Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
13
Vélemények
53
Képek
3
Videók

Érdekességek: Csillagok határán (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 1 225 852 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Pattinson már korábban is ismerte a lányát alakító, mindössze 14 hónapos Scarlett Lindsey-t, aki egy jó barátjának, a zenész Sam Bradley-nek a lánya. Pattinson és Bradley együtt tanultak Londonban, így gyerekkoruk óta ismerik egymást.

(hp)
 

Claire Denis 2002. óta el akarta készíteni a filmet. Miután 2014-ben Robert Pattinson hallott a projektről, találkozót kért a rendezőtől, akinek rajongott a korábbi filmjeiért, és a 2009-es White Material óta szeretett volna vele együtt dolgozni.

(hp)
 

Robert Pattinson egy interjúban elmondta, hogy nagyon ideges volt a rendezővel, Claire Denissszel való első találkozása előtt, ezért alaposan utánajárt a húrelméletnek és a fekete lyukakkal kapcsolatos fizikai elméleteknek, hogy józan magyarázattal tudjon szolgálni annak kapcsán, hogy miért nem öregszik a karaktere a mélyűrben való utazása során. "Miután végeztem a gyenge próbálkozásommal, láttam a változást az arcán. Nem hallott még ezekről a dolgokról, nagyon szereti romantizálni ezeket a fizikai elméleteket. Ez volt az egyetlen nyerőkártyám, amit bedobhattam, és úgy tűnik, tényleg működött.

(hp)
 

A Csillagok határán Claire Denis rendező és Jean-Pol Fargeau forgatókönyvíró 10. közös filmje.

(hp)
 

A Csillagok határán Claire Denis rendező első angol nyelvű filmje.

(hp)
 

A forgatókönyv első változatának írása közben Denis és Vincent Gallo Philip Seymour Hoffmant képzelte el a főszerepre.

(hp)
 

A film forgatása 2017. szeptember 4-én kezdődött meg Cologne-ban, Németországban, melyet követően a stáb Lengyelországba, Białystokba is ellátogatott. A munkálatok 2017. októberében értek véget.

(hp)
 

A Csillagok határán világpremierje 2018. szeptember 9-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A Csillagok határán remek kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg 168 szemlézett cikket követően 83 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. május).

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.