Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
19
Képek
4
Videók
 
Artemisia   2019. 12. 23.

legújabb vélemény

Élet a vízözön után

Mai szemmel nézve is extravagáns, kemény, disztópikus akciófilm. Nagyon érdekes témát dolgoz fel, és érdekes elképzeléseket vonultat fel a "vízözön" utáni életről és társadalmi szerveződésekről. Bár a jövőben játszódik a film, mégsem azt mutatja be, hogy a tudomány és a technológia hogyan talált modern megoldást a vízen való élethez, hanem egyfajta civilizáció utáni civilizációt mutat be, ahol a régi ismeretek és technológia rég feledésbe merültek ( pl. a kis Enola hátára tetovált térkép megfejtése rejtély számukra, noha az a ma általánosan ismert és elfogadott szélességi + hosszúsági ° koordinátákat tartalmazza, illetve fogalmuk sincs róla, hogy alattuk teljes földrészek, fejlett városok ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 15.

A film gyakorlatilag a Mad Max második része, csak vízen. Ebből kifolyólag pedig rengeteg nyílt, illetve burkolt koppintást lehet felfedezni. A magányos hős, aki nem törődik semmivel és senkivel, de lesz egy gyerek (plusz még egy anyuka is), akinek hatására megváltozik. Aztán ott van a gonosz banda (itt Dennis Hopper vezetésével), illetve egy szegény kolónia, akit terrorizálnak. És a végén eljutunk az ígéret földjér valahogy. Ezt már láttam egyszer, úgyhogy gyakorlatilag ez a film egyszer elment, szódával. Egyébként önmagában egy merész és értékelendő elképzelés volt, hogy végig nyílt vizen forgatva elkészíteni a filmet, gyakorlatilag számítógépes trükkök nélkül, csakhogy aztán a természet közbeszólt (elsüllyedt díszlet, stb.). Sajnos ennél több kiemelhető részletet nagyítóval kell keresni.


 
harnas1207   2019. 03. 28.

A bukása miatt ez a film igazi legenda. Becsülöm, hogy a látványvilágot így kialakították, ezért is értékeltem 3 csillagra. A sztori már más tészta, mert nagyon gagyira sikeredett. A Mad Max utánérzet nagyon megvan, és bár egyszer mindenképp megnézhető, de nagyon távol áll a jó mozi fogalmától.

 
Norbert93   2018. 07. 20.

Bukás ide vagy oda, érdekes koncepció a film, tele jó jelenetekkel és színészekkel. Egy igazán érdekes világot tár elénk (igen tudom, hogy erősen hajaz a Mad Max-re). Szerintem egy igazán jó film.

 
szd91   2015. 01. 28.

Akárki akármit mond gyerekkorom nagy kedvence. Rengetegszer láttam mégis mindig megnézem. Nem unom. A sztori érdekes, változatos. Bár a vége kicsit semmilyen mégis jó. Látványilag azt gondolom akkor érdekesnek számított, kevés film volt ami szinte végig vizen játszódott volna, egy összeeszkábált hajón. Ma már persze a sok digitális trükkel agyonbombázott film mellett amatőr de akkor nagy szám volt. Nem egy Star Wars nem legendás film mégis szerintem ha megkérdeznék az embereket 10ből 9 látta.

A film összbevétele 264 218 220 dollár volt (imdb.com).

 

A kutatók szerint a jégsapkák megolvadása nem okozna a filmben bemutatotthoz hasonló világméretű vízözönt.

(Artemisia)
 

Kevin Costner 1995-ben megalapította az Oceans Therapy Solutions nevű céget, ami speciális olajszűrő berendezéseket fejleszt, így segítve elő az óceánok megóvását az olajszennyeződésektől.

(Artemisia)
 

A Füstölők hajóját, az Exxon Valdezt egy létező olajszállító tankhajóról mintázták, mely 1989-ben futott zátonyra Alaszka partjainál, és melyből mintegy 500 millió liter nyersolaj jutott a tengerbe.

(Artemisia)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.