Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
67

Sötét elmék (2018)

The Darkest Minds
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
12
Képek
8
Videók
 
indingo   2018. 09. 03.

Nem lehet rajta unatkozni, mert arra ügyeltek a készítők, hogy viszonylag pörgős legyen a film. A története eléggé közhelyes és kiszámítható.

 
MP170506   2019. 02. 17.

Sokkal többre számítottam ettől a filmtől. Az elképzelés jó volt, de a kivitelezés gyengére sikeredett. Nem tudott igazán újat mutatni. Számomra a színészek alakítása is feledhető.


 
Bazzzsi   2018. 09. 02.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::A sötét elmék című film Alexandra Bracken azonos című regényének adaptációja. A könyv természetesen az oly divatos trilógia formában készült. Szerencsére a vámpíros korszak már leárult, helyett egyre többször a szuper képességekkel megáldott fiatalok vannak a középpontban. A története kísértetiesen hasonlít a korábbi évek nem túl sikeres, Shailene Woodley főszereplésével készült A bevatott című filmre. Ott is csoportokra osztották a fiatalokat és persze főhősünkről kiderül, hogy a legkülönlegesebb és legritkább csoportba tartozik, amit persze eltitkolnak. Tehát az ötlet nem valami egyedi. A film elején megtudhatjuk, hogy egy ismeretlen vírus ütötte fel a fejét, amitől a gyerekek csak úgy szuper képességekre tettek szert. Hogy ez, hogyan és miként indult vajmi keveset tudtunk meg. Mi lett az emberiséggel? Nem születhetett több gyerek? Hogyan reagáltak erre a szülők? Mindenki csak úgy belement, hogy elvegyék a gyerekét? És miért is kellett félni ezektől a fiataloktól? Továbbá a kormánynak az volt a legjobb ötlete, hogy elkülönítve, a családjuktól távol tartsák ezeket a gyerekeket és rabszolgamunkára kényszerítsék őket? Ez eléggé összecsapott rész volt, hamar túlugrottak rajta a készítők. Főhősünkről 6 éven át nem derült ki, hogy ki is valójában? Holott rendszeresen mindenféle vizsgálatnak voltak kitéve. Ahogy az lenni szokott, mindig akad egy jótevő. Most a kilencvenes évek népszerű popénekese a Mandy Moore által megformált karakter. Hihetetlen, hogy Wade Williams mindig ugyanazt a karaktert játssza. Én a Szökés óta „ismerem“ és kizárólag negatív börtönőr/zsarú szerepben láttam. Az ilyen típusú filmekben, ahogy lenni szokott mindig van egy titkos tábor, amiről amúgy senki sem tud, csak beszélnek róla. Természetesen főhőseink odaigyekeznek. Kalandokkal teli útjuk során látványos autósüldözéssel próbálják a nézők figyelmét lekötni. A főszereplő karakterek sem túl különlegesek. A banda is elég közhelyes, jó csaj, jó csávó, színes bőrű srác, ázsiai lány. A színes bőrű srácnak például szuper képessége sem volt, őt például miért is kellett elzárni a világtól? Az ázsiai kislány némaságáról sem tudtunk meg semmit. Nem tetszett a film erőszakossága, hogy gyerekeket látok fegyverrel a kézben. Ezen finomíthattak volna, hisz a célközönség mégis csak a fiatalok. A film végén a tűzköpő kölyköket nagyon túltolták, már teljesen mesefilm hatása lett. Zenei aláfestésként egész kellemes dalok csendülnek fel a filmben. A szerelmi szál elkerülhetetlen volt, de nagyon tetszett, hogy nem lett az a tipikus happy and. A srác memóriájának törlése, ahogy mindent elfelejt a lányról a film legjobb jelenete volt, legalább is nekem ez tetszett a legjobban. Igényes megvalósítás, nem várt lépés és talán egy kicsit megható is. Ha a film mondjuk 5-8 évvel előbb készül talán még tiszta szívből élvezni is tudtam volna. A fiatal korosztály számára egy látványos és könnyen érthető történet, idősebbek számára már elcsépelt a téma.

 
VvV   2018. 10. 28.

Különösebben nem hatott meg a története. Mostanság minden évben készül egy ilyen történet.

 
MMcFly2015   2018. 11. 26.

Az X-men franchise javuló színvonala - pontosabban sikersorozata óta, nagyon nehéz lehet úgy mutáns filmet csinálni, hogy véletlen se könyveljék el a nézők sablonosnak, vagy egy egyszerű koppintásnak. Sajnos a Sötét elméknek sem sikerült ezeken a tényezőkön túltenni. Hogy őszinte legyek a másfél órás filmről lerí, hogy olcsó költségvetésből készült. Nem beszélhetünk izgalmas (és látványos) akciójelenetekről, de ha még ez lenne a legkisebb baj... A főszereplő gyerekek annyira felszínesek, hogy a kemény drámai nyitányra alapuló szállal nem tudtak egy mélyebb hatást kiváltani az emberből, és totál érdektelenné vált a játékidő alatt a kislány sorsa. A végén akad egy kisebb csavar, viszont nem gyereknézőknek ez is nevetségesen kiszámítható. Összegezve a film színvonalát; a The Gifted - Kiválasztottak egyetlen egy epizódja komolyabb és izgalmasabb ,,tini-mutáns" kalandokat rejteget, mint ez a film. Úgy érzem ebben az utolsó állításomban benne van minden, amit erről a filmről elmondhatnék.

 
És, hogy pontosan mit akar átadni nekünk ez a történet? Azt, hogy, ha bele is döglesz, csak akkor dögölj bele, ha az áhított célt elérted. Ha használtad az erődet. Csak jóra és rosszra soha. Ha kiálltál azért, ami különleges benned. Ha nem dőlsz be a hatalomnak, a reklámoknak és a propagandának. Ha nem hagyod, hogy irányítsanak. Legyél te is - életkortól függetlenül - lázadó kamasz! több»
 
Pont az ilyen gagyizások miatt gondolják sokan (és jogosan), hogy Hollywood az elmúlt években cinikus pénznyomtató üzemmé vált. több»
 

Jennifer Yuh Nelson második élőszereplős filmje, de az első, melyet ő maga rendezett. Nelson korábban javarészt animációs produkciókon dolgozott, egyebek mellett a Kung Fu Panda franchise filmjein.

(hp )
 

Liam Stewart szerepére a könyv rajongói Lucas Tillt és Collin Fordot szerették volna.

(hp )
 

Catherine Dyer és Peyton Wich együtt játszottak a Netflix Stranger Things című sorozatában is.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.