Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
18
Vélemények
66
Képek
1
Videók

Vélemények: A sárkány közbelép (1973)

 
drg0602   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

Zseniális alakítás, zseniális film. Bruce Lee nem csak mint harcművész királya, de mint színész is jó volt! Ez a film bizonyítja, minden egyes részlete tökéletes, nagyon tetszik a film. Nagyon jó rendezői teljesítmény, jó színészek, és jó zene hozzá. Zseniális film.

 
Deku   2017. 08. 17.

Bruce Lee nagyon meghatározó alakja a filmtörténelemnek. Szinte mindenki irigyelte tudásáért és ez nem meglepő. Ennek a filmnek meg van a maga vonzereje. Remek lett.


 
HercegPeter   2019. 03. 14.

Ez egy olyan film, ahol nem a történeten van a hangsúly. Itt csak a bunyó számít. Ehhez kitaláltak egy elég egyszerű háttérsztorit, ami nincs is igazán jól kidolgozva és nem is túl fordulatos. Sajnálom, hogy ilyen hamar itt hagyott bennünket, még rengeteg ehhez hasonló filmet tudnék megnézni. Kár, hogy manapság már nincs olyan színész, aki komoly bunyós filmeket tudna készíteni. Ugye Jackie Chan már eléggé kezd kiöregedni és amúgy is az ő alkotásai általában közelebb vannak a vígjátékhoz, mint az akcióhoz (ettől függetlenül ő is zseniális), míg az amerikaiak (Steven Seagal vagy Jean-Claude van Damme) elkezdtek inkább gagyizni. Egyáltalán nem tűnik olyan hosszúnak, szinte repül az idő a nézése közben. Ha valaki még nem látta (vagy ha látta, akkor is) és szereti a verekedős filmeket, akkor ez számára kötelező darab.

 
HETEDIK   2017. 10. 16.

Bruce Lee utolsó filmje, még a premiert sem élte meg. De az látszik, itt aztán mindent beleadott, még önmagához képest is. A nyitójelenet is zseniális, ahogy kempokesztyűkben mutatja meg a kombinált harcművészetet, bizonyítva korának évtizedekkel való megelőzését. Később ebből nőtte ki magát amcsiban az UFC.... Kedvenc jelenetem mégis az Ohara elleni csatája. A másodperc tört része alatt üt, rúg, ugrik, jellegzetes kiáltásai és boxolókat megszégyenítő lábmunkája pedig legendás. A filmvégi tükrös jelenetet pedig azóta hány filmben láthattuk már....legutóbb a John Wick 2-ben. Aki tudni akarja, miért Bruce Lee volt a legnagyobb harcművész, aki valaha született, eme mára klasszikusból megtudhatja.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

A mester egyik korszakos zsenifilmje, ahol is minden perc, minden pillanat, minden mozzanat meg van tervezve, ki van talalva, egy pillanatnyi impro es uresjarat sincs a filmben. Persze ettol meg retegfilm, s akit nem erdekel BL vagy a Jeet Kune Do vagy a tavolkeleti akcio, azt nem fogja meghatni es hatni a sikitozast fogja kihallani belole, de ennel jovan tobb.

 
Norbi   2018. 07. 30.

Igazi nagy klasszikus, ritka az az ember Ki nem látta, de aki beletartozik mégis a ,,nem ismerem" csoportba, gyorsan üljön le és nézze meg,csak jót tesz ezzel :D

 
Yosihiro   2015. 04. 28.

Nekem a régi idők egyik nagy kedvence. A harcos aki győz és még egy kis vér is folyt.. Ez abban az időben nem volt megszokott. A film értékét növeli a karate tudás és a harcművészet filmre való alkalmazása. Én nagyon szeretem :) Üdv Yosihiro

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Végre igazán újat nyújtott és nem kevés izgalmat okozott. Azt kaptam, amire vágytam, egy vagány kis szórakozást, ami megér minden percet. Nem akar többet adni, mint ami, így unalomra nem volt panasz.

 
sabnock666   2019. 08. 21.

