Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
13
Vélemények
53
Képek
3
Videók
 
BÉLA Nézhetetlen  2020. 05. 23.

legújabb vélemény

Borzalom

Nagyon nem ajánlom hogy megnézd. Mindenesetre én szóltam.

 
Miska bácsi   2019. 06. 16.

a nap véleménye

Közel fénysebességben nem tökéletes a csillagok együttállása

:::A KRITIKA CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT!::: Három csillaggal tudtam értékelni ezt a moziélményt, de a hozzá tartozó átlagos jelző mégsem fejezi ki az érzéseimet. Egyediségét ugyanis úgy is meg tudta őrizni, hogy rengetegszer azt éreztette velem, mintha szándékosan egy Csillagok között-be oltott 2001 Űrodüsszeiát néznék, csak erotikus kiadásban. Előbbi film sikerére talán a cím fordításával rá is játszott a magyar forgalmazó. Kezdeném a film talán legnagyobb erősségével, az egyes jelenetek hangulatával. Ezt néha olyan pazar fényképezéssel és hangaláfestéssel tudták megtámogatni, hogy kedvem lett volna elismerően csettintgetni. A történések önmagukban le is kötik a figyelmetek a maguk egyenként pár perces időtartamában, bár ezt leggyakrabban azzal sikerül kiváltani, hogy polgárpukkasztó jeleneteket láthatunk (testi erőszak, meztelenség, erotika, vér). A színészi játék mindenki részéről rendben van (Dibs több, mint rendben), viszont a főszereplő Monte-t alakító Pattinson eleinte nagyon nem tetszett, de aztán betudtam ezt az antipátiát annak, hogy a karakter lehetett furcsán megírva/rendezve, és Pattinson már kihozta belőle, amit lehetett. A példa kedvéért csak egy jelenetet említenék, ami abszolút meghatározó volt. Ahogy a legénység a közel fénysebességgel közlekedő űrhajóból nézi a távolodónak tűnő csillagokat, az nagyon megindító és beszédes volt, teljesen elment a kedvem a... több»


 
indingo   2019. 08. 12.

Összességében nem volt rossz. Az atmoszféra amit teremt érdekes volt, a történet előrehaladtával egyre jobban érdekelte az embert, hogy mi történt korábban, miért tartunk most ott ahol. Ebből elég keveset tudtunk meg és a befejezés is gyengécske.

 
Szilonka   2019. 08. 12.

Juliette Binoche , Robert Pattinson , Mia Goth. Ennél már nem lehetne szerteágazóbb a szereposztása. Figyelemre méltó film, van benne egy művészi vonulat is.

 
TomÁcs   2019. 09. 19.

Szerintem zseniális film, mondom ezt a hibáival együtt. A story nem kiszámítható, izgalmas és egyre jobban kezdi érdekelni az embert, hogy mi miért történt.

 
VvV   2019. 12. 07.

Nem pont arról szólt, minta mire elsőre számítottam. A története látványos, helyenként még izgalmas is. Pattinson is jól hozta a figurát.

 
Lonka   2019. 08. 14.

Számomra az elképzelhetetlen, hogy valakik évtizedekig bolyongjanak az ürben úgy, hogy semmi sem hibásodik meg közben. semmi betegség nem üti fel a fejét és mindezek után még se éhen vagy szomjan nem hal az illető.

Juliette Binoche
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Mia Goth
Lars Eidinger
Robert Pattinson
Mia Goth
Robert Pattinson
Agata Buzek
Jessie Ross
Juliette Binoche
André Benjamin
Juliette Binoche
Ewan Mitchell
Juliette Binoche
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Jessie Ross
André Benjamin
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
André Benjamin
Agata Buzek
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Ewan Mitchell
Agata Buzek
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Jessie Ross
Robert Pattinson
Robert Pattinson
Robert Pattinson

A film összbevétele 1 225 852 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Pattinson már korábban is ismerte a lányát alakító, mindössze 14 hónapos Scarlett Lindsey-t, aki egy jó barátjának, a zenész Sam Bradley-nek a lánya. Pattinson és Bradley együtt tanultak Londonban, így gyerekkoruk óta ismerik egymást.

(hp)
 

Claire Denis 2002. óta el akarta készíteni a filmet. Miután 2014-ben Robert Pattinson hallott a projektről, találkozót kért a rendezőtől, akinek rajongott a korábbi filmjeiért, és a 2009-es White Material óta szeretett volna vele együtt dolgozni.

(hp)
 

Robert Pattinson egy interjúban elmondta, hogy nagyon ideges volt a rendezővel, Claire Denissszel való első találkozása előtt, ezért alaposan utánajárt a húrelméletnek és a fekete lyukakkal kapcsolatos fizikai elméleteknek, hogy józan magyarázattal tudjon szolgálni annak kapcsán, hogy miért nem öregszik a karaktere a mélyűrben való utazása során. "Miután végeztem a gyenge próbálkozásommal, láttam a változást az arcán. Nem hallott még ezekről a dolgokról, nagyon szereti romantizálni ezeket a fizikai elméleteket. Ez volt az egyetlen nyerőkártyám, amit bedobhattam, és úgy tűnik, tényleg működött.

(hp)
 

A Csillagok határán Claire Denis rendező és Jean-Pol Fargeau forgatókönyvíró 10. közös filmje.

(hp)
 

A Csillagok határán Claire Denis rendező első angol nyelvű filmje.

(hp)
 

A forgatókönyv első változatának írása közben Denis és Vincent Gallo Philip Seymour Hoffmant képzelte el a főszerepre.

(hp)
 

A film forgatása 2017. szeptember 4-én kezdődött meg Cologne-ban, Németországban, melyet követően a stáb Lengyelországba, Białystokba is ellátogatott. A munkálatok 2017. októberében értek véget.

(hp)
 

A Csillagok határán világpremierje 2018. szeptember 9-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A Csillagok határán remek kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg 168 szemlézett cikket követően 83 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. május).

(hp)
 
A Csillagok határán csak látszólag sci-fi, valójában a lét értelmét feszegető, érzékeny szerzői film. több»
 
Akik fogékonyak a kicsit bizarrabb alkotásokra, azok ebben a műben is meg fogják találni számításaikat, hogy utána pár napig pöröghessenek a látottakon. több»
 
A hiánypótlás oltárán azt mondom, így is érdemes egy esélyt adni neki. De azért néha az 5 dolláros turmix, sokszor minőségibb tud lenni, mint a házi mindentbele. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.