Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
55
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
90
Képek
6
Videók
Hellboy
 
TheSzemenyei   2020. 07. 11.

legújabb vélemény

Hellboy újratöltve

A sok negatív kritika ellenére nekem tetszett az új Hellboy-film. Főleg, hogy a 2004-es Pokolfajzat egyáltalán nem jött be nekem. A történet sok kis rövid kalandból áll, amiből túl sok van.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 03. 25.

a nap véleménye

Oh, boy, what the hell was that?

Sosem jó előjel, ha egy film kapcsán sokáig csak a pótforgatásokról és a premierdátum tologatásról szólnak a hírek. Nyilvánvaló, hogy egy hollywoodi stúdió sem akar (szándékosan) fércmunkát kiadni a keze közül, s amolyan „mentsük, ami menthető” címszóval bevállalják az előbb említett rossz ómeneket, s még ha kivételesen is, de elő-előfordul, hogy egy egész korrekt végeredményt kapunk. A 2019-es Hellboy reboot nem ez az eset. Annak idején szinte az összes rajongó epekedve várta, hogy elkészüljön az a bizonyos harmadik Pokolfajzat-film Guillermo del Toro rendezésében és Ron Perlman főszereplésével. Az évek teltek, s a projekt szempontjából három legfontosabb személy, vagyis del Toro, Perlman és Mike Mignola, az alapot jelentő képregények alkotója még maratoni beszélgetés(eke)t is lefolytatott annak érdekében, hogy megvalósulhasson a saját Hellboy-mozijuk, ám ez több tényezőnek köszönhetően meghiúsult (értsd: mocskos bevételi adatok). Aztán jött az a bizonyos utolsó csapás, a reboot gomb megnyomása, azaz a világ leghíresebb paranormális nyomozója egy új megközelítésű történetet kapott, hozzá pedig egy új rendezőt, s egy új főszereplőt is. Jelen film alapkonfliktusát egy középkorból származó monda jelenti, amikor is Artúr király legyőzte a galád Nimuét, a „Vérkirálynőt”, s a testrészeit Anglia egymástól a lehető legtávolabb eső pontjaiba szállíttatta, ám röpke 500 év elteltével né... több»


 
HETEDIK   2019. 04. 13.

Egyszer nézhető és szórakoztató, de semmi több. Én a régi Hellboy filmekért se voltam oda, úgy voltam vele, egy Mafab jegyet megér. Bírtam, hogy nem spóroltak a vérrel, fekete humorral és a brutalitással, mikor a végén a szörnyek elkezdik trancsírozni az embereket, igazi bűnös élvezet volt. De sajnos sok az üresjárat, és van néhány kínosabb jelenet is, ami olyan érzést keltett az emberben, mintha paródiafilmet nézne... amire készült, azt viszont hozza. Átlagos popcorn mozi.

 
Thibo84   2019. 04. 14.

Úgy látszik, én vagyok az egyetlen, akinek tetszett a film. Szerettem a Del Toro-féle verziót is, de azok ehhez képest lassú folyásúak voltak, elnyújtva az eseményeket két akció között a sok lelkizéssel, míg itt azonnal belecsap a közepébe, pörgős, akciódús, jó a humora. Érdekes volt látni Hellboy eredetének egy másik magyarázatát, de így nem igazán ad választ, hogy a jobb karja miért lett ilyen, mi célt szolgál, és van pár szál, ami elvarratlan maradt. Azzal viszont egyetértek, hogy a CGI-n lehetett volna mit javítani még.

 
BoBamburg   2019. 11. 01.

Ez úgy fos, ahogy van. És mondom ezt úgy, hogy itt sorakoznak a könyvespolcomon a Hellboy képregények, szóval nem csak a levegőbe beszélek. Del Toro féle verzió zseniális volt, mind hangulatra, mind karakterek. Ez viszont szenvedés volt végig nézni. Elavult CGI, borzalmas karakterek, rossz poénok..egyedül pozitívum hogy nem lesz remélhetőleg folytatása.

 
Norbert93   2019. 04. 13.

Nem akarok rosszindulatú lenni, de az leszek. Szívemből örülök, hogy megbukott a film. Évekig vártak az eredeti színészek és del Toro arra, hogy lezárják az eredetit, de folyton elkaszálták, mert nem kaptak sose pénzt a befejező részre. Aztán meg mégis van pénz egy fantáziátlan rebootra új stábbal és színészgárdával. Megérdemelt bukás.

 
Syracuse   2019. 12. 27.

Del Toro rendezése is zseniális, de itt végre olyannak látjuk Hellboyt, amilyennek talán mindig is elképzeltük. Ez a film aztán nem sz@rral gurít, nem egy gyerekmese, az tény. David Harbour pedig legalább olyan jó a szerepben, mint Ron Perlman.

A film összbevétele 21 903 748 dollár volt (imdb.com).

 

2017 januárjában Guillermo del Toro egy Twitter bejegyzésben kérdezte a követőit arról, hogy szeretnék-e, ha elkészülne a Hellboy 3. Miután több mint 100 ezren jelezték, hogy látni akarnák a filmet, a rendező szervezett egy találkozót a címszerepet játszó Ron Perlmannal és Hellboy-képregények atyjával, Mike Mignola-val. A rajongók bánatára a projektből végül semmi nem lett.

(hp)
 

Ian McShane John Hurttől vette át Dr. Broom szerepét. Mindkét színész a Young and Willing című 1962-es filmben mutatkozott be a nagyközösnég előtt, és azóta is jó barátságot ápolnak. Együtt játszottak például a Tartozol a haláloddal és a Herkules című filmekben is.

(hp)
 

A filmben eredetileg Ed Skrein is játszott volna, azoban végül visszalépett, miután a sajtó hangosan kritizálta, hogy a casting rendező egy fehér színész szerződtetett egy ázsiai karakter, Ben Daimio szerepére.

(hp)
 

Guillermo Del Toro 2017. februárjában jelentette be, hogy biztosan nem készül el a Pokolfajzat 3.

(hp)
 

A film eredetileg a Pokolfajzat 2 folytatásának indult, azonban Guillermo del Toro-nak annak ellenére nem ajánlották fel a rendezői széket, hogy ő írta és rendezte az első két filmet. Ron Perlmant felkérték a főszerepre, azonban a színész úgy döntött, del Toro nélkül nem készít több Hellboy-mozit. Ekkor döntött a stúdió a teljes reboot mellett.

(hp)
 

A forgatókönyv megírásában és a film körüli egyéb munkálatokban a Hellboy képregények atyja, Mike Mignola is aktívan kivette a részét.

(hp)
 

A 2019-es reboot a Hellboy franchise harmadik filmje. A korábbi részeket Guillermo del Toro rendezte Ron Perlman főszereplésével.

(hp)
 

A film forgatása 2017. szeptemberében kezdődött az Egyesült Királyságban és Bulgáriában. A munkálatok hivatalosan december 27-én értek véget.

(hp)
 
A Hellboy egy csapnivaló képregény adaptáció, egy a szerepében lelkesen lubickoló David Harbourral és töméntelen öncélú brutalitással, amit csak tetőz a logikátlan történetvezetés. több»
 
A Pokolfajzat sajnos már most csinálhatja a helyet otthon az Arany Málnáknak. több»
 
A sok negatívum ellenére nem tartom igazán rossz filmnek a Hellboyt, mint régimódi akció-horror nagyon jól működik, viszont mint modern képregényfilm sajnos gyenge. Egy Hellboy ennél mindenképpen többet érdemel. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.