Galaxis útikalauz stopposoknak (2005)

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

JRD   2022. 06. 28.

Imádom!

Egy akkora baromság, hogy nem lehet nem szeretni. Kifacsart logikai levezetések, fura világelnök (mely igazából jól mutatja az átlag választópolgár választási jellemzőit), érdekes világok és kalandok. Ahhoz, hogy értékelni tudjuk a filmet nem baj, ha tudjuk, hogy ez eredetileg egy rádiójáték volt és 1978-ban sugározta a BBC 4. Ez a film egy könnyed humorú, abszurd történet. Érdemes megnézni. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

Thibo84   2016. 06. 26.

Olvastam a könyvet, és azt kell, hogy mondjam, a film mérföldekkel jobban sikerült. Rengetegszer láttam már, de nem tudom megunni.

indingo   2019. 12. 30.

Az eleje és a vége jó, de közte eléggé fárasztó darab. Vannak benne jó megoldások és kedvelhető karakterek, mint a nagyfejű depis robot, de összességében egy feledhető alkotás.

Deku   2017. 10. 25.

Viszonylag tűrhető lett, voltak benne szarvas hibák de ennek ellenére nézhető is lehetett volna. Annyira rossz nem volt a történet, de az, ahogy tálalták nem vette be a gyomrom.

dailyfilmsan   2019. 02. 08.

A könyv sokkal jobb mint ahogyan a film sikerült. Kiveszett belőle a lélek. Persze visszaad valamennyit de ha a teljes élmény kell akkor a könyvet kell olvasni. A vizuális megközelítés valahol nagyon jó de van ahol borzalmas a kettő ellentétees pólus... több»

Szivárvány1   2016. 08. 29.

Ez tipikusan olyan film, ami annyira gagyi és rossz, hogy az már jónak minősül. Izgalmas és aranyos történet, de csak egy jó nagy adag édességhalommal. A tömény pia vagy egy ivósjáték hozzá talán mégjobb. Egyszer nézhető, de nem egy zseniális műalkotásra számítson senki.

Piczil Zsolt   2022. 05. 13.

Meglepően tehetségtelen ábrázolás (egy egyébként ábrázolhatatlan témáról)

Ez a film olyan mintha egy 81-es tv-sorozat lenne. Sőt, jobbat mondok, a tv-sorozat ennél jobb. Hiába van teli a film színész legendákkal, hiába futottak be mára jelentős karriert az akkor még fiatal színészek, én nem látom, hogy valamelyikük jelentősebben belefeküdt volna. Illetve Sam Rockwell, na ez a srác kiragyogott a többi kórista közül. Igaz a karaktere is igen extrém, de Rockwell (szerintem) élvezte a helyzetet és nem egy lapáttal, hanem egy nagy vödörrel megpakolta a cuccot, és aztán rakott rá még három púpozott lapáttal. De a film így is lagymatag puding lett. Esetleg egy cserép petúnia.

A Humma Kabula templománál látható ajtókilincset Douglas Adams orráról mintázták.

(Thibo84)

Oliver Postgate jelenkezett a könyv hangjára.

(Thibo84)

A telefon, amelyet Arthur a film első részében használ, Nokia 7610.

(Thibo84)

Jack Davenportot akarták Arthur Dent szerepére, de végül úgy döntöttek, hogy egyszerűen túl jóképű a szerephez. Douglas Adams eredetileg azt akarta, hogy Hugh Grant játssza Arthurt, ám az ötlet meghiúsult.

(Thibo84)

Thomas Lennont akarták eredetileg Ford szerepére, majd végül Eddie, a számítógép hangja lett.