Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
69%

Űrszekerek (1979)

Star Trek: The Motion Picture
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
37
Képek
3
Videók
 
Caravaggio1978   2021. 05. 09.

legújabb vélemény

0
Anno biztos nagyot ütött...

Amikor itt, az országban hatalmas dolog volt egy fekete-fehér, majd épphogy színes tv-vel rendelkezni, biztosan óriási izgalmakat okozott, mai szemmel inkább a magyar Szomszédok sorozat jut eszembe, mind képi, mind cselekményi világával. Abszolút nem hoz lázba egy mozzanata sem. Bár a nagy filmkritikusok általában fellegekbe magasztalják az ilyen mozikat mindenféle láthatatlan, nem érezhető stb. művészi világ miatt, szerintem az élmény a meghatározó, nem az, hogy egy hétig agyalunk az egészen, míg áttör a lénye. Összegezve akkor ez biztosan jó volt, a mai generációból maximum 1-2% fogja megnézni.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 19.

0

Sok sci-fi rajongó szerint ez az egyik legérdemesebb film a stílusában, de nekem nem igazán tetszett a légköre.


 
Filmdoki   2019. 04. 04.

0
Az emberiség nagy kalandja

Az 1966 és 1969 között futó Star Trek a televíziózás történek egyik meghatározó darabja. Váratlanul ért véget, azonban az idő előrehaladtával egyre nagyobb kultstátusznak kezdett örvendeni, így beindultak a munkálatok a Star Trek - Phase Two című sor... teljes kritika»

Galéria (37)

Leonard Nimoy
Leonard Nimoy

Videók (3)

A film összbevétele 139 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Vulcan bolygó jelenetének forgatására három nap állt a stáb rendelkezésére.

(Thibo84)
 

Stephen Collins szerint akkoriban szinte minden új, feltörekvő és jövőbeli színész fontolóra vette Decker szerepét.

(Thibo84)
 

Gene Roddenberry ötlete volt, hogy a vulkániak a saját nyelvükön beszéljenek. Mivel az eredeti vulkáni jeleneteket angol nyelven forgatták, szükségessé vált az újraszinkronizálás.

(Thibo84)
 

A potenciális rendezők között volt Steven Spielberg, George Lucas, Francis Ford Coppola és Philip Kaufman is.

(Thibo84)
 

A produkció utolsó hete problémákkal teli volt. A vörös gélfények narancssárgán tűntek fel a napi felvétel áttekintésekor; a lámpák meghibásodtak, három ember áramütést kapott.

(Thibo84)
 

A potenciális írók között szerepelt Edward Anhalt, James Goldman, Francis Ford Coppola, George Lucas, Ernest Lehman és Robert Bloch is.

(Thibo84)
 

Az eredeti televíziós sorozat jelmezeit megtervező William Ware Theiss túl elfoglalt volt ahhoz, hogy a filmen dolgozzon. Ehelyett Robert Fletchert, aki az amerikai színház egyik legsikeresebb jelmez- és színpadi tervezője, választották a produkció új egyenruháinak, öltözeteinek és köntöseinek a megtervezésére.

(Thibo84)
 

Az utolsó felvétel csak öt nappal a film megjelenése előtt fejeződött be.

(Thibo84)
 

A Yellowstone-t választották a Vulcan jeleneteihez, miután a török ​​romok közt túl drága lett volna a filmkészítés. A jelenetek forgatására vonatkozó engedély megszerzése a nyári turisztikai szezon közepén nehéz volt, ám a Park beleegyezését adta, de csak amíg a legénység a sétányon maradt, hogy ezzel is megakadályozzák a földtani képződmények megrongálását.

(Thibo84)
 

A kommunikátorokat radikálisan megváltoztatták, mivel az 1970-es évekre az elektronika mikro-miniatürizálása meggyőzte Gene Roddenberryt, hogy a televíziós sorozat nagyméretű kézi készülékei már nem hihetők. A csukló alapú kialakítás mellett döntöttek azzal a feltétellel, hogy különböznie kell az órától, amelyet Dick Tracy évtizedek óta használt.

(Thibo84)