A Mester legjobb filmje,aminek a története elég gyér,de kárpótolnak a harci jelenetek,ahol Lee mester mindent megmutat a tudásából. A csúcs szerintem a Saxon,és az Ohara elleni küzdelem. Itt láthatjuk az ereje teljében lévő Bruce lee-t. A tükrös részt pedig a filmes rendezők előszeretettel azóta használják! kötelező darab.

 
irongozu   2015. 11. 21.

Gyerekkorom meghatározó szereplője Bruce Lee. Mindenki rá akart hasonlítani. Ez a filmet láttam tőle először. Ekkorát még Bud Spencer pofonjai sem csattantak. A mai napig meg tudom nézni.

 
TribeBubu   2017. 07. 24.

Talán sokan nem értenek ezzel egyet, de szerintem A sárkány közbeléppel tetőzött Bruce Lee sajnálatosan rövid mozikarrierje. Nem azt mondom, hogy ez jobb harcművészeti film a többinél, mert volt nem egy pörgősebb és keményebb filmje, de valahogy engem ez, profi vágásokkal, plánokkal és rendezéssel, továbbá rendkívül fogós zenei témákkal fűszerezték meg a produkciót, sokkal jobban szórakoztat, mint egy első sorban kungfumozdulatokkal operáló film. Abban is biztos vagyok, hogy John Saxon és Bolo Yeung karrierjét is nem kicsit lendítette fel ez a film. Azt viszont sajnáltam, hogy Bolo karaktere nem kapott valami izmosabb bunyójelenetet.

 
D. Wolfe   2016. 04. 14.

Kétségtelenül nagy klasszikus, és természetesen lenyűgöző Bruce Lee harcművészeti tudása, de a történetet túlságosan erőltetettnek, a karaktereket pedig üresnek találtam. Ezen kívül hosszabb is a kelleténél, sok volt az üresjárat. A sárkány útját sokkal jobbnak tartom a Bruce Lee filmek közül.

 
rhamus   2015. 07. 24.

Csodálatos alkotás persze ez csak az én véleményem azonban én azt kaptam, amit elvártam tőle. Egy igazán összetett és rendben lévő történetet kellően kiváló színészekkel. Egy szóval: szerettem.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

Bruce Lee nem csak csodalatos harcművész volt, hanem remek rendező és elfogadható színész is. Ez a filmje is tökéletesen igazolja az első soromat. Zseniálisan komponált harci jelenetek, tökéletesen passzoló zenék, hiteles szereplők és karakterek. Kár, h a mester nem élhette meg a bemutatót.

 
Wolowitz   2017. 01. 10.

Kihagyhatatlan és mindenképpen felejthetetlen.Ezt a műremeket minden korosztálynak látnia kell legalább egyszer mert annyira időtálló és szórakoztató, hogy az valami hihetetlen. Szerintem simán az egyik legjobb a kategóriáján belül. Kedvencem volt. Nézd bátran.

 
Ballerz93   2015. 11. 03.

Határozottan felemelő élményt volt képes nyújtani a film. Pontosan azt kaptam amire számítottam. Talán még egy picit többet is. Nekem tökéletesen megfelelt és aki kedveli az ehhez hasonló filmeket az bátran tegyen vele egy próbát.

 
MiAzAki   2015. 03. 30.

Jó régi már ez a film is, akkoriban kicsit mások voltak a filmkészítés szokásai, de szerintem ezen még több évtized után is átüt, hogy nagy film, és főleg, hogy Bruce Lee mekkora mester volt, mármint színészileg is, nem csak a harcművészetben. Kíváncsi lettem volna, mi lesz belőle, ha nem hal meg olyan fiatalon.

 
tamas84   2014. 11. 09.

Nagyon viccesek ezek a régi filmek. Teljesen egyértelmű, hogy az egész csak arra megy ki, hogy minél több menő bunyós jelenetet mutassanak Bruce Lee-vel, amúgy semmi történet (vagy hát nagyon bugyuta), semmi karakterek, és a végén mégis a filmtörténet egyik legendás alkotásává vált ez a film. Azért nagyon tetszett :D

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.