Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

A halottak hadserege (2021)

Army of the Dead
Filmadatlap
 
28
Szereplők
22
Vélemények
35
Képek
6
Videók

Galéria (35)

Raúl Castillo
Dave Bautista
Zack Snyder
Zack Snyder
Ana de la Reguera
Dave Bautista
Mónica López
Raúl Castillo
Nora Arnezeder
Omari Hardwick
Matthias Schweighöfer
Matthias Schweighöfer
Nora Arnezeder
Raúl Castillo
Omari Hardwick
Raúl Castillo
Dave Bautista
Ana de la Reguera
Raúl Castillo
Dave Bautista
Ella Purnell
Dave Bautista
Dave Bautista
Nora Arnezeder
Zack Snyder
Nora Arnezeder
Zack Snyder
Ana de la Reguera
Dave Bautista
Omari Hardwick
Matthias Schweighöfer
Raúl Castillo
Zack Snyder
Nora Arnezeder
Ana de la Reguera
Dave Bautista
Hiroyuki Sanada
Ana de la Reguera
Matthias Schweighöfer
Dave Bautista
Tig Notaro
Zack Snyder
Dave Bautista
Ella Purnell
Matthias Schweighöfer
Zack Snyder
Matthias Schweighöfer
Zack Snyder
Zack Snyder

Videók (6)

 
jfruzsi97   2022. 01. 18.

legújabb vélemény

2

Tetszett. Érdekes volt a sztori, voltak benne fordulatok, és látványilag is rendben volt.

 
Eastern79   2021. 05. 23.

3
Nyomokban Snydert tartalmazhat

A parádés bevezető magán viseli a rendező összes stílusjegyét, azonban a film többi része olyan, mintha nem is ő rendezte volna. Béna párbeszédek, kliséhegyek, tipikus karakterek rontják az összképet. A zombi tigris értelmetlen, csakúgy, mint a zombi ló, hogy a sírdogáló főzombiról már ne is beszéljek. Bocs, írjak. Dave Bautista szemüvegben próbál entellektüel akciósztár lenni, nem megy. Túl izzadságszagú. A többi karakter is kidolgozatlan, vagy éppenséggel túltolt (a széfszakértőt alakító pasas egyenesen ripacs kategória). Horrornak kevés, akciófilmnek szintén, leginkább egy véres rémfilmnek nevezném. A látványon kívül nincs benne semmi érdekes, céltalan és mondanivaló nélküli összecsapott, ráadásul indokolatlanul hosszú trancsírozás. Még az olyan remekül megválasztott zenék, mint például a végén felcsendülő Zombie a The Cranberriestől, sem tudják megmenteni. Mr. Snyder, csalódtam.

 
7ETEDIK   2021. 05. 22.

2
Bűnös élvezet

Snyder rebootolta 2004-es filmjét, a végeredmény pedig legalább olyan jó, mint anno a Holtak hajnala volt. Már a kezdés is eléggé stílusos, hisz az egész zombi apokalipszis egy szopás miatt robban ki... Aztán láthatjuk Bautistát hamburgert sütögetni, majd jön a megbízás, és beindulnak az események. Snyder nem spórolt a lassításokkal most sem, ugyanakkor itt közel sem zavaróak, sőt egyedi látványvilágot és hangulatot kölcsönöz a filmnek. A film rendkívül brutális, amit el is várhatunk, de a rendező még erre is rápakol egy lapáttal, ami a tigrises mészárlásnál csúcsosodik ki. Addigra már amúgy sikerül kellően megutáltatni a negatív karaktert, amit pedig a cicustól kap, nos, a látvány önmagáért beszél... Ahogy haladunk előre a történésekben, fogynak a golyók és a szereplők, olyanok is, akikre nem is számítana a néző, majd kapunk egy kiszámítható csavart a végére. Összességében egy nagyon is szórakoztató és stílusos zombis filmet kapunk, ami várható is volt, hiszen Snyder anno már bizonyította, hogy ért a témához. Azoknak ajánlanám, akik szeretik az ilyen témájú filmeket, és erős idegzettel rendelkeznek.

 
Bazzzsi   2021. 12. 21.

1

Látványos és izgalmas történet, ahol újra a zombik vannak a főszerepben.

