2022.07.07 20:43 BRANTON Olvasottság: 129x
1

Féktelen élvezet

Patrick Lussier rendező úr úgy gondolta, hogy a 21. század 10-es éveinek legelején megrendezi a Nicolas Cage és Amber Heard főszereplésével megtoldott Féktelen harag c. filmet. Hogy ezt jól is tette-e, azt mindjárt megmondom!

John Milton (Nicolas Cage) lányát meggyilkolták. John tudja is, hogy ki az elkövető, ezért megszökik a pokolból. A gyilkos Jonah King, akinek szektája is van. John lánya után maradt egy ártatlan gyermek, pontosabban John lányának gyermeke, akit Jonah King, a rettegett szektavezér rituálisan fel akar áldozni. Milton ezt nem hagyja, és egy szexi pincérnővel Piperrel (Amber Heard), száguldozik, hogy elkapja és megbüntesse Kinget.

Féktelen élvezet

Az út során vérszomjas szektatagok, abnormális rendőrök és bűnözők szegezik Miltonék útját. Mellesleg Miltont még vissza is akarja vinni a pokolba egy Könyvelő nevű fickó, aki tulajdonképpen a sátán zsoldosa. Előre leszögezném, hogy jelen filmünk nem egy Oscar-díjas alkotás, hanem egy őszinte, bűnös élvezet. Így is kell nekiülni, hiszen másképp jogosan repülnének az egy és kettő csillagok. Van itt brutalitás, szex, féktelen tempó és mi, erre hajlamos nézők ezt kegyetlenül élvezzük. Cage ugyan már bőven túl volt a fénykorán, de ez egy tökös és szórakoztató filmje, ami épp annyira kiemelkedik az elmúlt 15 év Cage filmterméséből, mint amennyire túl van a csúcspontjain öreg harcosunk.

Nem egy akció-orientált rendezőről van szó, de ehhez képest egész pofás akciójeleneteket kapunk. Mi több, az elmúlt évek legjobbjait. Pár ponton azért érezni, hogy messze nem egy kiváló film ez, hanem egy túltolt marhaság. Jonah King karaktere ,akit egyébként Billy Burke pazarul hoz, egy végletekig eltúlzott brutális fazon, már-már karikatúra-szerű gonosz.

Vevő lennék még sok-sok ilyen őrültségre, mert ezt már kezdem unni. Rengetegszer láttam ugyanis, mert marha szórakoztató. Amber Heard, Johnny Deppes ügyétől függetlenül szerintem egy baromira szép és egész tehetséges színésznő. Itt pedig szerethetően alakítja a kicsit butácska, de elszánt, dühös és csalódott pincérnőt. Az elmúlt évek egyik legélvezhetőbb trash mozija ez, csak tudni kell a helyén kezelni. 4 csillag az 5-ből.

akció | fantasy | kaland | krimi | sci-fi | thriller

Milton (Nicolas Cage) csodával határos módon sikeresen kiszabadult a pokolból. Jó oka volt erre, igyekszik megmenteni a lányát, akit egy őrült szekta három nap múlva, telihold... több»

1