Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

Ürszekerek (1979)

Star Trek: The Motion Picture
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
20
Képek
3
Videók
Ürszekerek
 
mamiéstöti2   2019. 02. 19.

Sok sci-fi rajongó szerint ez az egyik legérdemesebb film a stílusában, de nekem nem igazán tetszett a légköre.

 
Filmdoki   2019. 04. 04.
Az emberiség nagy kalandja

Az 1966 és 1969 között futó Star Trek a televíziózás történek egyik meghatározó darabja. Váratlanul ért véget, azonban az idő előrehaladtával egyre nagyobb kultstátusznak kezdett örvendeni, így beindultak a munkálatok a Star Trek - Phase Two című sorozathoz, mely Kirk és legénységének újabb kalandjait mutatta volna be. Azonban a '77-es Csillagok háborúja mindent megváltoztatott: a Paramount úgy döntött, az Enterprisenak is a moziban a helye. 1979-ben a filmszínházak be is mutatták Kirk kapitány első nagyjátékfilmjét, mely a már említett új sorozat pilot epizódjának egy kibővített változata. A film pénzügyileg robbantott, ami nem csoda, a rajongóknak 10 évet kellett várniuk, hogy újabb kaland... több»

Leonard Nimoy
Leonard Nimoy

A film összbevétele 139 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film elején Mark Lenard alakítja a klingon parancsnokot. Lenardnak ez volt a harmadik földönkívüli szerepe a Star Trek univerzumban. Korábban a Balance of Terror című epizódban alakíott egy romulán tisztet, majd a Journey to Babel című epizódban Mr. Spock apját, Sarek-et.

(Filmdoki)
 

A film cselekménye négy évvel játszódik az eredeti sorozat utolsó bemutatott része, a Turnabout Intruder (1969) után.

(Filmdoki)
 

1977-ben a Star Warsnak hatalmas sikere volt, mely nagyban hozzájárult a Star Trek - A mozifilm elkészültéhez is. Roddenberry azonban semmiképp sem akarta másolni Lucas munkáját. Sok keményvonalas sci-fi rajongó és kritikus egyébként is egyfajta fantasyként, modern Flash Gordonként tekintett az űroperára, Roddenberry pedig ezeknél sokkal komolyabbnak gondolta saját univerzumát. Emiatt mellőzte a látványos űrcsatákat és nagyobb hangsúlyt helyezett a filozofikusabb jelleget öltő történetre.

(Filmdoki)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.