Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Rick és Morty (2013-2020)

Rick and Morty
Filmadatlap
 
70
Szereplők
14
Vélemények
200
Képek
5
Videók

Galéria (200)

Videók (5)

 
taba   2021. 08. 08.

legújabb vélemény

0

Felnőtteknek szóló, humoros, vulgáris rajzfilm obszcén kifejezésekkel, véres jelenetekkel, felfogható a nyugati társadalom kritikájának is. A kreativitásban bővelkedő történetek ügyesen keverik a nyugati kultúra elemeit, a sci-fi és a történelmi eseményeket.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

3

Imádnivalón lökött animációs sorozat mélyen, tudatosan elrejtett mondanivalóval, amit szép lassan bogozhat ki a néző. Rick és Morty kalandjai teljesen kikapcsolják az embert a sokszor elmebeteg, debil figuráival és történetével. Gyereknek nem hinném, hogy annyira való, de nem is hiszem, hogy ők a célközönség.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

0

Elsőre nagyon nem tetszett, méghozzá az animáció miatt. Aztán láttam egy részt random az első évadból és ráfüggtem. Nagyon állat sorozat. Vicces és a sztorik is össze vannak rakva. Jah és nagyon morbid!

 
Danny99   2020. 04. 16.

1
Ilyen, ha fullba tolja valaki a kretént

A RIck és Mortynál egy újabb Adult Swim remekműről beszélhetünk. Egy teljesen elborult Futurama, ami egy Family Guy szintű elcseszett család életét mutatja be, South Park szintű szókimondással és stílussal. Ebből egy olyan szintű torz, mutáns sorozat jött létre, aminek az alapja nem tudom milyen durva parti alatt jutott eszébe Harmonéknak. Az animációs, sci-fi, black comedy, aminek a 2 főszereplője a részeg, hibbant tudós Rick és az ő buta, manipulálható unokája Morty. A történet különböző bolygókon és idővonalak között zajlik. Dan Harmontól megszokottan tele metahumorral. A sci-fi műfaj parodizálása ugyanúgy jelen van, de az egyik jelenetben az ötletgazda egyik sorozatát Community nézik az ürlények a tévében az igazi szereplők földönkívüli hasonmásaival. A Rick és Morty tényleg egy felnőtt animációs sorozat. Nem csak a nyelvezete és a szereplők viselkedése miatt, hanem a sorozat üzenetei és utalásai is csak egy bizonyos korosztály felett mennek át.

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

Nem nézi az ember 0-24-ben, de egyszer-egyszer szerintem jó megnézni egy részt, kikapcsolódás gyanánt. Meg is dolgoztatják a témák az agyat kicsit, de szórakoztató és vicces.

 
Csillagpor   2018. 10. 05.

0

Kedven animációs sorozatom, ever….IMMMádom. Hogy nem ismeri őket az egész világ. Eddig akárkivel beszéltem senki nem tudta miről beszélek. Nagyon jó és aktuális témákat dolgoz fel kicsit dilibogyószerűen átformálva. Egyszerre vidám és szomorú, depres... több»

 
Megamovie   2016. 02. 14.

0

A történet középpontjában egy zseniális tudós és gyenge elméjű unokája áll . Az ő kalandjaikat követhetjük nyomon , nagyon jót tesz a sorozatnak hogy nyíltan hajaz a Vissza a jövőbe szereplőire-hangulatára ,ennek ellenére mégis önállóan is megállja a helyét.

 

Sarah Calke, Beth hangja tud böfögni "parancsra". Justin Roiland emiatt féltékeny volt, mivel az ő általa szinkronizált Rick folyamatosan böfög.

(Képkockák)
 

A sorozat előkészületei során Bryan Cranston jelentkezett Jerry szerepére.

(Képkockák)
 

A főcímzenét eredetileg a Kutya Világ (Dog World) című animációs sorozathoz szánták, amiben Peter, Edmund, és Sally Michaels egy másik dimenzióban ragadtak, ahol a kutyák uralják a világokat emberi aggyal, viszont a sorozatot nem sikerült befejezni, ezért időhiány miatt abbahagyták. A Rick és Morty 1. évad 2. részében (vagyis, ha a pilot-epizódot nem számoljuk, akkor gyakorlatilag a legelső epizódban) viszont erősen utalnak a sorozatra, hogy a kutyák a sisakokkal lettek okosabbak, és mivel veszélyt jelentenek az emberek számára, Rick egy másik dimenzióba küldte. Majd Morty ezzel a mondattal zárta le az epizódot: "Nahát, egy egész világ tele intelligens kutyákkal! Vajon milyen lesz majd, Rick?". Rick pedig válaszolt, erősen utalva a Kutya Világ sorozatra: "Szerintem csodás. Kialakulhat belőle egy minden korosztály számára megfelelő műsor. Én például megnézném, Morty. Részenként legalább 11 perc, hátha beleírhatnak a színészek is". Morty: "Hát tudod, ez most egy nagyon megnyugtató gondolat".

(sus sus amogus)
 

Summer szobájának az ajtaján látható egy Tupac poszter.

(AngelCass)
 

A sorozat elődje Justin Roiland (Rick és Morty hangja) korábbi műve, a Doc and Marthy, ami egy Vissza a jövőbe paródia.

(moviewer)