2019.04.11 09:44 Filmdoki Olvasottság: 598x
0

Star Trek mindenkinek

A '80-as évek közepére a Star Trek elérte a csúcsot a mozifilmek terén. A Star Trek IV. - A hazatérés a legsikeresebb epizód lett. A kritika imádta, a rajongók imádták, sőt, azok is, akiket előtte nem igazán izgatott a Trek univerzum. A siker receptje pedig nem volt nehéz: Csináljunk egy vígjátékot!

A negyedik rész a Khan haragjával elindított eseményláncolatot zárja le véglegesen. Kirk kapitány és csapata épp hazafelé tart, hogy parancsmegtagadásért bíróság elé álljanak, amikor hírt kapnak arról, hogy a Földet egy szonda fenyegeti, mellyel nem tudják felvenni a kapcsolatot. Mr. Spock aztán rájön, hogy az idegen csupán a bálnákkal tud kommunikálni. Egy gond van csak: a bálnák a 23. századra kihaltak. Így jön hát képbe az időutazás, melyet a Star Trek mindig is ügyesen használt. Hőseink értelemszerűen a '80-as évek Amerikájában találják magukat. Az alkotók persze minden alkalmat megragadnak, hogy a szereplők vicces szituációba keveredjenek, és érezhetően Leonard Nimoy is magabiztosabban vezényli le ezt a filmet. Az egyik kedvenc momentumom mindenképp az orosz akcentussal beszélő Mr. Chekov kérdezősködése az atommeghajtású hajókról, melyet értetlenkedve hallgat egy rendőr. Tudniillik, a rendőr nem színész volt, hanem rejtett kamerával rögzítették a reakcióját. A film emellett némi tanító szándékkal is rendelkezik. Egyfajta Green Peace Treknek is nevezhetjük, ugyanis nagy hangsúlyt kap benne a bálnák kihalásának veszélye. Benne volt a pakliban, hogy ez erőltetetté válik, ám szerencsére sikerült a megfelelő keretek között beépíteni a történetbe.

Star Trek mindenkinek

A Star Trek IV. - A hazatérés megmutatta, hogy nem kellenek mindig több milliós vizuális effektek, űrcsaták és főgonosz. Olykor elég visszakanyarodni a széria olyan elemeihez, melyek már a tévéképernyőkön is jól működtek. Mindemellett ennek a résznek külön hálásak lehetünk, ugyanis a sikereket látva a Paramount zöld utat adott egy új sorozat elkészítéséhez, így 1987-ben útnak indulhatott az Enterprise-D az új nemzedékkel.

kaland | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

A 23. században járunk, és egy rejtélyes földönkívüli hatalom az óceánok elpárologtatásával és az atmoszféra elpusztításával fenyegeti a földet. Kirk és legénysége... több»

0