Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Űrszekerek II: Khan haragja (1982)

Star Trek: The Wrath of Khan
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

William Shatner
William Shatner

Videók (2)

 
gerda   2019. 11. 17.

legújabb vélemény

0

Hatalmas klasszikus, amit már legalább egy tucatszor láttam. Nekem nagyon tetszett a régi Star Treck filmek hangulata. A szereposztás hibátlan, a cselekmény eszes és logikus. Mindig erőt vesz rajtam a nosztalgia, amikor végignézem, hogy hogyan képzelték el alig harminc éve a huszonharmadik századot.

 
Filmdoki   2019. 04. 07.

0
Bosszú hidegen tálalva

Kirk kapitányék visszatérnek, ezúttal sokkal inkább a sorozathoz igazodva, no meg persze a rajongók igényeihez. A The Motion Picture utáni negatívabb visszhangok után a stúdió vette a lapot, így az 1982-es Khan haragja már egy sokkal pörgősebb, kalan... teljes kritika»

2
 
sipiarpi   2016. 09. 05.

0

Érdekes ötlet volt, hogy a TOS epizódjára építik a történetet és bejött nekik. A rajongók körében a legnépszerűbb mozifilmet alkották meg vele. Gyerekkoromban, mikor először láttam jobban féltem a fejbe mászós űrlényektől mint a klingonktól! A film vége kifejezetten nagyszerű, felemelő lett.

 
feri1   2016. 06. 27.

1

Igazán nagy film, először talán hat éves koromban láthattam. Nagy hatással volt rám. Természetesen akkoriban űrhajós akartam lenni. A Star Treck számtalan filmes és sorozatos feldolgozást ért már meg. Ez a film egy igazi jól sikerült klasszikus a sorban, amit minden rajongó ismer és szeret.

 
Kriszta   2015. 05. 20.

0

Gyerekkorom egyik meghatározó filmje, azóta is Star Trek rajongó vagyok. Szerintem ez a régi filmek közül a legjobb, a Reliant pedig a legszebb űrhajó az egész sorozatban. Egy kis érdekesség: eredetileg a Reliant-et úgy tervezték, hogy a filmbeli "al... több»

 
Tlung   2016. 08. 14.

0

Anno mennyi friss ötlet volt, amiből mára lerágott csont lett...

A film összbevétele 97 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Ceti angolna felvételeihez több modellt is használtak Ken Ralston vizuális effektusok felügyelete alatt, aki éppen befejezte az A Jedi visszatér (1983) teremtmények tervezését.

(Thibo84)
 

A Star Trek rajongói és a filmkritikusok jobban fogadták ezt a filmet, mint az elődjét. Még mindig a franchise legjobbjai között tartják számon.

(Thibo84)
 

A film egy figyelemre méltón megváltozott Khant mutat be. Első megjelenésekor Khant erős, de fegyelmezett vezetőként ábrázolták. Ebben a filmben elsősorban a szenvedély hajtja, és annyira megváltozott, hogy megszállottan bosszúálló ember lett.

(Thibo84)
 

Egy törölt jelenetben Kirk bemutatja Davidet Saaviknak, és vonzalom alakul ki köztük.

(Thibo84)
 

Ennek a filmnek nem volt képregény adaptációja, mert akkoriban senkinek sem volt engedélye Star Trek képregény készítésére. A Marvel licence lejárt, mielőtt a forgatás megkezdődött volna, és a DC Comics csak a film megjelenése után szerezte meg az engedélyt. Ennek ellenére már megjelent egy adaptáció.

(Thibo84)