Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
68
Filmadatlap
 
29
Szereplők
36
Vélemények
29
Képek
9
Videók

Vélemények: Expedíció (2018)

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

legújabb vélemény

Kellemes kikapcsolódás volt. Kár hogy nem került végül nálunk mozivászonra. Igazán lányványos lehetett volna úgy a különleges világ. Imádtam, hogy főleg a nők viszik a fő vonalat a filmben, viszont a végéért kár. Kiaknázatlan aranybánya ez a scifi.

 
HETEDIK   2018. 05. 11.

A befejezésért kár, mert ez egy remek kis egyedi hangulatú scifi-horror. Nem mindenkinek való, vontatott és gondolkozni kell, de mer olyan kérdéseket is feltenni, hogy vajon az önpusztítás valóban belénk van kódolva? Az életünk előre lefutott, mert úgy is aszerint fogunk élni és cselekedni, ami a DNS láncunkba van kódolva? Remek kérdések, amikre a film szándékosan nem ad választ, így pörgetve tovább agyunk. Vannak benne hihetetlenül izgalmas és brutális jelenetek, mint amilyen a féreg vonaglása a felnyitott hasban, vagy a vérmedve marcangolása, de vannak lassú és melankolikus részek is, amik magával ragadják az embert. Közben pedig bevágják Portmant, ahogy a már megtörtént dolgokra visszaemlékezik. A film több kérdést ad mint választ, kétségkívül egyedi eszköztárral operál Garland, de pont ettől lesz különleges és egyedi. A vége már nem annyira tetszett és a magánéleti kikacsintásokat is kihagyhatták volna, de ez nem rontja le az összképet. Aki szeret gondolkodva filmet nézni és kedveli az ínyencségeket, annak kötelező.


 
indingo   2018. 03. 15.

Többet vártam a filmtől. Öt nő elindul az ismeretlenbe. Semmi védőruha vagy maszk, mindent megfogdosnak, mit ittak vagy ettek. A története is kicsit felületes. Mindezek ellenére örültem, hogy megnéztem, mert érdekelt a sztori, de nem lett kedvenc.

 
Berto49   2018. 03. 15.

Nagy kár, hogy a film nálunk nem került moziforgalmazásba. A Netflix vette meg a jogokat, így hazánkban sokkal kevesebben tudják megnézni ezt az idővel valószínűleg kultikussá váló tudományos-fantasztikus alkotást. A Paramount óriási baklövést követett el! Elképesztően látványos képei vannak, érdemes az operatőr nevét (Rob Hardy) megemlíteni. Igazából ezek a képek csak a filmvásznon érvényesülnének. Elgondolkodtató vízió egy esetlegesen bekövetkező idegen civilizáció támadásáról. A téma közel sem új, de a megvalósítás nagyon egyedi. Különösebb színészi teljesítmény nélküli mozi, a színésznők rutinosan tették a dolgukat, de láttam már Natalie Portmant és J. J. Leigh-t is sokkal jobbnak. Nagyon valószínű, hogy lesz még folytatás is, hiszen a trilógia másik két része még vár a megfilmesítésre.

 
Diesel   2018. 03. 18.

Ajánlott moziban nézni

Moziban szívesebben megnéztem volna bár így sem volt rossz. Bár a látvány miatt talán jobb lett volna. Semmiképpen nem nevezném se thrillernek se horrornak. Ez a film igazából egy mélyebb gondolatú dráma némi sci-fi elemekkel dúsítva. Maga a történet elgondolása nem lett volna rossz. Viszont a történet kivitelezése egy picit kicsapongóra sikeredett. A történet elején bedobnak minket a mély vízbe. Klisé sztori - amerikai katona férj bevetés közben eltűnik, eközben az egyetemen oktató feleség igyekszik feldolgozni a gyászt a maga módján. Ezután lényegében a biológus hölgyet a kormány elhurcolja (Kb. ez is lehetett volna: "Gyere Gizi és tegyél rendet, te mented meg a világot)... A képzett katon... több»

 
Szilonka   2018. 04. 09.

Valamire nagyon hasonlított a vége... A visszatérő nem is ember, hanem földönkívüli. Már láttam korábban. De összességében tetszett, volt benne feszültség és az ismeretlen mindig érdekes.

 
gondi94   2018. 03. 14.

Egyedi, kicsit túl rendezői filmnek is lehet mondani, de mégis sikerült a komponenseket úgy összeilleszteni, hogy élvezhető legyen az egyszerű embernek is. Mindenképp nézze meg az, aki ráunt a hollywoodi tömegfilmekre. Mozifilm a Netflixen csak így tovább!

