2021.07.20 12:41 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 135x
1

Ne eresszük össze a két csúcsragadozót, nem jó ötlet...

Maga az alapötlet nagyon is jó lett volna, miszerint összeengedjük a két ikonikus elképzelt fajt, de balul sült el a dolog. Nem mondom, hogy teljesen pocsék lett a film, ugyanis rengeteg jól megkomponált jelenetsor van benn, jól megrendezett akciósorok, ahogyan egymásnak esik a két ragadozó. Valamint maga a felvezetés és az egész előkészület roppant jól lett kidolgozva, felvázolva magának a nézőnek, a mit? miért? hogyan? kérdésekre megadva a választ.

Konkrétan nagyon hamar "kivágták" a mellékszereplőket a filmből, amikor megérkeztek a felfedezett labirintusba, és ott nagyon egyszerű, nem is annyira átgondolt jelenetek zajlottak le. Túlságosan hamar lépni akartak, pedig nagyon jól sikerült a felvezetés a film elején. Onnantól kezdve mintha ötlettelenül álltak volna az egészhez, és próbálták volna valami úton módon lezárni.

Ne eresszük össze a két csúcsragadozót, nem jó ötlet...

A legnagyobb probléma talán az volt, hogy nem igazán tudtak mit kezdeni az Aliennel és a Predatorral sem, mivel mindkettő alfa ragadozó volt, sőt a Xenomorphot jócskán legyengítették, és szabályosan lebutították a 79-es útján elindult változatához képest. Ridley Scott biztos nem örült, hogy a saját parazita teremtményét ennyire átalakították személyiségileg, és egy könnyen elejthető vadat csinálták a Predatorok számára. A vége pedig igazán érdekes fordulatot vett, ami számomra érdekes helyzetet, elképzelést szült. A Predator szövetséget köt az emberrel, amire eddig nem igen volt példa, hogy együtt győzzék le az Alien királynőt, ami megint csak új volt eme világban.

Nem igazán sikerült felülkerekedni az elődökön, sőt rombolták az imázsát mindkét robusztus fajnak. Nagyon jól kezdődött el, sok kérdéssel, sok látványt is vittek bele, maguk az akciójelenetek is megfelelők voltak, de összességében arculcsapás volt ez mindenkinek szerintem. Többet is ki lehetett volna hozni, ha már össze kellett hozni a két franchise-t.

akció | horror | kaland | sci-fi | thriller

Az antarktiszi jégtakaró alatt egy furcsa építményre találnak. A multimilliomos gyártulajdonos, Charles Bishop Weyland szakértői csapatával elindul a piramis felderítésére. A... több»

1