Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
19
Képek
4
Videók
 
Artemisia   2019. 12. 23.

legújabb vélemény

Élet a vízözön után

Mai szemmel nézve is extravagáns, kemény, disztópikus akciófilm. Nagyon érdekes témát dolgoz fel, és érdekes elképzeléseket vonultat fel a "vízözön" utáni életről és társadalmi szerveződésekről. Bár a jövőben játszódik a film, mégsem azt mutatja be,... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 15.

A film gyakorlatilag a Mad Max második része, csak vízen. Ebből kifolyólag pedig rengeteg nyílt, illetve burkolt koppintást lehet felfedezni. A magányos hős, aki nem törődik semmivel és senkivel, de lesz egy gyerek (plusz még egy anyuka is), akinek h... több»


 
harnas1207   2019. 03. 28.

A bukása miatt ez a film igazi legenda. Becsülöm, hogy a látványvilágot így kialakították, ezért is értékeltem 3 csillagra. A sztori már más tészta, mert nagyon gagyira sikeredett. A Mad Max utánérzet nagyon megvan, és bár egyszer mindenképp megnézhető, de nagyon távol áll a jó mozi fogalmától.

 
Norbert93   2018. 07. 20.

Bukás ide vagy oda, érdekes koncepció a film, tele jó jelenetekkel és színészekkel. Egy igazán érdekes világot tár elénk (igen tudom, hogy erősen hajaz a Mad Max-re). Szerintem egy igazán jó film.

 
szd91   2015. 01. 28.

Akárki akármit mond gyerekkorom nagy kedvence. Rengetegszer láttam mégis mindig megnézem. Nem unom. A sztori érdekes, változatos. Bár a vége kicsit semmilyen mégis jó. Látványilag azt gondolom akkor érdekesnek számított, kevés film volt ami szinte vé... több»

 
Falkenheim Zoltán   2016. 11. 05.

2015-2016 filmek közül nincs olyan amit még egyszer megnéznék, ezt igen! :)

 
danaso   2019. 07. 14.

Kevin Costner nem sajnálta a pénzt erre a filmre, de sajnos messze esik attól, amit szeretett volna. A történet iszonyúan izgalmas, de annyira gyengén lett megvalósítva, hogy inkább csalódás, amikor minden együtt van ahhoz, hogy valami jót lehessen k... több»

A film összbevétele 264 218 220 dollár volt (imdb.com).

 

A kutatók szerint a jégsapkák megolvadása nem okozna a filmben bemutatotthoz hasonló világméretű vízözönt.

(Artemisia )
 

Kevin Costner 1995-ben megalapította az Oceans Therapy Solutions nevű céget, ami speciális olajszűrő berendezéseket fejleszt, így segítve elő az óceánok megóvását az olajszennyeződésektől.

(Artemisia )
 

A Füstölők hajóját, az Exxon Valdezt egy létező olajszállító tankhajóról mintázták, mely 1989-ben futott zátonyra Alaszka partjainál, és melyből mintegy 500 millió liter nyersolaj jutott a tengerbe.

(Artemisia )
 

Steven Spielberg a forgatás előtt figyelmeztette Kevin Costnert, hogy ne a nyíl vízen forgassanak, mert neki a Cápánál ez rengeteg problémát okozott. Costnert ez nem tántorította el.

(Artemisia )
 

Kevin Costner azért utasította vissza a Remény Ranjai főszerepét, hogy játszhasson a Waterworldben.

(Artemisia )
 

A forgatás több mint 2 hónappal túlnyúlt a tervezett időkereten.

(Artemisia )
 

Az egyik kaszkadőr, Norman Howell légembóliát kapott egy vízalatti felvétel során.

(Artemisia )
 

A forgatás idején egy kissebb forgószél hatalmas károkat okozott a díszletben.

(Artemisia )
 

A filmet teljes egészében Hawaii partjainál forgatták.

(Artemisia )
 

Kevin Costner düblőre Laird Hamilton, szörfbajnok volt.

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.