Talán nem minden rajongója tudja, de Eddie Murphy nagy Star Trek rajongó. A színész világ életében imádta a sci-fi sorozatot és az abból készült filmeket is. De azt talán még kevesebben tudják, hogy volt egy pont a karrierjében, amikor majdnem ő is részese lett a Star Treknek. De ő maga mondott nemet a lehetőségre.

Eddie Murphy színészi pályája a ’80-as években kezdett felfelé ívelni, amikor olyan filmekben kapott főszerepet, mint a 48 óra, a Szerepcsere, a Beverly Hills-i zsaru vagy az Amerikába jöttem. Ezek egész életére megalapozták a hírnevét, ettől kezdve a legnagyobb hollywoodi sztárok között jegyezték a nevét.

Ekkoriban, egészen pontosan 1986-ban jelent meg a negyedik nagy Star Trek mozi, a Star Trek 4 - A hazatérés. Ikonikus film lett belőle, amely arról szólt, hogy a U.S.S. Enterprise legénysége Kirk kapitány és Spock vezetésével visszautazott az időben 1986-ba. Ellátogattak a Földre, azon belül is San Franciscóba, hogy megakadályozzák egy galaktikus birodalom gonosz tervét a földi óceánok és légkör elpárologtatására.

A film készítői Eddie Murphyt is megkeresték egy ajánlattal. Vagyis az akkoriban éppen világsztárrá váló színész maga is szerepelhetett volna kedvenc sorozat legújabb filmadaptációjában. Meg is kezdődtek a tárgyalások, de végül Eddie Murphy nemet mondott a szerződésre.

Erről Jimmy Kimmel beszélgetős műsorában mesélt nemrégiben. Itt elárulta, hogy nem arról volt szó, hogy nem érdekelte volna a lehetőség. Hanem arról, hogy nem tetszett neki a szerep, amit ajánlottak. Elmesélte, hogy egy egyszerű embert alakított volna, akivel Kirk és Spock San Franciscóban találkozik. Ám ő azt szerette volna, ha ő is felsugározhat a U.S.S. Enterprise-ra.

Így végül az egészből nem lett semmi, ami persz nem jelenti azt, hogy a színész ne szerepelt volna űrhajós sci-fiben. De azt a filmjét valószínűleg még ő maga is inkább letagadja.