Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Rick és Morty (2013-2020)

Rick and Morty
Filmadatlap
 
70
Szereplők
13
Vélemények
200
Képek
4
Videók
 
Danny99   2020. 04. 16.

legújabb vélemény

1
Ilyen, ha fullba tolja valaki a kretént

A RIck és Mortynál egy újabb Adult Swim remekműről beszélhetünk. Egy teljesen elborult Futurama, ami egy Family Guy szintű elcseszett család életét mutatja be, South Park szintű szókimondással és stílussal. Ebből egy olyan szintű torz, mutáns sorozat jött létre, aminek az alapja nem tudom milyen durva parti alatt jutott eszébe Harmonéknak. Az animációs, sci-fi, black comedy, aminek a 2 főszereplője a részeg, hibbant tudós Rick és az ő buta, manipulálható unokája Morty. A történet különböző bolygókon és idővonalak között zajlik. Dan Harmontól megszokottan tele metahumorral. A sci-fi műfaj parodizálása ugyanúgy jelen van, de az egyik jelenetben az ötletgazda egyik sorozatát Community nézik az ürlények a tévében az igazi szereplők földönkívüli hasonmásaival. A Rick és Morty tényleg egy felnőtt animációs sorozat. Nem csak a nyelvezete és a szereplők viselkedése miatt, hanem a sorozat üzenetei és utalásai is csak egy bizonyos korosztály felett mennek át.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

2

Imádnivalón lökött animációs sorozat mélyen, tudatosan elrejtett mondanivalóval, amit szép lassan bogozhat ki a néző. Rick és Morty kalandjai teljesen kikapcsolják az embert a sokszor elmebeteg, debil figuráival és történetével. Gyereknek nem hinném, hogy annyira való, de nem is hiszem, hogy ők a célközönség.


 
harnas1207   2018. 11. 29.

0

Elsőre nagyon nem tetszett, méghozzá az animáció miatt. Aztán láttam egy részt random az első évadból és ráfüggtem. Nagyon állat sorozat. Vicces és a sztorik is össze vannak rakva. Jah és nagyon morbid!

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

Nem nézi az ember 0-24-ben, de egyszer-egyszer szerintem jó megnézni egy részt, kikapcsolódás gyanánt. Meg is dolgoztatják a témák az agyat kicsit, de szórakoztató és vicces.

 
Csillagpor   2018. 10. 05.

0

Kedven animációs sorozatom, ever….IMMMádom. Hogy nem ismeri őket az egész világ. Eddig akárkivel beszéltem senki nem tudta miről beszélek. Nagyon jó és aktuális témákat dolgoz fel kicsit dilibogyószerűen átformálva. Egyszerre vidám és szomorú, depres... több»

 
Megamovie   2016. 02. 14.

0

A történet középpontjában egy zseniális tudós és gyenge elméjű unokája áll . Az ő kalandjaikat követhetjük nyomon , nagyon jót tesz a sorozatnak hogy nyíltan hajaz a Vissza a jövőbe szereplőire-hangulatára ,ennek ellenére mégis önállóan is megállja a helyét.

 
Bog1   2016. 07. 11.

0

Huh, hát most néztem meg a évad legelső részét és meg kell mondjam nem igazán fogott meg. Pont a főszereplő professzor a legundorítóbb karakter... amúgy egész jó fantáziájú sorzat lenne, ha nem lenne túlzottan, és feleslegesen undorító helyenként. Et... több»

Galéria (200)

Videók (4)

 

A főcím zene eredetileg a Kutya Világ (Dog World) című animációs sorozathoz szánták, amiben Peter, Edmund, és Sally Michaels egy másik dimenzióban ragadtak, ahol a kutyák uralják a világokat, emberi aggyal, de viszont a sorozatot nem sikerült befejezni, ezért időhiány miatt abbahagyták. A Rick és Morty 1. évad 2. részében (vagyis ha a pilot-epizódot nem számoljuk, akkor gyakorlatilag a legelső epizódban) viszont erősen utalnak a sorozatra, hogy a Kutyák a sisakokkal lettek okosabbak, és mivel veszélyt jelentenek az emberek számára, ezért Rick egy másik dimenzióba küldte. Majd Morty ezzel a mondattal zárta le az epizódot: "Nahát, egy egész világ tele intelligens kutyákkal! Vajon milyen lesz majd, Rick?" Rick pedig válaszolt erősen utalva a Kutya Világ sorozathoz: "Szerintem csodás. Kialakulhat belőle egy minden korosztály számára megfelelő műsor. Én például megnézném, Morty. Részenként legalább 11 perc, hátha beleírhatnak a színészek is." Morty: "Hát tudod, ez most egy nagyon megnyugtató gondolat."

(AmineIsGreat_420)
 

Summer szobájának az ajtaján látható egy Tupac poszter.

(AngelCass)
 

A sorozat elődje Justin Roiland (Rick és Morty hangja) korábbi műve, a Doc and Marthy, ami egy Vissza a jövőbe paródia.

(moviewer)
 
A Rick and Morty tehát mindenképpen egy olyan egyveleget képvisel, amely nemcsak méltó örököse lehet az egyre inkább kifáradó South Parknak és a MacFarlane-életműnek, de egyben egy új színt is visz ebbe a műfajba. több»