Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
21
Szereplők
4
Vélemények
18
Képek
3
Videók
48 óra
Eddie Murphy
Nick Nolte
Nick Nolte
Eddie Murphy
Nick Nolte
Eddie Murphy
Eddie Murphy
Nick Nolte
 
sabnock666   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Oké,kultfilm meg minden,de nekem egy átlagosnál kicsit jobb akció-krimi.Semmi más.Humorral megtűzdelt lövöldözős mozi.E.Murphy,és a jó szinkron dob rajta!

 
Deku   2017. 12. 23.

Kapkodtam a fejem, hogy mégis mennyire lehet ez a film még ennél is jobb. Nagyon telitalálat lett ez a film. Nehezen tudnék bármi negatív dolgot megemlíteni róla mert szerintem ilyen nem nagyon volt az egész film alatt.


 
Berto49   2018. 11. 03.

Több olyan jellemzője van ennek a filmnek, amelyben első; a stand up komikusként magának hírnevet szerző, Giorgo Armani öltönyben villogó Eddy Murphy nem is akármilyen debütálása. Addig nem volt gyakori főszerepben fehér és színesbőrű színész együttes szerepeltetése, az 1958-as „Megbilincseltek” a ritka kivételek egyike. Néhány év múlva a fehér-fekete páros szerepeltetésével – más szereplőgárdával ugyan – többek között elindították a „Halálos fegyver” sikerszériáját. 1982 előtt sokkal mértéktartóbban használták a „fuck” szót, ebben a filmben állítólag 48 alkalommal szerepel (nem lehet tudni, hogy ez a szám véletlenül alakult így, vagy szándékosan célozták meg éppen a 48-at.) Egyébként is az alpári, de ütős párbeszédek uralják a filmet, mert a sztori az eléggé sablonos, az ágyúlövést imitáló fegyverropogás hivatott a látványt és a hangzást felerősíteni. A külső felvételek a dimbes-dombos Frisco utcaképeivel szintén emelik a film nagyszerűségét. Az egyes véleményekben olvasható Nick Nolte-ről szóló fanyalgás teljesen indokolatlan, ő is hozta a tőle telhető maximumot. Több szinkron is készült hozzá, az egyiket moderálták, a kereskedelmi TV kívánságának megfelelően. Az első, a „kozmetikázatlan” az igazi, amelyben a 46. születésnapja utáni második napon öngyilkosságot elkövető szinkronszínészként is ragyogó Felföldi László volt Murphy magyar hangja. Halála után megszokhatták a nézők, hogy E.M. magyarul Dörner György hangján beszél.

 
ZozArt89   2019. 07. 17.

Lebilincselő film volt, amiben őszinte humort vonultattak fel. Eddie Murphy mimikája és humora egyértelműen művészi és értékes. Lehetetlen megunni vagy elfelejteni.

A film összbevétele 78 868 508 dollár volt (imdb.com).

 

A 6. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1982-ben.

(dulkap)
 

1982-ben a 9. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Action Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Akciófilm, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.