Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

Űrszekerek II: Khan haragja (1982)

Star Trek: The Wrath of Khan
Filmadatlap
 
31
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Filmdoki   2019. 04. 07.
Bosszú hidegen tálalva

Kirk kapitányék visszatérnek, ezúttal sokkal inkább a sorozathoz igazodva, no meg persze a rajongók igényeihez. A The Motion Picture utáni negatívabb visszhangok után a stúdió vette a lapot, így az 1982-es Khan haragja már egy sokkal pörgősebb, kalandosabb mozi, mely ennek ellenére nem rúgja fel a Star Trek eszmeiségét, sőt, tökéletesen igazítja azt az idősödő gárdához. Nicholas Meyer filmje már a sorozat masszívabb ismeretét igényli, mint az előd. A Khan haragja ugyanis konkrétan a széria Space Seed című epizódjának folytatása, melyben megismerhettük a címszereplő Khant, illetve az itteni Kirkkel való konfliktusának gyökereit. A filmet pedig ez az összetűzés mozgatja, mely jót tett a karakt... több»

2
 
sipiarpi   2016. 09. 05.

Érdekes ötlet volt, hogy a TOS epizódjára építik a történetet és bejött nekik. A rajongók körében a legnépszerűbb mozifilmet alkották meg vele. Gyerekkoromban, mikor először láttam jobban féltem a fejbe mászós űrlényektől mint a klingonktól! A film vége kifejezetten nagyszerű, felemelő lett.


 
feri1   2016. 06. 27.

Igazán nagy film, először talán hat éves koromban láthattam. Nagy hatással volt rám. Természetesen akkoriban űrhajós akartam lenni. A Star Treck számtalan filmes és sorozatos feldolgozást ért már meg. Ez a film egy igazi jól sikerült klasszikus a sorban, amit minden rajongó ismer és szeret.

 
Kriszta   2015. 05. 20.

Gyerekkorom egyik meghatározó filmje, azóta is Star Trek rajongó vagyok. Szerintem ez a régi filmek közül a legjobb, a Reliant pedig a legszebb űrhajó az egész sorozatban. Egy kis érdekesség: eredetileg a Reliant-et úgy tervezték, hogy a filmbeli "alja" legyen a "teteje", ám Gene Roddenberry először fejjel lefelé látta meg a tervrajzot, és azonnal rávágta, hogy ez így kell, így tökéletes!

 
Tlung   2016. 08. 14.

Anno mennyi friss ötlet volt, amiből mára lerágott csont lett...

William Shatner
William Shatner

A film összbevétele 97 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az egyetlen epizód a Kirk mozifilmekből, melyben a csillaghajók fézert használnak. A többi filmben csak fotontorpedókkal lőnek.

(Filmdoki)
 

A Kirk admirális san francisco-i lakásából nyíló kilátás egy festmény, melyet eredetileg az 1974-es Pokoli toronyban használtak. A trükkmesterek a kép elé elhelyeztek néhány futurisztikusnak ható épületmakettet is, melyek világítással és mozgó liftekkel rendelkeztek. Ez alapján egyébként, ha azt feltételezzük, hogy Kirk lakása pont ott van, ahol a '74-es katasztrófafilm tornya, akkor az admirális pontos címe a következő: 655 Market Street, San Francisco, California, 135. emelet.

(Filmdoki)
 

A film címe többször is megváltozott. Eredetileg Star Trek: The Genesis Project volt, majd Star Trek II., amit a Star Trek: The Undiscovered Country követett végül a The Vengeance of Khan. Ezt végül a Star Wars - A Jedi visszatér miatt módosították, ugyanis Lucas mozijának tervezett címe Revenge of the Jedi volt ekkortájt. A The Undiscovered Country cím egyébként nem ment kárba, hiszen jelen film rendezője, Nicolas Meyer később felhasználta a Star Trek VI. címeként.

(Filmdoki)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.