Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
64

Sötét elmék (2018)

The Darkest Minds
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
12
Képek
7
Videók
 
indingo   2018. 09. 03.

Nem lehet rajta unatkozni, mert arra ügyeltek a készítők, hogy viszonylag pörgős legyen a film. A története eléggé közhelyes és kiszámítható.

 
Bazzzsi   2018. 09. 02.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::
A sötét elmék című film Alexandra Bracken azonos című regényének adaptációja. A könyv természetesen az oly divatos trilógia formában készült. Szerencsére a vámpíros korszak már leárult, helyett egyre többször a szuper képességekkel megáldott fiatalok vannak a középpontban. A története kísértetiesen hasonlít a korábbi évek nem túl sikeres, Shailene Woodley főszereplésével készült A bevatott című filmre. Ott is csoportokra osztották a fiatalokat és persze főhősünkről kiderül, hogy a legkülönlegesebb és legritkább csoportba tartozik, amit persze eltitkolnak. Tehát az ötlet nem valami egyedi. A film elején megtudhatjuk, hogy egy ismeretlen vírus ütötte fel a fejét, amitől a gyerekek csak úgy szuper képességekre tettek szert. Hogy ez, hogyan és miként indult vajmi keveset tudtunk meg. Mi lett az emberiséggel? Nem születhetett több gyerek? Hogyan reagáltak erre a szülők? Mindenki csak úgy belement, hogy elvegyék a gyerekét? És miért is kellett félni ezektől a fiataloktól? Továbbá a kormánynak az volt a legjobb ötlete, hogy elkülönítve, a családjuktól távol tartsák ezeket a gyerekeket és rabszolgamunkára kényszerítsék őket? Ez eléggé összecsapott rész volt, hamar túlugrottak rajta a készítők. Főhősünkről 6 éven át nem derült ki, hogy ki is valójában? Holott rendszeresen mindenféle vizsgálatnak voltak kitéve. Ahogy az lenni szokott, mindig akad egy jótevő. Most a kilencvenes évek népszerű popénekese a Mandy Moore által megformált karakter. Hihetetlen, hogy Wade Williams mindig ugyanazt a karaktert játssza. Én a Szökés óta „ismerem“ és kizárólag negatív börtönőr/zsarú szerepben láttam. Az ilyen típusú filmekben, ahogy lenni szokott mindig van egy titkos tábor, amiről amúgy senki sem tud, csak beszélnek róla. Természetesen főhőseink odaigyekeznek. Kalandokkal teli útjuk során látványos autósüldözéssel próbálják a nézők figyelmét lekötni. A főszereplő karakterek sem túl különlegesek. A banda is elég közhelyes, jó csaj, jó csávó, színes bőrű srác, ázsiai lány. A színes bőrű srácnak például szuper képessége sem volt, őt például miért is kellett elzárni a világtól? Az ázsiai kislány némaságáról sem tudtunk meg semmit. Nem tetszett a film erőszakossága, hogy gyerekeket látok fegyverrel a kézben. Ezen finomíthattak volna, hisz a célközönség mégis csak a fiatalok. A film végén a tűzköpő kölyköket nagyon túltolták, már teljesen mesefilm hatása lett. Zenei aláfestésként egész kellemes dalok csendülnek fel a filmben. A szerelmi szál elkerülhetetlen volt, de nagyon tetszett, hogy nem lett az a tipikus happy and. A srác memóriájának törlése, ahogy mindent elfelejt a lányról a film legjobb jelenete volt, legalább is nekem ez tetszett a legjobban. Igényes megvalósítás, nem várt lépés és talán egy kicsit megható is. Ha a film mondjuk 5-8 évvel előbb készül talán még tiszta szívből élvezni is tudtam volna. A fiatal korosztály számára egy látványos és könnyen érthető történet, idősebbek számára már elcsépelt a téma.


 
BoBamburg   2018. 10. 27.

Egy gyenge és unalmas filmes műfaj gyenge és unalmas darabja. Alapból bénák az ilyen young adult cuccok, főleg hogy ez a film még meg is késett pár évvel a többihez képest. Karakterek gyengék (főszereplők is, de a mellékszereplők meg főleg), történet meg századjára lerágott csont. Beavatott szériába oltott X-men lényegében.

 
VvV   2018. 10. 28.

Különösebben nem hatott meg a története. Mostanság minden évben készül egy ilyen történet.

 
thedarkman99   2018. 10. 04.

Megmondom őszintén már nagyon vártam a Sötét elmék című filmet, ugyanis nagyon szeretem az ilyen fajta alkotásokat, melyek középpontjában olyan karakterek vannak akik szuper képességekkel lettek megáldva, olyanok akik nagyon különlegesek. Ez az ötlet a történettel nagyon egyedi, de sok mindent hiányoltam. Mondjuk hogy egy ilyen fantasztikusan jó sztoriból, hogy nem tudott kihozni ennél sokkal de sokkal többet? Sok részlet kimaradt melyet szerintem sok néző hiányol, például a vírus előzménye, vagy épp a következményről kicsit többet..Volt néhány képesség ami már szerintem nem kellett volna és ez miatt még inkább meseszerű lett az egész. De ezek mellett nagyon látványos, akciódús, pörgős kis filmet láthatunk, amely teljesen leköti a nézőt, egy perc unalmat sem okozva. A zenék nagyon kellemesek, fokozva velük a film hangulatát. A filmben vannak elég gyenge színészi alakítások, de vannak kiválóak is mint főhősünk a ,Minden minden"-ből is jól ismert Amandla Stenberg. Elképesztő hogy csak 1 évvel idősebb mint én és ha így halad egyre komolyabb filmekben is szerepet fog kapni. Elmaradhatatlan volt hogy elmaradjon innen is a szerelmi téma, amely a végére egy óriási csavart tartogatott, és ez miatt lett olyan különleges számomra a film, és ez miatt lesz annyira érdekes, a folytatás. Már most nagyon kíváncsian várom. Feltűnik még a jó öreg Wade Williams akit a kedvenc sorozatomban ismertem meg, a Szökésben. Ott is ilyesmi karaktert játszott, és nagyon jól állt neki, ahogy ez is. Maga a film inkább a fiatalabb korosztálynak fog tetszeni szerintem. De bátran ajánlom mindenkinek mert kellemes kikapcsolódást nyújt.

 
És, hogy pontosan mit akar átadni nekünk ez a történet? Azt, hogy, ha bele is döglesz, csak akkor dögölj bele, ha az áhított célt elérted. Ha használtad az erődet. Csak jóra és rosszra soha. Ha kiálltál azért, ami különleges benned. Ha nem dőlsz be a hatalomnak, a reklámoknak és a propagandának. Ha nem hagyod, hogy irányítsanak. Legyél te is - életkortól függetlenül - lázadó kamasz! több»
 
Pont az ilyen gagyizások miatt gondolják sokan (és jogosan), hogy Hollywood az elmúlt években cinikus pénznyomtató üzemmé vált. több»
 

Jennifer Yuh Nelson második élőszereplős filmje, de az első, melyet ő maga rendezett. Nelson korábban javarészt animációs produkciókon dolgozott, egyebek mellett a Kung Fu Panda franchise filmjein.

(hp )
 

Liam Stewart szerepére a könyv rajongói Lucas Tillt és Collin Fordot szerették volna.

(hp )
 

Catherine Dyer és Peyton Wich együtt játszottak a Netflix Stranger Things című sorozatában is.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.