Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Rick és Morty (2013-2022)

Rick and Morty
Filmadatlap
 
70
Szereplők
16
Vélemények
200
Képek
5
Videók

Galéria (200)

Videók (5)

 
BDJN   2022. 11. 25.

legújabb vélemény

0

Vannak benne jó viccek, de nagyon undorító sorozat.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

3

Imádnivalón lökött animációs sorozat mélyen, tudatosan elrejtett mondanivalóval, amit szép lassan bogozhat ki a néző. Rick és Morty kalandjai teljesen kikapcsolják az embert a sokszor elmebeteg, debil figuráival és történetével. Gyereknek nem hinném, hogy annyira való, de nem is hiszem, hogy ők a célközönség.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

0

Elsőre nagyon nem tetszett, méghozzá az animáció miatt. Aztán láttam egy részt random az első évadból és ráfüggtem. Nagyon állat sorozat. Vicces és a sztorik is össze vannak rakva. Jah és nagyon morbid!

 
Danny99   2020. 04. 16.

2
Ilyen, ha fullba tolja valaki a kretént

A RIck és Mortynál egy újabb Adult Swim remekműről beszélhetünk. Egy teljesen elborult Futurama, ami egy Family Guy szintű elcseszett család életét mutatja be, South Park szintű szókimondással és stílussal. Ebből egy olyan szintű torz, mutáns sorozat jött létre, aminek az alapja nem tudom milyen durva parti alatt jutott eszébe Harmonéknak. Az animációs, sci-fi, black comedy, aminek a 2 főszereplője a részeg, hibbant tudós Rick és az ő buta, manipulálható unokája Morty. A történet különböző bolygókon és idővonalak között zajlik. Dan Harmontól megszokottan tele metahumorral. A sci-fi műfaj parodizálása ugyanúgy jelen van, de az egyik jelenetben az ötletgazda egyik sorozatát Community nézik az ürlények a tévében az igazi szereplők földönkívüli hasonmásaival. A Rick és Morty tényleg egy felnőtt animációs sorozat. Nem csak a nyelvezete és a szereplők viselkedése miatt, hanem a sorozat üzenetei és utalásai is csak egy bizonyos korosztály felett mennek át.

 
Csillagpor   2018. 10. 05.

0

Kedven animációs sorozatom, ever….IMMMádom. Hogy nem ismeri őket az egész világ. Eddig akárkivel beszéltem senki nem tudta miről beszélek. Nagyon jó és aktuális témákat dolgoz fel kicsit dilibogyószerűen átformálva. Egyszerre vidám és szomorú, depres... több»

 
szabomarc   2019. 01. 07.

0

Nem nézi az ember 0-24-ben, de egyszer-egyszer szerintem jó megnézni egy részt, kikapcsolódás gyanánt. Meg is dolgoztatják a témák az agyat kicsit, de szórakoztató és vicces.

 
Spidey   2020. 02. 08.

0

Az első két évadot nagyon szeretem de olyan picit mostmár mintha kezdenének kifogyni az egyedibb ötletekből. Ha nem vár sokat az ember történet szempontjából akkor mindig jó kikapcsolódást nyújt. Agyament animációs sorozat de nekem a humora miatt egyik kedvenc.

 

A 3. évad 3. része – Pickle Rick - Uborka Rick című epizód – Legjobb animációs sorozat kategóriában 2018-ban Emmy-díjat nyert.

(Spidey)
 

A Rick és Morty és a Gravity Falls című animációs sorozat egy univerzumban játszódik, melyre több nyomot is hagytak a készítők a rajongók számára. Ilyen például az, amikor Rick és Morty szökésben van a többi Rick elől egy részben, és több különböző portált is nyit csalinak, hogy ne tudják, melyik irányba mentek valójában. A Gravity Falls beli portálba az egyik részben Stan beleejt 3 tárgyat (toll, bögre, notesz), és pontosan azok esnek ki ebben a Rick és Morty epizódban a portálból.

(Spidey)
 

Sarah Calke, Beth hangja tud böfögni "parancsra". Justin Roiland emiatt féltékeny volt, mivel az ő általa szinkronizált Rick folyamatosan böfög.

(Képkockák)
 

A sorozat előkészületei során Bryan Cranston jelentkezett Jerry szerepére.

(Képkockák)
 

A főcímzenét eredetileg a Kutya Világ (Dog World) című animációs sorozathoz szánták, amiben Peter, Edmund, és Sally Michaels egy másik dimenzióban ragadtak, ahol a kutyák uralják a világokat emberi aggyal, viszont a sorozatot nem sikerült befejezni, ezért időhiány miatt abbahagyták. A Rick és Morty 1. évad 2. részében (vagyis, ha a pilot-epizódot nem számoljuk, akkor gyakorlatilag a legelső epizódban) viszont erősen utalnak a sorozatra, hogy a kutyák a sisakokkal lettek okosabbak, és mivel veszélyt jelentenek az emberek számára, Rick egy másik dimenzióba küldte. Majd Morty ezzel a mondattal zárta le az epizódot: "Nahát, egy egész világ tele intelligens kutyákkal! Vajon milyen lesz majd, Rick?". Rick pedig válaszolt, erősen utalva a Kutya Világ sorozatra: "Szerintem csodás. Kialakulhat belőle egy minden korosztály számára megfelelő műsor. Én például megnézném, Morty. Részenként legalább 11 perc, hátha beleírhatnak a színészek is". Morty: "Hát tudod, ez most egy nagyon megnyugtató gondolat".

(sunset moonset)