Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A sárkány közbelép (1973)

Enter the Dragon
Filmadatlap
 
29
Szereplők
19
Vélemények
66
Képek
1
Videók

Galéria (66)

Bruce Lee
Yuen Biao
Bruce Lee
Bruce Lee
Bruce Lee
Bruce Lee
Yuen Biao
Bruce Lee

Videók (1)

 
Gyorvik   2020. 07. 26.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Bruce Lee legkifejezőbb nagyjátékfilmje

Nem különösebben alkalmas részletes elemzésre, minthogy voltaképp nem egy explicit drámai darab – de ez a film Bruce Lee legismertebb és legkifejezőbb nagyjátékfilmje. Ezzel a kis rezümével szeretne tiszteletet nyilvánítani az utókor egy különleges s... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

A Mester legjobb filmje,aminek a története elég gyér,de kárpótolnak a harci jelenetek,ahol Lee mester mindent megmutat a tudásából. A csúcs szerintem a Saxon,és az Ohara elleni küzdelem. Itt láthatjuk az ereje teljében lévő Bruce lee-t. A tükrös részt pedig a filmes rendezők előszeretettel azóta használják! kötelező darab.

 
Yosihiro   2015. 04. 28.

0

Nekem a régi idők egyik nagy kedvence. A harcos aki győz és még egy kis vér is folyt.. Ez abban az időben nem volt megszokott. A film értékét növeli a karate tudás és a harcművészet filmre való alkalmazása. Én nagyon szeretem :) Üdv Yosihiro

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Bruce Lee nagyon meghatározó alakja a filmtörténelemnek. Szinte mindenki irigyelte tudásáért és ez nem meglepő. Ennek a filmnek meg van a maga vonzereje. Remek lett.

 
HercegPeter   2019. 03. 14.

0

Ez egy olyan film, ahol nem a történeten van a hangsúly. Itt csak a bunyó számít. Ehhez kitaláltak egy elég egyszerű háttérsztorit, ami nincs is igazán jól kidolgozva és nem is túl fordulatos. Sajnálom, hogy ilyen hamar itt hagyott bennünket, még ren... több»

 
HE7EDIK   2017. 10. 16.

0

Bruce Lee utolsó filmje, még a premiert sem élte meg. De az látszik, itt aztán mindent beleadott, még önmagához képest is. A nyitójelenet is zseniális, ahogy kempokesztyűkben mutatja meg a kombinált harcművészetet, bizonyítva korának évtizedekkel val... több»

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

A mester egyik korszakos zsenifilmje, ahol is minden perc, minden pillanat, minden mozzanat meg van tervezve, ki van talalva, egy pillanatnyi impro es uresjarat sincs a filmben. Persze ettol meg retegfilm, s akit nem erdekel BL vagy a Jeet Kune Do va... több»

A film összbevétele 42 805 dollár volt (imdb.com).

 

Az utószinkronizálás közben Lee elájult.

(HE7EDIK )
 

Lee a premier előtt meghalt.

(HE7EDIK )
 

Lee és Bolo karaktere egyszer sem csap össze a filmben.

(HE7EDIK )
 

Lee a forgatás során elvert egy kötekedő bandatagot.

(HE7EDIK )
 

Jackie Chan volt az egyik statiszta, akit Lee lever.

(HE7EDIK )