 
TomÁcs   2018. 04. 15.

Sajnálom, hogy nemkerült a hazai mozikba a film, szélesvászon még sokat dobhatott volna rajta. A története eléggé misztikus, a végét nagyon eltalálták.

 
VvV   2018. 10. 28.

Sajnálom, hogy nem jutott el a mozikba, érdekes lett volna széles vásznon. A története végig érdekes volt sok kérdőjellel, amikből nem mindenre kaptunk választ.

 
Queenakasha   2018. 03. 18.

Nem rossz de láttam már jobbat is. A látványvilága valóban magával ragad, de moziban ez is ütősebb lett volna. A hanghatások tetszettek, de sem a történet sem a színészek nem nyűgöztek le.

 
Bazzzsi   2018. 03. 30.

Az előzetese alapján azt mondtam, hogy na ezt moziban kell megnézni. Aztán kiderült, hogy nem is adják majd a hazai mozik így maradt az internet. Már ez is gyanús lehetett volna, hogy valami nem stimmel a filmmel. A hangulata nagyon bejött a történetben keveset kaptam.

 
hsanya182   2018. 05. 17.

Sci-fi filmnek bevált, van benne egy két ijesztgetős jelenet, ami miatt rárakhatták a horror címkét. A hangsúly a misztikusságon van ami fenntartja a figyelmet, és a film érdekességét, így érdemes megnézni az 5 csaj kalandos téblábolását egy "vibráló" erdőben. Szép a grafika és az animációk feldobják a látványvilágot, érdekes hangulatot teremtve. Összességében nem egy nagy durranás, többször biztosan nem nézném meg, elég eseménytelen a történet. Egynek jó volt, amúgy FELEJTŐS.

 
Filmelemző   2018. 03. 22.

Az eredeti történetből, vagyis Jeff VanderMeer, 2013 -ban megírt különleges regényéből egy kitűnő sci-fi thrillert lehetett volna készíteni. És sajnos a "volnán" van a hangsúly, mert Alex Garlandnak ez nem sikerült. Az Expedíció sztorija eltér az eredeti regénytől és nem jó irányban. Felépítetlenek a karakterek, sok a logikátlanság és kiszámítható az egész. Innentől kis spoiler is lesz abban, amit írok! A filmben valahogy a kezdetektől sejthető, hogy a furcsa jelenség mögött egy másik civilizáció áll, mely ellenséges velünk szemben. Erre az ellenségességre utal, hogy a furcsa buborék (X térség) folyton terjeszkedik és mutációkban eltorzult lényekkel fenyegeti a behatoló embereket. A legvégén kialakuló fordulat az egyetlen igazi meglepetés. Összességében 4,5 - 5 pontra lehet értékelni, mégpedig Natalie Portman alakítása miatt.

 
XETH   2018. 03. 18.

Remélem, lesz folytatása

Én nagyon nagyon vártam ezt a filmet! Nem azért, mert olvastam a regényt, hanem mert megfogott a beharangozott sztori. Elsősorban moziban szerettem volna megnézni, de ezt a tervemet a Netflix kicsit keresztülhúzta (innen is köszike!). Nem probléma, az otthoni körülmények nem rontottak az élményen, és amúgy is jobb szeretem szinkron nélkül, felirattal élvezni a filmeket. Valószínűleg SPOILERezni fogok, mert anélkül nehezen tudnék belemenni a részletekbe. !!!*SPOILER*!!! A látvány gyönyörű volt, vizuális effektekre nem volt panasz, mondjuk az utolsó fél órában, főleg a "tüzes" jelenetek kicsit olyan számítógépes játék jellegűek, de az is rendben volt. Szerintem címnek itt is megfelelt volna a... több»

 
sabnock666   2018. 08. 25.

Izgalmas film, új színben tüntetve fel Natalie Portmant, aki nagy-nagy kedvencem. Izgalmakkal, feszültséggel teli történet az öt biológusnőről, akik vállalják az ismeretlen felfedezését. Érdekes koncepció, bár vannak benne kisebb logikai bukfencek, alapjában véve szuper kis mozit hoztak össze.

 
Lonka   2019. 08. 16.

Érdekes film volt, egy különleges történettel. Az alapötlet nem egyedi , de ma már nehéz is azt csinálni. A karakterek is érdekesek voltak.

 
BoBamburg   2018. 03. 15.

Mikor először láttam a filmet tökre bejött, de hagyott bennem kérdésetek. Azóta el telt egy kis idő, beszereztem könyvben is, hátha az segít jobban megérteni a burkoltabb dolgokat. De nem, a könyv egészen más történet (viszont nagyszerű könyv). Aztán második újra nézéssel, és a könyv tudásának birtokában mar jobban élveztem a filmet is.

