Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Galaxis útikalauz stopposoknak (2005)

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
JRD   2022. 06. 28.

legújabb vélemény

1
Imádom!

Egy akkora baromság, hogy nem lehet nem szeretni. Kifacsart logikai levezetések, fura világelnök (mely igazából jól mutatja az átlag választópolgár választási jellemzőit), érdekes világok és kalandok. Ahhoz, hogy értékelni tudjuk a filmet nem baj, ha tudjuk, hogy ez eredetileg egy rádiójáték volt és 1978-ban sugározta a BBC 4. Ez a film egy könnyed humorú, abszurd történet. Érdemes megnézni. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
Thibo84   2016. 06. 26.

1

Olvastam a könyvet, és azt kell, hogy mondjam, a film mérföldekkel jobban sikerült. Rengetegszer láttam már, de nem tudom megunni.

 
indingo   2019. 12. 30.

0

Az eleje és a vége jó, de közte eléggé fárasztó darab. Vannak benne jó megoldások és kedvelhető karakterek, mint a nagyfejű depis robot, de összességében egy feledhető alkotás.

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Viszonylag tűrhető lett, voltak benne szarvas hibák de ennek ellenére nézhető is lehetett volna. Annyira rossz nem volt a történet, de az, ahogy tálalták nem vette be a gyomrom.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 08.

0

A könyv sokkal jobb mint ahogyan a film sikerült. Kiveszett belőle a lélek. Persze visszaad valamennyit de ha a teljes élmény kell akkor a könyvet kell olvasni. A vizuális megközelítés valahol nagyon jó de van ahol borzalmas a kettő ellentétees pólus... több»

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

0

Ez tipikusan olyan film, ami annyira gagyi és rossz, hogy az már jónak minősül. Izgalmas és aranyos történet, de csak egy jó nagy adag édességhalommal. A tömény pia vagy egy ivósjáték hozzá talán mégjobb. Egyszer nézhető, de nem egy zseniális műalkotásra számítson senki.

 
Piczil Zsolt   2022. 05. 13.

0
Meglepően tehetségtelen ábrázolás (egy egyébként ábrázolhatatlan témáról)

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez a film olyan mintha egy 81-es tv-sorozat lenne. Sőt, jobbat mondok, a tv-sorozat ennél jobb. Hiába van teli a film színész legendákkal, hiába futottak be mára jelentős karriert az akkor még fiatal színészek, én nem látom, hogy valamelyikük jelentősebben belefeküdt volna. Illetve Sam Rockwell, na ez a srác kiragyogott a többi kórista közül. Igaz a karaktere is igen extrém, de Rockwell (szerintem) élvezte a helyzetet és nem egy lapáttal, hanem egy nagy vödörrel megpakolta a cuccot, és aztán rakott rá még három púpozott lapáttal. De a film így is lagymatag puding lett. Esetleg egy cserép petúnia.

A film összbevétele 104 478 416 dollár volt (imdb.com).

 

A Humma Kabula templománál látható ajtókilincset Douglas Adams orráról mintázták.

(Thibo84)
 

Oliver Postgate jelenkezett a könyv hangjára.

(Thibo84)
 

A telefon, amelyet Arthur a film első részében használ, Nokia 7610.

(Thibo84)
 

Jack Davenportot akarták Arthur Dent szerepére, de végül úgy döntöttek, hogy egyszerűen túl jóképű a szerephez. Douglas Adams eredetileg azt akarta, hogy Hugh Grant játssza Arthurt, ám az ötlet meghiúsult.

(Thibo84)
 

Thomas Lennont akarták eredetileg Ford szerepére, majd végül Eddie, a számítógép hangja lett.

(Thibo84)