Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80
Filmadatlap
 
20
Szereplők
5
Vélemények
57
Képek
1
Videók
Bosszúvágy
 
Berto49   2017. 11. 25.

Elég későn, de most végre sikerült megnéznem a bosszúállós filmek archetípusát a macskabajszú Charles Bronson főszereplésével, akit mellesleg a Harmonikás szerepe és az ezt a filmet megelőző Mr. Majestyk óta nagyon kedvelek. A lipek tatár vérvonal erősen látható az arcvonásain, ehhez hozzájárul a 16 éves korától elkezdett bányász életmód is. Ma már szinte elképzelhetetlenül nagy, 15 gyerekes családban nőtt fel, a szintén bányász édesapa Charles 10 éves korában meghalt, szükség volt a keresetére. A háborúban megkapta a Bíbor Szív kitüntetést. A filmkedvelők nagy örömére azonban 1951-ben felfedezték színjátszói tehetségét, ettől kezdve számos filmben láthatták keménykötésű figuráját, sziklából faragott arcát. A szóban forgó film az önvédelem és az önbíráskodás problematikájával foglalkozik. Nehéz tárgykör, a határ könnyen átléphető, hiszen a filmben a Büntető jelzővel illetett főszereplő az éjszakai portyázásai során szinte várja, hogy mikor támadják meg. A darab ennek ellenére kultfilmmé vált.

 
doroffee   2016. 02. 14.

Az egyetlen bajom a filmmel az volt, hogy nekem 21. századi nézőként néhány filmezési technika és a bűnözők bemutatása kicsit idejétmúltnak tűnt, és ezért nem tudtam 100%-osan komolyan venni. De ezeket féltretéve egy nagyon jó film, amely nagyon pontosan bemutatja azt, hogy egy törvénytisztelő polgárból mit vált ki, ha az írott törvények már nem tudják megvédeni a tisztességes embereket.


 
Zénó   2017. 06. 08.

Mindenféleképpen alapfilm! Charles Bronson egyik - ha nem a - legjobb filmje. Kitűnő választás a főszerepre a bajuszos westernhős, aki most is elképesztőt alakít. A film mondanivalója viszont azóta sem kopott, ez valahol sajnálatos...

 
chelseakori   2015. 02. 14.

Az egész Bosszúvágy sorozatnak ez a legjobb és legklasszikusabb alkotása. Charles Bronson nagyon jól játssza a szerepét. Ez előtt sok vadnyugati filmben játszott. Nagyon tetszett ebben a szerepkörben is.

 
Cicero96   2017. 11. 19.

Egyáltalán nem csalódtam, néhol mardossa az idő, de szerintem remek klasszikus darab! 7/10

Charles Bronson

A film összbevétele 22 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A magyar mozikban az amerikai bemutatóhoz képest 6 év késéssel, vagyis 1980-ban mutatták be a Bosszúvágyat, s több mint egymillió néző váltott rá jegyet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film költségvetése nagyjából 3 millió dollár volt, s csak az Egyesült Államokban képes volt 22 milliós bevételt termelni.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Brian Garfield eredeti regényében a főszereplő könyvelő vált, ám a film készítésekor a rendező, Michael Winner nem igazán hitt abban, hogy Charles Bronson hitelesen tudna megformálni egy könyvelőt, így ezt megváltoztatták a karakter foglalkozását építészre.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.