87% 191 szavazat
Kérem a következőt!

Kérem a következőt!

Kérem a következőt!
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
7
Szereplők (7)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
9
Érdekességek (9)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Dr. Bubó, a bölcs bagoly doktorátusát megkapva egy fa tetején praktizál az erdő közepén. Asszisztense, Ursula a medve, akinek segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Dr. Bubó tanácsára számít az erdei rend őre, Csőrmester is, aki a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre.

Ország: Magyarország
Premier: 1973.11.30.
 
2020.12.12 Robinson76

legújabb vélemény

Az aranyköpések doktora

Az egyik legzseniálisabb magyar mese. Tanulságos történetek tanító célzattal, ugyanakkor stílusos és humoros köntösbe ágyazva. Remek karakterek, számos emlékezetes állat(i) szereplő. A főcímdal egyszerűen szenzációs, poénos szöveg, fülbemászó dallam. A non plus ultra pedig a részek végi tanulság, melyet Bubó doki szellemesen és ironikusan egyetlen mondatban összegez.

1
 
2017.07.29 Orosz István

Legjobb Magyar rajzfilm. Stílusos a rajzolás is nagyon mesteri, humoros. Szerintem a főcímdal is nagyon fülbemászó. Meg vannak benne nagyon jó poénok.

1
 

Aranyos, szellemes kis tanmesék állatokkal megrajzolva, nem csak gyermekeknek. Tanító jelleggel és humorosan megcsinálva. Mindenkinek ajánlom a bölcs baglyot és társait, ma is megállja a helyét. :)

0
 
2019.12.16 Timon

Imádom,ahogy rajzfilmekben a szavakkal lehet poénkodni,és mennyire kellemes hangulatot tud adni.A szereplők karakteres kidolgozottsága adta a legtöbbet hozzá. Küldönc jelenetei talán a legviccesebbek benne.

0
 
2019.08.11 Ms. Akárki

Tipikus magyar hangulattal és életérzéssel átitatott izgalmas kis nyomozó mese. Tanulságos és pörgős kis mesék amit még felnőtt fejjel is mosolyogva tudok nézni. Kifejezetten találékonyan csavarták mindig a humort végig a részeken.

0
 

Usrsula nővér neve is egy szójáték. Az Orsolya latin megfelelője, továbbá a medve szó a latinban Ursus.Szerző: JRD

#1
 

Dr. Bubó hithű agglegény Ursula nővér legnagyobb bánatára.Szerző: JRD

#2
 

A doki meggyőződése, hogy minden betegség hátterében a lélek egy-egy problémája áll.Szerző: JRD

#3
 

Minden szereplőnek valamilyen humoros kórsága van. Például a víziló krónikusan falánk, a liba meg hipochonder stb.Szerző: JRD

#4
 

A humora gyakorta szójátékokból áll.Szerző: JRD

#5