Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Féktelen harag (2011)

Drive Angry
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
108
Képek
1
Videók

Galéria (108)

Amber Heard
Amber Heard

Videók (1)

 
BRANTON   2022. 07. 07.

legújabb vélemény

1
Féktelen élvezet

Patrick Lussier rendező úr úgy gondolta, hogy a 21. század 10-es éveinek legelején megrendezi a Nicolas Cage és Amber Heard főszereplésével megtoldott Féktelen harag c. filmet. Hogy ezt jól is tette-e, azt mindjárt megmondom! John Milton (Nicolas Ca... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2018. 01. 19.

0

Nicolas Cage az egyik kedvenc színészem, bár mostanában eltűnt lehet az ilyen szerepei miatt, mert ez elég gyenge volt.

 
Evcsi95   2016. 09. 20.

0

Kicsit a szellemlovasra hajaz, de emellett jó kis film. Tele van" ah, ne már" meg "úgy tudtam" pillanatokkal. Egyszer-kétszer megnézhető.

 
Hercegno   2017. 02. 26.

0

Nem kell sokat várni ettől a filmtől és akkor nem okoz csalódást. Ez egy mistikus kalandfilm, amit egyszer meg lehet nézni, de biztosan nem hagy az emberben mély nyomot.

 
kocoska20   2016. 01. 06.

0

Fichter nélkül semmit nem érne a film, de ha másért nem is, miatta érdemes megnézni. Nem túl agyalós, inkább agyat kikapcsolós, kategóriájában inkább könnyed.

 
MrBlond   2015. 02. 14.

0

Nicolas Cage megint autót vezet nagyon gyorsan, miközben egy nem hétköznapi történet bontakozik ki a szemeink előtt. A pokolszökevény egy igazi fenegyerek, bárkit le bír nyomni. Az akciójelenetek nem grandiózusak, de látványosak, viszont a történet kissé gyenge. Sztenderd B-kategóriás akciófilm.

 
Pumpu   2016. 03. 08.

0

A történet nem kicsit erőltetett, de a megvalósítás egészen jó. Nicolas Cage annyira irdatlanul kemény, hogy olajra lép a pokolból és végigszáguld Amerikán, miközben egy bombanő feszít mellette az anyósülésen. Ez így önmagában elég egy közepes filmhez, de egy jó filmhez ettől több kell.

A film összbevétele 10 706 786 dollár volt (imdb.com).

 

A film kb. 55 millió dollárból készült el, és kevesebb mint 29 milliót sikerült csak behoznia. Gyenge bevételével egy rekordot is sikerült felállítania, ez a film tartja a 2000-nél több moziban bemutatott 3D-s filmek közül a legalacsonyabb haszon rekordját. A kritikusoktól igen vegyes értékelést kapott.

(Mavil)
 

A filmben látható három sportkocsi, amiket Nicolas Cage vezet egy 1964-es Buick Riviera, egy 1969-es Dodge Charger R/T és egy 1971-es Chevrolet Chevelle SS 454.

(ps)
 

A filmben látható latin DEUS VELOX NEX felirat magyarul annyit tesz: Isten gyors halála.

(ps)
 

Nicolas Cage karakterének a neve John Milton. Ez feltehetően utalás John Miltonra, az Elveszett paradicsom szerzőjére.

(ps)
 

Milton azzal ugratja a könyvelőt, hogy olyan, mint Anubis. Anubis az egyiptomi hitvilág sakál fejű istene, aki a halandók halála után lelkük sorsáról hivatott dönteni.

(ps)
 
Ennek a filmnek egy szerethető agymenésnek, egy jó kis B-filmes, grindhouse-os bosszúmozinak kellett volna lennie, ám helyette kaptunk egy klisés, a végletekig túltolt katyvaszt, ami mégsem ment el a falig, hogy bűnös élvezetté tudjon válni. Egyszer meg lehet nézni, ha lehet társaságban, sok sörrel és rágcsával, úgy egész élvezhető. Pontszámom: 5/10. több»