Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
28
Szereplők
23
Vélemények
20
Képek
1
Videók
Dina Meyer
Casper Van Dien
Amy Smart
Patrick Muldoon
Denise Richards
Casper Van Dien
Dina Meyer
Casper Van Dien
Dina Meyer
Jake Busey
Patrick Muldoon
Neil Patrick Harris
Michael Ironside
Casper Van Dien
Casper Van Dien
Denise Richards
Dina Meyer
Casper Van Dien
Casper Van Dien
 
sabnock666   2019. 08. 31.

legújabb vélemény

A hollandus átkelt az óceánon,és megcsinálta ezt a sci-fi akciófilmet. Paul Verhoevennek jó szeme van ehhez a műfajhoz,mint tudjuk. Jó a történet,egy igen érdekes szemszögből,és most már én is minden bogarat utálok.

 
Filmdoki   2019. 04. 17.

a nap véleménye

Szeretne többet tudni?

A holland rendező, Paul Verhoeven a '80-as években az USA-ba ment szerencsét próbálni. Nagyon jó lépés volt ez részéről, ugyanis három méltán elismert sci-fi-t tett le az asztalra, melyek időtállóságukat annak köszönhetik, hogy mondanivalójukon nem fogott az idő vasfoga. Mindemellett Verhoeven sajátos humorral és már-már túlzó brutalitással csipkézte ki őket, így még egyedibb művekről beszélhetünk. Az ember-gép kérdéskört vizsgáló Robotzsaru (1987) és a csavaros történettel dolgozó Total Recall - Az emlékmás (1990) után 1997-ben elkészítette a Csillagközi inváziót, mely véleményem szerint a legjobb a három mozi közül. Bár ehhez hozzájárul az a tényező, hogy a 2000-es évek elején ezzel találk... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 27.

Meglátásom szerint ezt a filmet vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja. Én talán az előbbi táborba tartozom, mert összességében tetszett. De miért is tetszett? Mert ez egy olyan, elsőre egy hentelős, bugyuta, militarista sci-finek tűnik, amelyet az emberek hajlamosak felszínesen értékelni. Pedig szerintem ez a film egy különleges görbe tükör mind a háborús uszítással és propagandával, valamint a fasizmussal szemben (erre rengeteg finom utalás van). Korabeli sorozatokból ismert szépfiúkat és széplányokat láthatunk, akiket bogarak (!) tépnek szét derékban. Ez is mekkora irónia már! Összességében szerintem ez egy nagyon jó sci-fi, nagyon izgalmas is, amelyet bár nagyon könnyen félre lehet értelmezni, pedig az erőszakos felszíne alatt rengeteg apró finomság van, amelyekre érdemes odafigyelni!

 
dailyfilmsan   2018. 03. 16.

Kicsit olyan érzésem volt mintha egy hosszú Black mirror részt néztem volna meg. Jól megfogta a futurisztikus vonalat és hát mi más lehet a galaktikus ellenség mint egy földöntúli rovar populáció. Egyetemes szállóige: "Itt valaki valamit nagyon elhibázott". Túl komolyan nem lehet venni ezt a filmet de minden bugyuta megnyilvánulása ellenére tökre nézhető.

 
Lamboh   2017. 10. 15.

Még mai szemmel is egy nagyon látványos és izgalmas film, pedig aztán ma már olyan látványfilmek készülnek, hogy az embernek még a szeme is kisül a helyéről. Akárhányszor nézem meg, mindig nagyon élvezem. A folytatásokat mondjuk azóta sem láttam.

 
Hosszan lehetne sorolni a film hibáit (gyenge színészi játék, közhelyes szöveg, a forgatókönyv feslettsége, a látvány elsődlegessége a dramaturgiával szemben stb.), de mindezek ellenére ebben az alkotásban megvan az a bizonyos plusz, ami miatt sok-sok évvel a bemutató után is csillogni kezd a szemünk, ha szóba kerül. több»

A film összbevétele 121 214 377 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 17 gallon (1 gallon, kb 3,8 liternek felel meg) művért használtak fel.

(Thibo84)
 

A Flotta Akadémia a Tereshkova nevet viseli, amely utalás Valentina Tereshkovára, aki az első orosz űrhajósnő volt.

(Thibo84)
 

Az osztályterem falain főbb filozófus portréját láthatjuk: Arisztotelész, Baruch Spinoza, Friedrich Nietzsche és Hannah Arendt. Az ő gondolkodásmódjuk gyakorolt komoly ​​hatást a politikára és a politikai elméletre. Arendtre elsősorban a totalitarizmus volt jellemző, ami a film fontos témája.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.