Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Waterworld - Vízivilág (1995)

Waterworld
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
19
Képek
4
Videók

Galéria (19)

Videók (4)

 
Lonka   2021. 10. 30.

legújabb vélemény

1

Szerintem remek film. Látványos, izgalmas és egyedi történet. Engem mindvégig lekötött.

 
Artemisia   2019. 12. 23.

4
Élet a vízözön után

Mai szemmel nézve is extravagáns, kemény, disztópikus akciófilm. Nagyon érdekes témát dolgoz fel, és érdekes elképzeléseket vonultat fel a "vízözön" utáni életről és társadalmi szerveződésekről. Bár a jövőben játszódik a film, mégsem azt mutatja be,... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 15.

0

A film gyakorlatilag a Mad Max második része, csak vízen. Ebből kifolyólag pedig rengeteg nyílt, illetve burkolt koppintást lehet felfedezni. A magányos hős, aki nem törődik semmivel és senkivel, de lesz egy gyerek (plusz még egy anyuka is), akinek h... több»

 
Kósa Bence   2021. 07. 06.

2
Egy megvetett film

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem szabad a Mad Max című filmhez hasonlítani, és meglátod, hogy ez egy korrekt kalandfilm. A távoli jövőben a jégsapkák megolvadtak, de az emberek nem veszítik el a reményt, hogy egyszer megtalálják a legendás Szárazpartot. Viszont a füstölőknek nevezett kalózok folyamatosan kifosztják a magányos hajósokat és gyenge erődítményeket. Egy csata alkalmával főhősünk (Kevin Costner), aki egy mutó, tehát félig ember, félig kopoltyús, a harc után felvesz egy kislányt (Enolát) és nevelőjét. Együtt menekülnek az őket üldöző kalózok elől. A kislány hátán lévő, különös tetoválás a cél. A tetoválás a Szárazparthoz vezető út. Egy látványos, izgalmas kalandfilm ez, gyönyörű zenei aláfestéssel.

 
Norbert93   2018. 07. 20.

0

Bukás ide vagy oda, érdekes koncepció a film, tele jó jelenetekkel és színészekkel. Egy igazán érdekes világot tár elénk (igen tudom, hogy erősen hajaz a Mad Max-re). Szerintem egy igazán jó film.

 
harnas1207   2019. 03. 28.

0

A bukása miatt ez a film igazi legenda. Becsülöm, hogy a látványvilágot így kialakították, ezért is értékeltem 3 csillagra. A sztori már más tészta, mert nagyon gagyira sikeredett. A Mad Max utánérzet nagyon megvan, és bár egyszer mindenképp megnézhető, de nagyon távol áll a jó mozi fogalmától.

 
Ildikó Bacskai   2020. 11. 09.

0
Waterworld

Elképesztően látványos, izgalmas film, szerintem kihagyhatatlan.

A film összbevétele 264 218 220 dollár volt (imdb.com).

 

A kutatók szerint a jégsapkák megolvadása nem okozna a filmben bemutatotthoz hasonló világméretű vízözönt.

(Artemisia )
 

Kevin Costner 1995-ben megalapította az Oceans Therapy Solutions nevű céget, ami speciális olajszűrő berendezéseket fejleszt, így segítve elő az óceánok megóvását az olajszennyeződésektől.

(Artemisia )
 

A Füstölők hajóját, az Exxon Valdezt egy létező olajszállító tankhajóról mintázták, mely 1989-ben futott zátonyra Alaszka partjainál, és melyből mintegy 500 millió liter nyersolaj jutott a tengerbe.

(Artemisia )
 

Steven Spielberg a forgatás előtt figyelmeztette Kevin Costnert, hogy ne a nyíl vízen forgassanak, mert neki a Cápánál ez rengeteg problémát okozott. Costnert ez nem tántorította el.

(Artemisia )
 

Kevin Costner azért utasította vissza a Remény Ranjai főszerepét, hogy játszhasson a Waterworldben.

(Artemisia )