Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Star Trek - A végső határ (1989)

Star Trek V: The Final Frontier
Filmadatlap
 
21
Szereplők
1
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Videók (1)

 
Filmdoki   2019. 04. 11.

legújabb vélemény

0
Az Enterprise mélyrepülése

Azoknál a moziszériáknál, melyek már hosszabb ideje futnak, előbb-utóbb becsúszik legalább egy gyengébb, vagy ne adj Isten, rosszabb rész. A Star Treknél ez 1989-ben, vagyis pontosan 30 éve következett be. William Shatner – látva Nimoy rendezésének s... teljes kritika»

A film összbevétele 70 210 000 dollár volt (imdb.com).

 

Ez az utolsó mozifilm, melyben az Enterprise legénysége együtt indul bevetésre. Habár a színészek még egy rész erejéig visszatértek 1991-ben, azonban a Star Trek VI.-ban Sulu már az Excelsior kapitánya.

(Filmdoki)
 

A film olyan filmekkel versenyzett bemutatásakor, mint a Halálos fegyver 2., Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, Batman, Szellemírtók 2. vagy épp A magányos ügynök.

(Filmdoki)
 

William Shatner évekkel később pénzt kért a Paramount Pictures-től, hogy elkészíthesse a filmet úgy, ahogyan eredetileg szerette volna. A stúdió elutasította a kérését. Feltehetően sosem fogjuk látni milyen is volt Shatner eredeti elképzelése.

(Filmdoki)
 

Sha-Ka-Ree isten neve egy szójáték annak a színésznek a nevével, akit eredetileg felkértek Sybok szerepére: Sir Sean Connery.

(Filmdoki)
 

William Shatner vágása a filmből mintegy két órás volt a stáblista nélkül. A stúdió azonban ezt túl hosszúnak tartotta. Az általuk optimálisnak tartott hossz, nagyjából 1 óra 45 perc volt, ugyanis így esténként lehetőség volt a kétszeri vetítésre.

(Filmdoki)