Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
28
Szereplők
20
Vélemények
20
Képek
3
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 27.

Meglátásom szerint ezt a filmet vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja. Én talán az előbbi táborba tartozom, mert összességében tetszett. De miért is tetszett? Mert ez egy olyan, elsőre egy hentelős, bugyuta, militarista sci-finek tűnik, amelyet az emberek hajlamosak felszínesen értékelni. Pedig szerintem ez a film egy különleges görbe tükör mind a háborús uszítással és propagandával, valamint a fasizmussal szemben (erre rengeteg finom utalás van). Korabeli sorozatokból ismert szépfiúkat és széplányokat láthatunk, akiket bogarak (!) tépnek szét derékban. Ez is mekkora irónia már! Összességében szerintem ez egy nagyon jó sci-fi, nagyon izgalmas is, amelyet bár nagyon könnyen félre lehet értelmezni, pedig az erőszakos felszíne alatt rengeteg apró finomság van, amelyekre érdemes odafigyelni!

 
Lamboh   2017. 10. 15.

Még mai szemmel is egy nagyon látványos és izgalmas film, pedig aztán ma már olyan látványfilmek készülnek, hogy az embernek még a szeme is kisül a helyéről. Akárhányszor nézem meg, mindig nagyon élvezem. A folytatásokat mondjuk azóta sem láttam.


 
Milanman   2015. 05. 04.

A felszínen buta sci-fi mészárszéknek tűnő film sokkal többet rejt magában. Egyszerre rendszer és társadalomkritika, a háború értelmetlenségének briliáns tablója.

 
nanita95   2018. 03. 16.

Kicsit olyan érzésem volt mintha egy hosszú Black mirror részt néztem volna meg. Jól megfogta a futurisztikus vonalat és hát mi más lehet a galaktikus ellenség mint egy földöntúli rovar populáció. Egyetemes szállóige: "Itt valaki valamit nagyon elhibázott". Túl komolyan nem lehet venni ezt a filmet de minden bugyuta megnyilvánulása ellenére tökre nézhető.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

Kicsit béna a sok játékfegyveres katona és a díszlet, de valahogy mégis működik. A szereplők története, a hadseregbe belépés és az utáni sorsuk nagyon érdekes. tetszik, hogy nem együtt, egy csapatba látjuk őket, hanem a gépezet különböző pontjain. A bogarak megjelenítése amúgy jobb lett mint maga az eredeti látvány. Összességébe szerintem nézhető.

Dina Meyer
Casper Van Dien
Amy Smart
Patrick Muldoon
Denise Richards
Casper Van Dien
Dina Meyer
Casper Van Dien
Dina Meyer
Jake Busey
Patrick Muldoon
Neil Patrick Harris
Michael Ironside
Casper Van Dien
Casper Van Dien
Denise Richards
Dina Meyer
Casper Van Dien
Casper Van Dien
 
Hosszan lehetne sorolni a film hibáit (gyenge színészi játék, közhelyes szöveg, a forgatókönyv feslettsége, a látvány elsődlegessége a dramaturgiával szemben stb.), de mindezek ellenére ebben az alkotásban megvan az a bizonyos plusz, ami miatt sok-sok évvel a bemutató után is csillogni kezd a szemünk, ha szóba kerül. több»
 

A filmben szereplő Dizzy Flores a forrásként szolgáló regényben férfi volt.

(LionelMessi10 )
 

Amikor Carmen kivezeti az űrhajót a dokkból, megpöccint egy kapcsolót, mire elengednek a hajó "pányvái", amik a kikötőhöz rögzítették. A gomb egy 1982-es IBM számítógép főkapcsolója, ami az egyik első, elterjedt PC volt.

(LionelMessi10 )
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.