Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja

A klónok háborúja 3 éve tart, és a köztársaság egyre inkább elfárad a harcokban. A félelmet kihasználva Palpatine szenátor egyre növeli hatalmát, míg végül sikerül feloszlatnia a szenátust, és létrehozza a Galaktikus Birodalmat. Terveit segíti az ifjú Anakyn Skywalker, aki Palpatine segítségében… Több

Rendező: George Lucas
Író: George Lucas
Premier (HU): 2025.04.24. | Disney+ (2022.06.14.)
Forgalmazó: Forum Hungary
Ewan McGregor
Hayden Christensen

2025.07.01 Jocpappa

10/8

A három rész közül eddig ez volt az első potens epizód. Nagyon bírtam. Az első két rész összeadva nincs annyira fazon, mint ez. Emiatt megérte eljutni idáig. Követhető sztori, sötét hangulat, menő jelenetek, kib*szott komoly látvány... 2005-ről beszélünk, basszus, ha idei film lenne, akkor is ütne. 2006-ban jött a 300, ezen a kettőn kívül nem nagyon tudok még egy ilyen filmet mondani a korszakból. Végre összeáll a kép, lehet érteni a történetet. Yoda mester sem akkora kretén, mint az előző részekben. Jar Jar remélem, nem szerepel többet.

2018.08.12 Artemisia

Az előzmény trilógia legeseménydúsabb epizódja. Sötét, egyben ünnepélyes a hangulata ; ünnepélyes komorsággal tudósít a jedik kiirtásáról, különösen Windu mester megölése szomorú és megrázó jelenet. Érzékletesen mutatja be Anakyn lélekrajzát. A legn... Több

2017.07.18 Deku

Akciódús és elég komoly lett a hangulata. Talán a három közül ez a legjobb rész. Nem fogom megunni soha. Szerintem ennél jobban sikerült filmet nem sokat láttam.

2017.08.01 Orosz István

Nekem az összes Star Wars film közül, ez tetszett a legjobban. Itt kiderül, miért lett gonosz a kis Anakin, mi vezetett ehhez. Nagyon látványos, és izgalmas volt számomra.

A film összbevétele 848 754 768 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 674 452 429 forintot termelt.

A filmben George Lucas lánya is kapott egy rövid szerepet, azonban a jelenetei végül nem kerültek be a film végleges változatába.Szerző: Artemisia