Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

Az éhezők viadala: Futótűz (2013)

The Hunger Games: Catching Fire
Filmadatlap
 
28
Szereplők
94
Vélemények
26
Képek
1
Videók
Az éhezők viadala: Futótűz
 
indingo   2017. 04. 11.

Teljesen rendben volt ez a rész is. Örültem, hogy vissza kellett menniük küzdeni a szereplőknek. az egész történet körül van valami misztikus és magával ragadja a nézőt.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 18.
A legtökéletesebb felvezetés

Ami Suzanne Collins a regénytrilógiát illeti, nekem a második rész volt a nagy-nagy kedvencem, ez a darab tényleg letehetetlen kategória volt nálam, minden fejezet olyan cliffhanger-rel ér véget, amely után muszáj továbbolvasni. A filmben sem csalódtam. Sőt...szerintem igazán könyv hűen sikerült visszaadni a sztorit, és bár én a magam részéről imádtam az első részt is, szerintem is jót tett a folytatásnak a rendezőváltás, Francis Lawrence ugyanis szerintem sokkal finomabban és átgondoltabban tudott az Éhezők viadalához nyúlni, mint elődje, Gary Ross, aki kissé túl vakmerően forgatta a jeleneteket (na és ott van persze a sokak által negatívumként emlegetett remegős kézi kamera is). A történet... több»


 
Deku   2017. 07. 25.

A folytatásokhoz képest ez is pofás darab lett, Jennifer Lawrence azért kicsit szenvtelenül játszott számomra. Nagyon jó lett a zenei aláfestés ami kellően emeli az film fényét. Imádtam.

 
GedyPapa   2017. 04. 06.

Egy fokkal rosszabb, mint az első, de azért az izgalomfaktor még itt is megvan. Van pár kivételesen jól sikerült párbeszéd, illetve monológ, amik érdemessé teszik a filmet a megnézésére.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Nem volt rossz. Sőt, egész jó volt, nem unatkoztam (na jó, néha). Az első résznél már kifejtettem a történettel kapcsolatos aggályaimat, itt már nem akadtam fenn ezeken, elfogadtam, hogy ez van. A film határozottan jobban tetszett, mint a könyv. Azt sajnáltam, hogy szegény Helyey László már nem szinkronizálhatta Sutherlandot, akin szerintem is kissé "lötyög" a tiszta gonosz diktátor szerepe. Őbenne ugyanis én mindig valami kis huncutságot érzékelek, ami meglágyítja a karaktert. Egy kis baki a filmben: Katniss nyilai. A viadal alatt többször van, hogy kilő egy csomó nyílvesszőt, vagy szétszóródnak, utána mégis mindig tele van a tegeze. :)

Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Willow Shields
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
Elizabeth Banks
Josh Hutcherson
Liam Hemsworth
Jennifer Lawrence
Sam Claflin
Jennifer Lawrence
Liam Hemsworth
Elizabeth Banks
Josh Hutcherson
Donald Sutherland
Stanley Tucci
Josh Hutcherson
Jennifer Lawrence
Sam Claflin
Jeffrey Wright
Jennifer Lawrence
Jena Malone
Jennifer Lawrence

A film összbevétele 865 011 746 dollár volt (imdb.com).

 

Miután Gary Ross visszautasította a rendezést, olyan rendezők pályáztak a rendezői posztra, mint Alfons Cuarón, Duncan Jones, David Cronenberg, vagy Alejandro G. Inarritu. A befutó végül Francis Lawrence lett.

(ArpiHajdu és Réci )
 

2013-ban a 3. legtöbb bevételt termelő film volt.

(mamiéstöti2)
 

Abban vízparti jelenetben, mikor halat esznek a szereplők, valójában nyers hal. Jennifer Lawrence nem rajong a halért, s a film óta nem eszik sushit sem.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.