Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73%

Galaxis útikalauz stopposoknak (2005)

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
petraszab   2020. 01. 14.

legújabb vélemény

Nagyon beteg, de annál viccesebb. Szerintem a 81-es filmnél még jobb is lett. A lényeket is jól megcsinálták.

 
indingo   2019. 12. 30.

Az eleje és a vége jó, de közte eléggé fárasztó darab. Vannak benne jó megoldások és kedvelhető karakterek, mint a nagyfejű depis robot, de összességében egy feledhető alkotás.


 
Deku   2017. 10. 25.

Viszonylag tűrhető lett, voltak benne szarvas hibák de ennek ellenére nézhető is lehetett volna. Annyira rossz nem volt a történet, de az, ahogy tálalták nem vette be a gyomrom.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

Olvastam a könyvet, és azt kell, hogy mondjam, a film mérföldekkel jobban sikerült. Rengetegszer láttam már, de nem tudom megunni.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 08.

A könyv sokkal jobb mint ahogyan a film sikerült. Kiveszett belőle a lélek. Persze visszaad valamennyit de ha a teljes élmény kell akkor a könyvet kell olvasni. A vizuális megközelítés valahol nagyon jó de van ahol borzalmas a kettő ellentétees pólus... több»

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

Ez tipikusan olyan film, ami annyira gagyi és rossz, hogy az már jónak minősül. Izgalmas és aranyos történet, de csak egy jó nagy adag édességhalommal. A tömény pia vagy egy ivósjáték hozzá talán mégjobb. Egyszer nézhető, de nem egy zseniális műalkotásra számítson senki.

 
doroffee   2016. 02. 14.

A Galaxis útikalauz stopposoknak tipikusan olyan könyv, ami annyira szöveg- és stíluscentrikus, hogy nehéz filmre "lefordítani", és itt sem sikerült ezt 100%-osan hozni. A számításaimnál amúgy jobb lett, de néha úgy éreztem, hogy a külcsínre nagyobb ... több»

Galéria (12)

Videók (1)

A film összbevétele 104 478 416 dollár volt (imdb.com).

 

A Humma Kabula templománál látható ajtókilincset Douglas Adams orráról mintázták.

(Thibo84)
 

Oliver Postgate jelenkezett a könyv hangjára.

(Thibo84)
 

A telefon, amelyet Arthur a film első részében használ, Nokia 7610.

(Thibo84)
 

Jack Davenportot akarták Arthur Dent szerepére, de végül úgy döntöttek, hogy egyszerűen túl jóképű a szerephez. Douglas Adams eredetileg azt akarta, hogy Hugh Grant játssza Arthurt, ám az ötlet meghiúsult.

(Thibo84)
 

Thomas Lennont akarták eredetileg Ford szerepére, majd végül Eddie, a számítógép hangja lett.

(Thibo84)
 

Sam Rockwell egy interjúban elmondta, hogy Zaphrod ábrázolását három ember befolyásolta: Bill Clinton, Elvis Presley és Vince Vaughn.

(Thibo84)
 

Bill Murray, Robert Downey Jr., Will Ferrell és Johnny Depp neve szintén felmerült Zaphod Beeblebrox szerepére. De Sam Rockwell meghallgatása után Garth Jennings azonnal őt választotta.

(Thibo84)
 

Marvin, a paranoid android modellje a Galaxis útikalauz stopposoknak (1981) című filmből a sorban vár, amikor Arthur Dent (Martin Freeman), Ford (Yasiin Bey) és Zaphod Beeblebrox (Sam Rockwell) megpróbálják megmenteni Trilliant (Zooey Deschanel) egy nyomtatvány kitöltésével.

(Thibo84)
 

Az utcai asztalnál ülő idős hölgy, akit nem érdekel, mi zajlik körülötte, Douglas Adams anyja. Garth Jennings, a rendező nem adott neki semmilyen színészi utasítást a káosz szimulálására, így csak ült ott, újságot olvasva.

(Thibo84)
 

Douglas Adams feje bolygóként jelenik meg Slartibartfast (Bill Nighy) galaxis turnéja közben.

(Thibo84)
 
A könyv írója, Douglas Adams is dolgozott a forgatókönyvön, de sajnos 2001-ben elhunyt, így csak a film előkészítésében vehetett részt. Nem tudom sajnos megállapítani, hogy mennyire voltak hűek az alkotók a nagy sikerű írásműhöz, én jól szórakoztam rajta, ha esetleg valakinek kimaradt volna az életéből, sürgősen pótolja! Viszlát, és kösz a halakat! több»