 
Timcsi   2019. 01. 22.

Nekem tetszett a film, rendben volt a története és az alakítások. Maga a látvány is dobott rajta.

 
Syracuse   2018. 03. 22.

Simán többször nézős, remek sci-fi és dráma is egyben, ráadásul elgondolkodtat hosszú órákra. *SPOILER Viszont azt azért nem értem, hogy ha már 3 éve ott van az a "Vibrálás" és több expedíció is sikertelenül próbálta meg kideríteni, mi is az valójában, viszont aki bement az még a büdös életben vissza nem tért onnan, akkor miért küldenek be 5 nőt a közepébe? Nem a nőkkel van a probléma, hanem azzal a felfogással, hogy "a hadsereg nem tudott mit kezdeni, küldünk most tudósokat", még véletlenül sem 5 tudós+100 állig felfegyverzett katona a felállás. Persze utólag kiderül, hogy ennek semmi értelme nem lett volna. De kérem, mindenféle védőruha nélkül, kis kempingcuccal meg 1-1 fegyverrel a hátukon mennek be oda, ahonnan még senki nem jött vissza, kivéve Lena férjét, de nála is sugárzásra gyanakodnak? Aztán mikor bent vannak és megállapítják, hogy k**ára semmi nincs rendben a hellyel, mert megváltoztat minden DNS-t, még egy retkes kesztyűt sem vesznek fel a kezükre a növények és állatok fogdosásához?! SPOILER VÉGE* Ez számomra rettentő logikátlannak hat, mindent egybevetve viszont kitűnő szórakozást nyújt a film.

 
petraszab   2019. 04. 27.

Nem volt túl sikeres az első rész, félek, nem lesz folytatása. A világ, amit teremtett nekem bejött, magával ragadott.

 
Milanman   2018. 03. 21.

Az Expedíció provokatív, gondolatgerjesztő alkotás, mely szándékosan megosztja a nézőket. Sci-fiként egyszerre próbál az emberi faj természetrajzából meríteni, amit vegyít egyfajta fikciós műfajeleggyel. Megjelenik benne a földönkívüli inváziós filmek és a múlt századi testhorrorok néhány, jellemző stílusjegye, hogy aztán valami szürreális, metafizikai társadalom- és lélektankritika legyen. Teszi mindezt olyan sajátos eszközökkel, hogy a mondanivalójának interpretációja rendkívül széles kört ölelhet fel. Nekem egyszerre beszélt makró szinten az ember ösztönös ön- és környezetpusztító fatalitásáról valamint mikró szinten ugyanennek a pusztító elemnek a megjelenéséről párkapcsolati szinten. Ehhez szolgál remek háttérként a film látványvilága, atmoszféraépítése és lassú tempója, mely szépen építi a cselekményt a végkifejletig, ami egy részben meglepő, részben várható csattanóval szolgál. Az Expedíció fantasztikus film, de nem hibátlan. Amiről vélhetően szólni akar, az fontos és érdekes, de nem eléggé mellbe vágó. A film "what the fvck" feelingje erősebb lenyomatot hagy a nézőben. De ettől még vétek lenne kihagyni.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Bár az alapjául szolgáló művet nem volt szerencsém olvasni, pótolni fogom. Gyönyörű képi világ és izgalmas történetvezetés jellemzi, a színésznők is jól alakítanak.

 
ANdraS   2018. 03. 18.

Hát ez a film óriási csalódást okozott nekem. Eredetileg azt hittem egy Sztalker utódjáról lesz szó - de hiszen ez csak egy szép kabátba öltözött B kategóriás üres haladzsa. Főleg a sztorija egy tragédia. Most nem tudom mennyit vágtak ki a jelenetekből, de a karakterek tevékenységüknek nincs értelme, ugrálnak egy eseményből a másikba csak úgy értelem nélkül. A filmnek talán 4 vagy 5 helyszíne van csak - valyon spóroltak a filmesek? Egy ilyen filmnél, amely körül ekkora hype-ot csaptak, többet várnák (pont Olaszországban vagyok és Bologna tele van az Annihilation posztereivel). Mielőt megnéznétek, egy pár dologra megéri figyelmeztetni benneteket (főleg a sci-fi zsáner rajongókat): a filmben aligha van a megszokot sci-fi filozofálás, a karaktereknek nincs mélységük, a filmvilág lapos, a vége olcsó, fölösleges és unalmas.

 
rainman   2018. 04. 23.

