Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
68%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
39
Vélemények
29
Képek
9
Videók

Filmkritika: Expedíció (2018)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Ahhoz túlságosan is jó, hogy utálhassuk, viszont ahhoz rémisztő és helyenként elidegenítő, túlságosan is támaszkodik a szimbólumokra, hogy rajongani lehessen érte. Elismerni viszont el kell. Garlandot is, hogy nem az egyszerű utat választotta. Ezúttal sem. 8,5/10 több»
 
Nehezen elképzelhető, hogy ezt a szinte metafizikai élményt fokozni lehet egy folytatással — bár az is igaz, hogy ha van rendező, aki képes lenne rá, az Alex Garland.
Értékelés: 10/10 több»
 
Álláspontom szerint a Garland-féle Expedíció a könyv rajongóit a hangsúly áthelyeződések, egyszerűsítések és a kihagyott fordulatok okán meg fogja osztani, mindenki más számára a mozi egy horrorisztikus megoldásokkal operáló, elgondolkodtató sci-fi lesz, ami a Stalkertől átgondoltságban, míg a The Thingtől a borzalmak mennyiségében és minőségében marad el. Összességében tehát nem lett rossz film, de a kisebb hiányosságai okán nem nevezhető igazi klasszikusnak sem.
7,5/10 több»
 
Az Expedíció egy nem túl nagy gonddal elkészített, műanyag thriller, némi sci-fi hatással, vontatott rendezésben, minimálisnál is kisebb színész-teljesítményekkel. Csak a sci-fire nagyon kiéhezett filmrajongóknak merjük ajánlani. 4,5/10 több»
 
"Négy évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy bemutassák Garland második filmjét az Ex Machina (2014) után, pedig az a sci-fi egy Oscar-díjat is besöpört, hetven egyéb más díj mellett. (Duplájára jelölték kb.)" több»