Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Sötét elmék (2018)

The Darkest Minds
Filmadatlap
 
28
Szereplők
22
Vélemények
12
Képek
7
Videók

Galéria (12)

Videók (7)

 
petraszab   2020. 09. 01.

legújabb vélemény

0

A könyv tartalmasabb, mozgalmasabb és sokkal összetettebb. A filmet szerintem elszúrték, nagyon leegyszerűsítették, annak ellenére hogy a látványt sikerült izgalmasra megcsinálni.

 
Bazzzsi   2018. 09. 02.

a nap véleménye

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A sötét elmék című film Alexandra Bracken azonos című regényének adaptációja. A könyv természetesen az oly divatos trilógia formában készült. Szerencsére a vámpíros korszak már leárult, helyett egyre többször a szuper képességekkel megáldott fiatalok... több»

 
indingo   2018. 09. 03.

0

Nem lehet rajta unatkozni, mert arra ügyeltek a készítők, hogy viszonylag pörgős legyen a film. A története eléggé közhelyes és kiszámítható.

 
MP170506   2019. 02. 17.

0

Sokkal többre számítottam ettől a filmtől. Az elképzelés jó volt, de a kivitelezés gyengére sikeredett. Nem tudott igazán újat mutatni. Számomra a színészek alakítása is feledhető.

 
Szilonka   2020. 08. 27.

0

Nekem tetszett a film, kíváncsian várom a folytatását. Jók a karakterek és a képességek.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

0

Az előzetesek alapján többet vártam a filmtől. Nagyon kiszámítható és tini romantikus film szaga volt a dolognak ami az előzetesből nemigen látszott. Azthittem többminden kiderült, hogy a fiataloknak miért lesznek képességeik, de így csak végeláthatatlan menekülés az egész film. Igaz legalább látványos.

 
TomÁcs   2019. 12. 30.

0

Eléggé jellegtelen film. A karakterek unalmasak és nem valami kidolgozottak. Egynek elmegy.

A film összbevétele 41 142 379 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 683 728 forintot termelt. A hazai mozik összesen 33 001 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jennifer Yuh Nelson második élőszereplős filmje, de az első, melyet ő maga rendezett. Nelson korábban javarészt animációs produkciókon dolgozott, egyebek mellett a Kung Fu Panda franchise filmjein.

(hp)
 

Liam Stewart szerepére a könyv rajongói Lucas Tillt és Collin Fordot szerették volna.

(hp)
 

Catherine Dyer és Peyton Wich együtt játszottak a Netflix Stranger Things című sorozatában is.

(hp)
 

2014. szeptember 15-én jelentette be a 20th Century Fox, hogy megvették Alexandra Bracken young adult regényének megfilmesítési jogait. A Sötét elmék a szóban forgó regénysorozat első része.

(hp)
 

A Sötét elmék forgatása 2017. áprilisában kezdődött meg Atlantában, Georgia államban.

(hp)
 
És, hogy pontosan mit akar átadni nekünk ez a történet? Azt, hogy, ha bele is döglesz, csak akkor dögölj bele, ha az áhított célt elérted. Ha használtad az erődet. Csak jóra és rosszra soha. Ha kiálltál azért, ami különleges benned. Ha nem dőlsz be a hatalomnak, a reklámoknak és a propagandának. Ha nem hagyod, hogy irányítsanak. Legyél te is - életkortól függetlenül - lázadó kamasz! több»
 
Pont az ilyen gagyizások miatt gondolják sokan (és jogosan), hogy Hollywood az elmúlt években cinikus pénznyomtató üzemmé vált. több»