Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Csillagközi invázió (1997)

Starship Troopers
Filmadatlap
 
28
Szereplők
25
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Galéria (20)

Dina Meyer
Casper Van Dien
Amy Smart
Patrick Muldoon
Denise Richards
Casper Van Dien
Dina Meyer
Casper Van Dien
Dina Meyer
Jake Busey
Patrick Muldoon
Neil Patrick Harris
Michael Ironside
Casper Van Dien
Casper Van Dien
Denise Richards
Dina Meyer
Casper Van Dien
Casper Van Dien

Videók (2)

 
Scriptor   2020. 08. 28.

legújabb vélemény

7
Pörgős látvány-sci-fi

Bár a Csillagközi invázió egy "B" kategóriás mozi, ez alig érezhető a pörgős forgatókönyv, a remek rendezés és néhány kiemelkedő alakítás miatt. Paul Verhoeven jól összerakta ezt a bugyuta kis sztorit, mely önmagában mint történet a nullánál is kevesebb volna. A logikátlanságokat és képtelenségeket megbocsátjuk, mert a tálalás alapvetően izgalmas. A véres jelenetek pedig - bár könnyed stílusban jelennek meg - súlyt adnak a sztorinak. A rovarokat végül nagy nehezen legyőzik, annak dacára, hogy valamilyen érthetetlen okból csak kézifegyvereket alkalmaznak. Értékelésem: 75% (bevallom: nem kis részben a gyönyörű Denise Richards miatt is).

 
Filmdoki   2019. 04. 17.

a nap véleménye

5
Szeretne többet tudni?

A holland rendező, Paul Verhoeven a '80-as években az USA-ba ment szerencsét próbálni. Nagyon jó lépés volt ez részéről, ugyanis három méltán elismert sci-fi-t tett le az asztalra, melyek időtállóságukat annak köszönhetik, hogy mondanivalójukon nem f... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 27.

2

Meglátásom szerint ezt a filmet vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja. Én talán az előbbi táborba tartozom, mert összességében tetszett. De miért is tetszett? Mert ez egy olyan, elsőre egy hentelős, bugyuta, militarista sci-finek tűnik, amel... több»

 
GGS   2020. 07. 31.

0

Az első rész igazi örök klasszikus, Paul Verhoeven egyik legjobbja. Hamisítatlanul visszaköszön a rendező direkt, tabuk nélküli stílusa, ami a Robotzsaruban vagy az Emlékmásban is látszódott.

 
Varga_Júlia   2020. 08. 06.

0

Alap, avagy kötelező, már ha az ember tudja, hogy mit néz, érti az áthallásokat, és fel tudja dolgozni, amit lát. Imádtam, hogy annyira olyan, amilyen, hogy szokni kell, hogy végig ott van benne valami borzasztóan zavaró és nyomasztó, és hogy ésszel készült.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

A hollandus átkelt az óceánon,és megcsinálta ezt a sci-fi akciófilmet. Paul Verhoevennek jó szeme van ehhez a műfajhoz,mint tudjuk. Jó a történet,egy igen érdekes szemszögből,és most már én is minden bogarat utálok.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 16.

0

Kicsit olyan érzésem volt mintha egy hosszú Black mirror részt néztem volna meg. Jól megfogta a futurisztikus vonalat és hát mi más lehet a galaktikus ellenség mint egy földöntúli rovar populáció. Egyetemes szállóige: "Itt valaki valamit nagyon elhib... több»

A film összbevétele 121 214 377 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben 17 gallon (1 gallon, kb 3,8 liternek felel meg) művért használtak fel.

(Thibo84)
 

A Flotta Akadémia a Tereshkova nevet viseli, amely utalás Valentina Tereshkovára, aki az első orosz űrhajósnő volt.

(Thibo84)
 

Az osztályterem falain főbb filozófus portréját láthatjuk: Arisztotelész, Baruch Spinoza, Friedrich Nietzsche és Hannah Arendt. Az ő gondolkodásmódjuk gyakorolt komoly ​​hatást a politikára és a politikai elméletre. Arendtre elsősorban a totalitarizmus volt jellemző, ami a film fontos témája.

(Thibo84)
 

Több jelenetet is leforgattak Carmen (Denise Richards) és Zander (Patrick Muldoon) kapcsolatának alakulásáról az állítólagos Johnny Rico (Casper Van Dien) halála után. Ám amikor megmutatták a tesztközönségnek, azok elkezdték gyűlölni Carment, hogy egykori szeretője halála után egy másik férfival kezdett járni. A jeleneteket ezután törölték, bár a Carmen és Zander közötti kapcsolatra többször utaltak egyes részekben.

(Thibo84)
 

Casper Van Dien (Johnny) eltörte egy bordáját, amikor az óriás bogárra ugrott.

(Thibo84)