Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
83

Csillagközi invázió

(Starship Troopers)
 
28
20
10
13
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 27.

Meglátásom szerint ezt a filmet vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja. Én talán az előbbi táborba tartozom, mert összességében tetszett. De miért is tetszett? Mert ez egy olyan, elsőre egy hentelős, bugyuta, militarista sci-finek tűnik, amelyet az emberek hajlamosak felszínesen értékelni. Pedig szerintem ez a film egy különleges görbe tükör mind a háborús uszítással és propagandával, valamint a fasizmussal szemben (erre rengeteg finom utalás van). Korabeli sorozatokból ismert szépfiúkat és széplányokat láthatunk, akiket bogarak (!) tépnek szét derékban. Ez is mekkora irónia már!
Összességében szerintem ez egy nagyon jó sci-fi, nagyon izgalmas is, amelyet bár nagyon könnyen félre lehet értelmezni, pedig az erőszakos felszíne alatt rengeteg apró finomság van, amelyekre érdemes odafigyelni!

 
Lamboh   2017. 10. 15.

Még mai szemmel is egy nagyon látványos és izgalmas film, pedig aztán ma már olyan látványfilmek készülnek, hogy az embernek még a szeme is kisül a helyéről. Akárhányszor nézem meg, mindig nagyon élvezem. A folytatásokat mondjuk azóta sem láttam.

 
Milanman   2015. 05. 04.

A felszínen buta sci-fi mészárszéknek tűnő film sokkal többet rejt magában. Egyszerre rendszer és társadalomkritika, a háború értelmetlenségének briliáns tablója.

 
Timo   2017. 04. 13.

Elég jó alap történettel rendelkező sci-fi film mely "kemény" és akciódús. Az emberek és a "bogarak" közti háború. Kölyökként ámulva néztem, fel se tűnt az olykor elég véres részek és mostanság újra látva hát van benne brutalitás bőven de ez kell is bele.

 
wooderman   2016. 05. 19.

Az alap története nagyon tetszett. Az elképzelés az ürlényekről, háborúról szerelemről, csalodásról. Nagyon jó is lehetett volna, de a látványvilágával nem vagyok megelégedve. Lehetett volna erre jobban figyelni.

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap )
 

Mark Wahlberg visszautasította Johnny Rico szerepét.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film Paul Verhoeven kedvenc saját rendezésű filmje.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.