Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Bosszúvágy (1974)

Death Wish
Filmadatlap
 
20
Szereplők
6
Vélemények
57
Képek
1
Videók

Galéria (57)

Charles Bronson

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2021. 08. 13.

legújabb vélemény

1
Lassan elpusztul az intellektuális világ, élhetetlen hely lesz a Föld!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Néha-néha elolvasom a filmekhez írt velős kommenteket, és bizony jó néhány alkalommal megijedek. Nem is kicsit. Sőt, úgy érzem, csak írnak valamit, aminek semmi köze a filmhez, és sajnos még kissé egyszerű (bugyuta és elnagyolt) megfogalmazással is b... teljes kritika»

 
Berto49   2017. 11. 25.

0

Elég későn, de most végre sikerült megnéznem a bosszúállós filmek archetípusát a macskabajszú Charles Bronson főszereplésével, akit mellesleg a Harmonikás szerepe és az ezt a filmet megelőző Mr. Majestyk óta nagyon kedvelek. A lipek tatár vérvonal er... több»

 
doroffee   2016. 02. 14.

0

Az egyetlen bajom a filmmel az volt, hogy nekem 21. századi nézőként néhány filmezési technika és a bűnözők bemutatása kicsit idejétmúltnak tűnt, és ezért nem tudtam 100%-osan komolyan venni. De ezeket féltretéve egy nagyon jó film, amely nagyon pont... több»

 
Zénó   2017. 06. 08.

0

Mindenféleképpen alapfilm! Charles Bronson egyik - ha nem a - legjobb filmje. Kitűnő választás a főszerepre a bajuszos westernhős, aki most is elképesztőt alakít. A film mondanivalója viszont azóta sem kopott, ez valahol sajnálatos...

 
chelseakori   2015. 02. 14.

0

Az egész Bosszúvágy sorozatnak ez a legjobb és legklasszikusabb alkotása. Charles Bronson nagyon jól játssza a szerepét. Ez előtt sok vadnyugati filmben játszott. Nagyon tetszett ebben a szerepkörben is.

 
Cicero96   2017. 11. 19.

0

Egyáltalán nem csalódtam, néhol mardossa az idő, de szerintem remek klasszikus darab! 7/10

A film összbevétele 22 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film nyitójelenetében Paul Kersey és felesége Hawaion nyaralnak. ez nem volt benne az eredeti regényben, de a rendező szerint azért van fontos szerepe ennek a jelenetnek, mert később, amikor Kersey megkapja a nyaralásról készült képeket, történik benne egy törés, és akkor ébred fel benne a bosszúvágy.

(stevepisti )
 

Ez volt Jeff Goldblum első filmes szereplése, a credit blockban is csak Freak 2-nek van feltüntetve.

(stevepisti )
 

Michael Winner és Charles Bronson 6 filmet készítettek közösen.

(stevepisti )
 

A magyar mozikban az amerikai bemutatóhoz képest 6 év késéssel, vagyis 1980-ban mutatták be a Bosszúvágyat, s több mint egymillió néző váltott rá jegyet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film költségvetése nagyjából 3 millió dollár volt, s csak az Egyesült Államokban képes volt 22 milliós bevételt termelni.

(ArpiHajdu és Réci)
 
A Bosszúvágy egy brutális film, az egyik legfelkavaróbb nemi erőszakjelenettel, amit valaha láttam. Kétségkívül időtálló darab, leginkább a mondanivalója miatt. több»