Leonard Nimoy utolsó bölcsessége a halála előtt

Általánosságban talán érdemes megfogadni azt a tanácsot, miszerint az ember sose találkozzon a hőseivel. Könnyű összemosni egy személyt azzal a karakterrel, akit egy sorozatban vagy filmben alakít, majd belelátni karakterének legjobb tulajdonságait. 

Leonard Nimoy, aki az eredeti Star Trek sorozatban Spockot játszotta, viszont a valóságban még több szeretetet és megbecsülést váltott ki a környezetéből, mint Spock karaktere a nagyközönségből.

Az Űrszekerek II: Khan haragja című filmben Kirk kapitány kijelentette, hogy Spock a "legemberibb" azok közül, akikkel valaha találkozott, és minden jel szerint ez még Nimoy szempontjából sem mondható túlzásnak.

Nimoy viszont egyáltalán nem szerette, ha beskatulyázzák, ő és Spock karaktere viszont kétségtelenül összeforrtak, erről pedig I Am Not Spock (Nem vagyok Spock) című önéletrajzában is írt. A színész 2015-ben bekövetkezett halála végül mégis megdöbbentette a franchise rajongóit.

Élete utolsó pillanataiban is viszont a színész egy igencsak bölcs gondolatot osztott meg követőivel a Twitteren. “Az élet olyan, mint egy kert. Tökéletes pillanatokat ugyan ét lehet élni, de nem lehet megőrizni, csak az emlékezetben” - írta a színész. Nimoynak köszönhetjük ráadásul a V-alakú üdvözlést is, amellyel a színész egyúttal zsidó gyökereihez is visszatért.

A Live Long and Prosper (Hosszú és eredményes életet) üdvöléssel kapcsolatban a Washington Post adott közre egy interjút, amelyben a színész maga beszélt arról, hogy a gesztus a héber “shin” betű szimbóluma, amely olyan szavakban található meg, mint a Shaddai (Isten egyik neve), a Shalom (üdv, viszlát, béke).  A Star Trek forgatásán Nimoy felvetette az ötletet a sorozat rendezőjének, hogy a vulkániak így rázzanak kezet, hajoljanak meg, köszöntsenek másokat.

akció | kaland | sci-fi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Az Enterprise csillaghajó legénysége egy kőkorszakinak számító hajót talál az űrben, amelyen hibernációs állapotban találják meg Khan Noonien Singh-et (Ricardo Montalban), a... több»