2019.10.12 10:27 Timon Olvasottság: <100x
1

A legerősebb darab...

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Az előzmény trilógia legerősebb darabja. Persze a többi is mind remek történetet és látványt nyújt, de ez rendkívül sokat mutat fel. Ez különösen annak köszönhető, hogy film a korábban be nem mutatott szereplőt, Grievous-t helyezte az első felében az egyik fő ellenségnek mint szeparatista vezető. De a másik nagy rejtély Darth Sidious volt. Habár nagyon sejthető, hogy mi lesz a vége, mert összekapcsolódik az eredetivel, de az, hogy hogyan, az már nem olyan bizonyos. Engem nagyon érdekelt, különösen az elején, hogy Anakin hogyan ölte meg Padmét, amikor semmilyen egészségügyi rendellenességet nem találtak nála. Az is igen kegyetlen fordulat volt, hogy Padmé életben tartása miatt állt át a sötét oldalra, de nagyon korán meghalt, és továbbra is az Uralkodó mellett maradt, mint Darth Vader.

A legerősebb darab...

Vagy keresték a megoldást, vagy a jövőre bízták, vagy volt egyéb tervük, amely a halálból visszavezet bárkit is. Semmi sem volt az előzmény trilógiát nézve ebben eddig olyan egyedi, mint a politikai bizonytalanság a háború kellős közepén (vagy már azon is túl) annyira, hogy a belső egyensúly megbomlik, és a sith sötét nagyura felemelkedik és megöli a jediket. Már ettől kezdve különösen erős volt.

A tegnap esti sokadik újranézés közben felmerült bennem, hogy Darth Plaguis, a bölcs megemlítése vajon miért volt. Mert a messzi-messzi galaxisban már semmi sem véletlen, meg van a dolgok logikai egymásra épülése, háttértörténete, és Palpatine visszatérése a Skywalker felemelkedésében ezt nagyon nem zárja ki. Tehát lehetséges, hogy a harmadik részben vannak a jövőre nézve ,,húsvéti tojások" elrejtve, vagy csak szimpla utalások. Szóval rengeteg lehetőséget rejt magában.

A legjobb jelenetek a csatajelenetek (elejétől a végéig), fénykard párbajok, különösen a végén Obi-Wan és Anakin(Darth Vader) eposzi küzdelme, és Padmé drámai jelenetei. A végén például már teljesen áthatott. Az ezutáni rövidebb jelentek pedig mindenre az előzmény trilógiából választ adtak.

Méltó módon kapcsolódik az előzmény trilógia az eredetihez, és a lehető legjobban kapcsolja össze vele.

10/10

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A klónok háborúja 3 éve tart, és a köztársaság egyre inkább elfárad a harcokban. A félelmet kihasználva Palpatine szenátor egyre növeli hatalmát, míg végül sikerül... több»

1