Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%
Filmadatlap
 
21
Szereplők
5
Vélemények
18
Képek
3
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 06. 10.

legújabb vélemény

0

Nekem sok volt benne a fölös erőszak és nagyon hangsúlyos volt benne a rendőri túlkapás. Persze nem azt mondom hogy a való életben nincs jelen, viszont itt erősen ráfekszenek. A másik ami nagy hangsúlyt kapott az a jelentés a bevetésekről. Többet eml... több»

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Kapkodtam a fejem, hogy mégis mennyire lehet ez a film még ennél is jobb. Nagyon telitalálat lett ez a film. Nehezen tudnék bármi negatív dolgot megemlíteni róla mert szerintem ilyen nem nagyon volt az egész film alatt.


 
Berto49   2018. 11. 03.

0

Több olyan jellemzője van ennek a filmnek, amelyben első; a stand up komikusként magának hírnevet szerző, Giorgo Armani öltönyben villogó Eddy Murphy nem is akármilyen debütálása. Addig nem volt gyakori főszerepben fehér és színesbőrű színész együtte... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

0

Oké,kultfilm meg minden,de nekem egy átlagosnál kicsit jobb akció-krimi.Semmi más.Humorral megtűzdelt lövöldözős mozi.E.Murphy,és a jó szinkron dob rajta!

 
ZozArt89   2019. 07. 17.

0

Lebilincselő film volt, amiben őszinte humort vonultattak fel. Eddie Murphy mimikája és humora egyértelműen művészi és értékes. Lehetetlen megunni vagy elfelejteni.

Galéria (18)

Eddie Murphy
Nick Nolte
Nick Nolte
Eddie Murphy
Nick Nolte
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Nick Nolte

Videók (3)

A film összbevétele 78 868 508 dollár volt (imdb.com).

 

A 6. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1982-ben.

(dulkap)
 

1982-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Action Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Akciófilm, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben.

(dulkap)
 

Denzel Washington és Richard Pryor neve is felmerült Reggie szerepére.

(wintermat)
 

Kris Kristofferson szóba jött Jack Cates szerepére.

(rbernadett)
 

Eddie Murphy elmondása szerint, az akkori ügynöke Walter Hill barátnője volt, és ő ajánlotta őt Hill figyelmébe.

(rbernadett)
 

Ez volt Eddie Murphy áttörést hozó szerepe.

(rbernadett)
 

Ezért a filmért Nick Nolte kapta a legmagasabb gázsit és utána következett Eddie Murphy. A film második részében ez a sorrend megfordult.

(rbernadett)
 

James Remar számos esetben ment kialvatlanul a forgatásra, hogy az általa játszott karakternek holtfáradt, pszichotikus megjelenést kölcsönözzön.

(rbernadett)
 

Annak a jelenetnek a forgatása közben, amikor Denise Crosby gyomron üti Eddie Murphyt egy gumi baseball ütővel, Murphy nagyon félt, hogy Crosby nem lesz képes megállítani az ütőt kb egy lábbal a gyomra előtt és tényleg meg fogja ütni. Azért, hogy megnyugtassa, Crosby bemutatót tartott Walter Hillen and Nick Nolten is, ennek ellenére a jelenet forgatása közben mégis eltalálta Murphy.

(rbernadett)