 
TomÁcs   2021. 10. 15.

1

Én szerettem. Pörgős volt, annak ellenére, hogy elég hosszú a játékidő. Akcióban és látványban sem volt hiány. A karakterek kedvelhetők. Egy-két bakitól eltekintve remek kikapcsolódást nyújtott a film.

 
Anti007   2021. 05. 23.

2
Viva zombi Vegas!

Zombik voltak, vannak, lesznek. Persze szerencsére csak a filmvilágában, de az ilyen filmek iránt mindig volt, van és lesz érdeklődés. Zack Snyder is hozzányúlt már ehhez a témához a Holtak hajnala című filmjével. Úgy gondolta, most ú... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 11.

0
Az lehetett az ember érzése, mintha Snyder néha otthagyta volna a rendezést...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon kíváncsi voltam rá, hiszen eléggé nagy feneket kerítettek neki, és mindenhol erről lehetett olvasni. Zack Snyder két és fél órás horrorjáról, telis-tele CGI zombikkal és egy csúnya cicával. Bevallom, az alapkoncepció nagyon is tetszett. Persze a zombis film olyan manapság, hogy "jaj, megint egy zombis film", ami persze valamelyest helytálló, de izgalmas alapötlet volt meglepő húzásokkal és jó pár perces felvezetéssel, de utána jó ideig rettentő unalmas volt, míg oda nem érnek Vegasba. Onnantól kezdve pedig eléggé megosztott lett számomra az egész, egyrészt a Snyder-féle zombik egészen ötletesnek tűntek, bár betudom annak, hogy a minden filmben ugyanazok a zombik itt még is teljesen más volt. Hiszen eszesek voltak, ki volt köztük alakítva a rang, teherbe tudtak esni, ez valakinek vagy tetszett, vagy nem ugyebár. Aztán jött a szokásos hiba: egyszerű, semmitmondó karakterek, klisés megoldások rengetegszer, és az egyszerű párbeszédek, mintha Snyder fogta volna magát a film felénél, is kiszállt volna belőle. Ezek mellett pedig mégis ott volt a kíváncsiság és a néhol érezhető izgalmak is, amik életben tartották a filmet, ezáltal tényleg eléggé megosztott szerintem. Inkább mondanám egy jó egész estés, egyszer nézős filmnek, mintsem egy teljesen felejthető, rossz alkotásnak.

 

Nem ez Garret Dillahunt első zombis projektje. A színészt a Fear the Walking Deadben is láthattuk.

(hp)
 

A Netflix a Warner Bros-tól vette a projektet, melynek a költségvetése 90 millió dollár volt.

(hp)
 

A filmet Kaliforniában, Los Angelesben és az új-mexikói Albuquerque-ben forgatták. A filmben látható szálloda neve Atlantic Club Casino, és New Jersey-ben található.

(hp)
 

Mivel Chris D'Eliát kiskorú lányok zaklatásával vádolták a közösségi médiában, a Netflix úgy döntött, hogy kivágják a filmből. Szerepét a komikus Tig Notaro vette át, aki kénytelen volt minden jelenetét zöld háttér előtt forgatni.

(hp)
 
A halottak hadserege ismét kiváló példa arra, amikor egy erősebb kezű producer jól jött volna, hogy az alkotót az ötletek alaposabb kidolgozására és jóval feszesebb játékidőre késztesse. több»
 
Sokakat bizonyára örömmel töltött el, amikor kiderült, hogy a DC filmes univerzumának építgetése/rombolgatása után Zack Snyder visszatér a gyökereihez, és ismét zombifilmet készít. Minden ígéretesnek is tűnt: adva volt egy egyszerű, de jópofa és szórakoztató alapszituáció, keménykötésű leányok és legények, no meg a hagyományostól némileg eltérő zombireprezentáció, egy ikonikus helyszínen. Hogy végül Snyder miért nem akarta és/vagy tudta lecsapni a saját maga által feldobott magaslabdákat, és hogy ehhez miért kellett két és fél óra, az egy jó darabig rejtély marad. több»
 
Nem egy súlyos alkotás, de nagyon jó kikapcsolódást nyújt, minden hibája ellenére élvezhető és szerethető darab. több»