Sokat akart fogni, de végül keveset markolt! Több lehetett volna benne, mint ami végül kikerekedett belőle. Filozofikus, komoly sci-fi szeretett volna lenni a nagy elődök nyomában, de mind látványban, mind pedig mondandóban sokkal üresebb lett.Elfecsérelt szerep Natali Portman számára! Egyszer nézhető, de gyorsan feledésbe merül.

 
szucszoli   2019. 01. 09.

Nagyon gyenge eresztés lett ez a film. Jó csajok vannak benne, nem vitás, de ha férfiak lettek volna helyettük, akkor sem lett volna semmivel sem rosszabb az eredmény. Kicsit a gender mozgalmak szagát érzem, amikor ismét kijön egy film, amiben nők játszák a férfiakat. Egyébként nem mondom, hogy a film nem operál izgalmas horror, vagy fantasy szerű pillanatokkal, de azt hiszem, hogy ezek tartalmilag semmi eget-rengető élményt nem adnak. Kivéve persze, ha valaki szereti az ágyjeleneteket mert abból van bőven. Igaz tök felesleges és semmirekellő időhúzás, de legalább látunk egy pucér nőt, az a lényeg! Talán a film vége felé van egy olyan jelenet, ami tényleg érdekes és említést érdemel (amikor Natalie Portman kapcsolatba kerül a lénnyel), de igazából abból sem következik semmi, úgyhogy mindent összegezve: ez egy felejthető, se füle-se farka alkotás valódi karakterek nélkül, pocsék befejezéssel.

 
jake_green   2018. 04. 20.

Netflix film, nekem nagyon bejön amit ez a cég csinál mindig kifogják a jókat, és érződik rajtuk, hogy ők még legalább kaparnak és nem egy Michael Bay szintű unalom amit le kell rakniuk az asztalra azért, hogy vigyék valamire. Végig izgalmas a film, színészek rendben vannak, a vége pedig olyan nyomasztó, hogy ilyet még kitalálni is nehéz, nemhogy megvalósítani :D A film végére rátapadsz a váaszonra ez garantált! :D

 
bbozsi   2018. 07. 09.

Érdekes gondolatokat ébreszt a film, de nem tudtam eldönteni, hogy blöff-e az egész, és csak belepakoltak egy csomó dolgot, ami általában érdekes kérdéseket vet fel az emberekben, vagy volt valami kiforrott üzenetük, amit sokszoros áttéttel akartak átadni.

 
Timo93   2018. 09. 10.

Az egyik legjobban várt film volt általam de sajnos nagy csalódást okozott. Egészen addig nézhető, amíg a hölgyek nem mennek be a földönkívüli burába, onnantól csapnivaló lesz a film. Rengeteg benne a logikátlanság (hiába próbálják megmagyarázni a történeten belül), a színészi játék (Portman hozza a kötelezőt bár olykor erőltetnek tűnik, a többiek felejthetőek) és a látvány világ hol ütős hol nevetséges. Egy nagyon gyenge Scfi-fi próbálkozás, drámai elemekkel tarkítva. A történetből többet is kilehetett volna hozni.

 
Caravaggio1978   2019. 01. 10.

Jó film lett volna..........

Csalódás volt , ebből a történetből sokkal de sokkal többet ki lehetett volna hozni,de a rendező valahogy nem így gondolta, sajnos aki nagy reményekkel ül a filmet megnézni az csalódni fog.Én felesleges időtöltésnek találtam sajnos.Csak mennek mennek ,lehetnének izgalmas szituációk de valahogy nem tudták ezt rendesen összehozni,némely résznél vártam hogy micsoda meglepetés lesz,de hát nem akadt meg a popcorn a torkomon a meglepetéstől sajna. Meg lehet nézni de nem fog mély nyomokat hagyni az ember retinájában. Talán majd legközelebb

 
BThomi   2018. 03. 17.

Ritka manapság az olyan sci-fi/fantasy film, ahol láthatóan hajlandóak voltak a készítők kicsit gondolkodni. Még akkor is, ha tudjuk, hogy könyv alapján készült. Ez szerintem mindenképpen dicséretes, mert volt pár jelenet, ami félelmetesre, fantáziadúsra sikerült. Viszont ebben az esetben a 2 óra kevés volt. Belesűríteni minden eseményt, holott kicsit több idő kellett volna. A másik számomra zavaró dolog a filmben az értelmetlenség. Nem derült ki, hogy miért volt, mi volt a célja az egésznek. Mármint az egész burok világnak. Ezektől függetlenül bízom benne, hogy sok hasonló alkotás lesz még.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.