Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
7
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Az energia
 
indingo   2019. 07. 30.

legújabb vélemény

Az első fél óra egy kifejezetten ígéretes film hangulatát harangozta be, de sajnos az idő előrehaladtával ellaposodott a story, pedig a két főszereplő színészt nagyon kedvelem.

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

Az energia című film, nekem nagyon bejött, mert azt kaptam tőle, amit szerettem volna. rendkívül hangulatos, fordulatokban gazdag, izgalmas film, melynek főhőseit könnyű megszeretni. A zene is szuper, szóval 5 csillagos.


 
varkonyiildi   2018. 08. 10.

Látva a szereposztást, többre számítottam, többet vártam a filmtől. A történet gyenge, bár jól indul, de nagyon ellaposodik a közepe felé. A befejezése is gyenge.

 
War Of Change   2015. 05. 31.

Nagyon tetszett, ott kezdett izgalmassá válni a dolog, amikor elkezdi azokat a leveleket írni, aztán memóriatörlésre megy. Az sejthető volt, hogy Kira-t is megpróbálják befolyásolni, és igazából sejthető volt a vége, de valahogy mégis meglepett.

 
Bolhaseb   2018. 01. 14.

Nekem tetszett! Érdekes alapötlet, jó kidolgozás. Még nem volt időm újrajátszani a fejemben, de egyenlőre úgy tűnik, hogy nincs jobb ötletem.

 
lakilúk   2015. 12. 07.

A film alapötlete egész izgalmas. A kormány megpróbálja ellenőrzése alatt tartani azokat az egyéneket, akik természet feletti hatalmak birtokában vannak, mindehhez pedig egzotikus és kellőképpen zsúfolt helysínnel szolgál Hong Kong. A rendelkezésre álló alapokból, színészekből és a nem kevés pénzből szerintem egy jobb filmet is ki lehetett volna hozni. A mellékszerepben látható színészek nagyon gyengén játszanak.

 
Pumpu   2015. 01. 11.

Nem szemét, de nem is Oscar-díjra való. A kritikusok nagyon lehúzták a filmet, de van egy jelentős rajongótábora is, amit főleg a képregények és a szuperhősök szerelmesei tesznek ki. A film megpróbálja egy kicsit realisztikusan és ember közelibben bemutatni a szuperhősöket, ami miatt a film néhol lassú néhol pedig következetlen lesz, pedig akár nagyon jó is lehetett volna.

A film összbevétele 31 806 100 dollár volt (imdb.com).

 

Paul McGuigan a rendező főleg sorozatokat és jelentéktelen akciófilmek készített ezelőtt, az író-producer (David Bourla) pedig televíziós filmekhez írt történeteket.

(Mavil)
 

A filmet 38 millió dollárból készítették el, és kis híján 49 milliót hozott vissza, a kritikusoktól negatív értékelést kapott.

(Mavil)
 

A film készítői azért választották Hongkongot a forgatás helyszínéül, mert ott mindig óriási a tömeg, így a felvételeket gerilla-módszerekkel készítették el, rejtett kamerákkal, a jeleneteket pedig egy snittben rögzítették.

(Mavil)
 

A film valós eseményeken alapul, ugyanis mind az USA, mind a Szovjetunió éveken keresztül folytatott kísérleteket paranormális képességekkel bíró embereken, amerikai Csillagkapu Programot csak 1995-ben állították le.

(Mavil)
 

A figyelmes néző hibát is talál a filmben, amikor Nick a feje felett két pisztolyt lebegtet, azok nem látszódnak a tükröződő mennyezeten.

(Mavil)
 

A Divízió program több párhuzamot is mutat a legendás amerikai Stargate Projecttel.

(ps)
 

Paul McGuigan igyekezett a lehető legkevesebb digitális effektet használni. Tulajdonképpen sikerrel is járt, hiszen csak a hongkongi nagy országúti jelenetet forgatták stúdióban, zöld vászon előtt.

(ps)
 

Egy ideig úgy tűnt, hogy a főszerepben Channing Tatumot láthatjuk majd.

(ps)
 

A DC comics egy rövid sorozatot adott ki a film világáról. A történeteket Marc Bernardin és Adam Freeman írta, a rajzokat pedig Bruno Redondo készítette.

(ps)
 

Paul McGuigan azért választotta Hongkongot a film helyszínéül, mert szerinte Hongkong a 2000-es évek Casablancája, ahol az ember könnyen el tud tűnni, akárcsak Casablancában a negyvenes években.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.