Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
66
Képek
1
Videók
 
drg0602   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

Zseniális alakítás, zseniális film. Bruce Lee nem csak mint harcművész királya, de mint színész is jó volt! Ez a film bizonyítja, minden egyes részlete tökéletes, nagyon tetszik a film. Nagyon jó rendezői teljesítmény, jó színészek, és jó zene hozzá. Zseniális film.

 
Deku   2017. 08. 17.

Bruce Lee nagyon meghatározó alakja a filmtörténelemnek. Szinte mindenki irigyelte tudásáért és ez nem meglepő. Ennek a filmnek meg van a maga vonzereje. Remek lett.


 
HercegPeter   2019. 03. 14.

Ez egy olyan film, ahol nem a történeten van a hangsúly. Itt csak a bunyó számít. Ehhez kitaláltak egy elég egyszerű háttérsztorit, ami nincs is igazán jól kidolgozva és nem is túl fordulatos. Sajnálom, hogy ilyen hamar itt hagyott bennünket, még rengeteg ehhez hasonló filmet tudnék megnézni. Kár, hogy manapság már nincs olyan színész, aki komoly bunyós filmeket tudna készíteni. Ugye Jackie Chan már eléggé kezd kiöregedni és amúgy is az ő alkotásai általában közelebb vannak a vígjátékhoz, mint az akcióhoz (ettől függetlenül ő is zseniális), míg az amerikaiak (Steven Seagal vagy Jean-Claude van Damme) elkezdtek inkább gagyizni. Egyáltalán nem tűnik olyan hosszúnak, szinte repül az idő a nézése közben. Ha valaki még nem látta (vagy ha látta, akkor is) és szereti a verekedős filmeket, akkor ez számára kötelező darab.

 
HETEDIK   2017. 10. 16.

Bruce Lee utolsó filmje, még a premiert sem élte meg. De az látszik, itt aztán mindent beleadott, még önmagához képest is. A nyitójelenet is zseniális, ahogy kempokesztyűkben mutatja meg a kombinált harcművészetet, bizonyítva korának évtizedekkel való megelőzését. Később ebből nőtte ki magát amcsiban az UFC.... Kedvenc jelenetem mégis az Ohara elleni csatája. A másodperc tört része alatt üt, rúg, ugrik, jellegzetes kiáltásai és boxolókat megszégyenítő lábmunkája pedig legendás. A filmvégi tükrös jelenetet pedig azóta hány filmben láthattuk már....legutóbb a John Wick 2-ben. Aki tudni akarja, miért Bruce Lee volt a legnagyobb harcművész, aki valaha született, eme mára klasszikusból megtudhatja.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

A mester egyik korszakos zsenifilmje, ahol is minden perc, minden pillanat, minden mozzanat meg van tervezve, ki van talalva, egy pillanatnyi impro es uresjarat sincs a filmben. Persze ettol meg retegfilm, s akit nem erdekel BL vagy a Jeet Kune Do vagy a tavolkeleti akcio, azt nem fogja meghatni es hatni a sikitozast fogja kihallani belole, de ennel jovan tobb.

Bruce Lee
Yuen Biao
Bruce Lee
Bruce Lee
Bruce Lee
Bruce Lee
Yuen Biao
Bruce Lee
 
Vannak olyan harcművészeti filmek, amelyek a látványos verekedéseken túl komolyabb társadalmi kérdésekkel is foglalkoznak. Nos, A sárkány közbelép nem tartozik ezek közé. több»

A film összbevétele 90 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az utószinkronizálás közben Lee elájult.

(HETEDIK )
 

Lee a premier előtt meghalt.

(HETEDIK )
 

Lee és Bolo karaktere egyszer sem csap össze a filmben.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.