, hogy a Római Birodalomban az alapvető szolgáltatások és élelmiszerek, valamint a véres szórakozás biztosítása volt a hatalomgyakorlás eszköze a nép felett.

(Archívum)