2019.03.22 04:20 MMcFly2015 Olvasottság: 699x
1

Unalombombától sújtott sci-fi thriller

Hónapokkal ezelőtt láttam különböző helyeken a filmmel kapcsolatos marketing szövegeket, de legjobban azzal ,,húztak be a csőbe”, hogy a Majmok bolygója rendezőjének új filmje. Nekem, mint a trilógia nagy rajongójának ennyi elég volt.

A rendező egyetlen ügyes húzása az Elrabolt világnál az utópikus világ megfestése. A környezet, amiben játszódik a sztori, hibátlan. Főleg a tiltott zónaként nevezett lepusztult környék. Ezenkívül csak gond van a filmmel, de elsősorban az, hogy nem ölel fel akkora sztorit, amivel a játékidőt megtölthette volna feszültséggel. Az első fél órában ember legyen, aki tudja követni a látottakat. Kétpercenként ismerünk meg új szereplőt, de egyikről se tudunk meg semmi lényegeset. Sőt, annyira kapkodva haladunk, hogy egy következő jelenetben nem rémlett, hogy már láttam ezt az embert. Így totál érdektelenné válik bármi a lázadó szervezettel, hisz azt sem tudjuk, kik ők.

Unalombombától sújtott sci-fi thriller

Engem John Goodman neve hozott lázba az előzetes láttán, hisz ő a Cloverfield Lane 10 c. filmjével a sci-fi világban óriásit bizonyított, de az itt kapott, sajnos csak mellékszerepben annyi telik tőle, hogy ostobán néz. Rajta kívül csupa B kategóriás, amatőr színészek sokasága zúdul ránk, aminek a borzasztó magyar szinkron sem tudott kedvezni. Az idő előrehaladtával kerekedik a történet, ám a fordulatnak szánt finálé – ahogy a film többi része is – elvérzik. Nincs olyan csattanó, ami ezt a másfél óra szenvedést helyre tudná pofozni.

Óriási kár ezért a sci-fiért (?), hisz rengeteg ötlet fért volna ebbe a világba, de totál érdektelenné kuszálták össze. Ufó támadástól sújtott jövőképet fest le, de az idegenekről semmit nem tudunk meg, kis túlzással még nem is látjuk őket a szűk két órában. Nulla karakterrel képtelenség jó filmet készíteni, de ennyi hiányossággal sci-fi műfajként pláne vérszegény alkotás. Kár érte, a moziból kivonuló csalódott arcok láttán rájöttem, nem bennem van a hiba.

akció | dráma | horror | kaland | misztikus | sci-fi | thriller

Hatalmas árat fizetett Chicago, hogy a bűnüzési ráta a nullájára csökkenjen, a gazdaság fellendült, megszűnt a munkanélküliség. Tíz éve érkeztek azok a különös lények a... több»

1