Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
14
Képek
1
Videók
A mag
 
Gábor Simkó   2020. 02. 04.

legújabb vélemény

Katasztrófa

Ez nem katasztrófa film, hanem a film egy katasztrófa. Megpróbáltam a valóságtól elszakadni, de sajnos annyi a képtelenség, hogy nem megy , ez már a film élvezet rovására ment. Ebből a sci-fi-ből csak a sci hiányzott. Amennyiben bevállaltan tudományellenes, akkor miért próbálkoznak a tudományos magyarázattal? Inkább mesefilm.

 
AngelCass   2016. 06. 06.

Egyik kedvenc katasztrófafilmem. Izgalmas , tudományos(de azért fantasztikus határán van) néhol megható történet. A karakterek jól el lettek találálva. A film rámutat ,hogy végzetes lehet a következménye annak ha csak a háborúskodásra, saját érdekein... több»


 
Norbert93   2018. 09. 12.

Szerintem ezt a filmet is méltatlanul értékelték alul. Vannak benne tudományos balgaságok, de nem egy dokumentumfilm elé ültem le megannyiszor. A legjobb katasztrófafilm amit eddig láttam.

 
hell.l   2017. 05. 03.

Egész jó katasztrófa film lett. Az egyik legjobb a témában. A története nagyon jó lett és szerintem nagyon jók a színészek is. Többször nézős film lett.

 
Ywerd   2018. 03. 16.

A Holnap után és a Tűzhányó után az egyik kedvencem. Izgalmas sci-fi és katasztrófa film, amely helyenként elrugaszkodik a tudományos alapoktól, de kárpótolja a nézőt az izgalom.

 
JamesBont   2016. 07. 13.

Szerintem egy egész ötletes kis film volt sok jó szereplővel, egy normálisan összerakott sztorival, nézhető vizuális effektekkel. Amolyan Armageddon-utóhatás ez a film, annak a típusú mozinak a farvizén jön, de egy érdekes csavarral, ami nekem elég szimpatikussá tette. Nagyon élvezetes film tényleg.

 
ollókéz   2016. 02. 26.

Viszonylag átlagos volt egy-két jó momentummal. A történet persze teljes sületlenség, de hát ezt Hollywoodtól már megszokhattuk, annyira ez nem zavart, inkább az, hogy nagyon klisés volt és kiszámítható, ettől inkább csak egy amolyan másodosztálybeli vasárnap délutáni mozinak tudom elkönyvelni.

A film összbevétele 74 208 267 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben CGI technológiát is alkalmaztak.

(HETEDIK )
 

Több jelenethez maketteket használtak.

(HETEDIK )
 

A film teljes mértékben fikció.

(HETEDIK )
 

A Britkolumbiai Egyetemen a filmet oktatási segédeszközként használják: a hallgatóknak azonosítaniuk kell az összes tudományos tévedést a filmben. Ironikus módon az egyetem egyik professzora is tanácsadó volt a film készítésekor.

(kázsé)
 

A film szerint a legmélyebb lyuk, amit valaha fúrtak 7 mérföld mély volt. Ez ténylegesen igaz.

(kázsé)
 

Christopher Young a filmzenéhez egy százhúsz fős zenekart használt és egy 40 tagú kórust.

(kázsé)
 

A Trafalgar téri jelenetet 6 hónapig tartott befejezni.

(kázsé)
 

A Colosseum felrobbantásához egy 12 méteres modellt használtak.

(kázsé)
 

Mikor Beck a gyémántok között kormányozza a hajót, egy Logitech Attack 3 joysticket használ.

(kázsé)