Kísértethajó

Kísértethajó

Deep Rising

Famke Janssen
Treat Williams

A Kísértethajóban egy csapat könyörtelen, modern kori kalóz megtámadja a világ legfényűzőbb tengerjáró hajóját. A későbbiekben sokkolja őket a felfedezés, hogy az utasok mindegyike eltűnt. De ez korántsem jelenti azt, hogy egyedül vannak az úszó járművön. Valami rettenetes leselkedik rájuk… Több

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier (HU): 1999.05.27. | Disney+ (2022.06.14.)

2024.08.02 Ари Шандор

Hát... na... nem az én műfajom...

Keresgéltem nézhető filmeket az oldalon. Ebbe is beleakadtam. A jó értékelések miatt megkockáztattam. Nem bírtam a felénél tovább. Nem érdemel kevesebb csillagot, mert lehet, hogy ebben a műfajban ez jónak számít. Nekem nevetségesnek hat. De azt el kell ismernem, hogy neves színészek vannak benne, és az alakításuk egészen jó volt. Még volt humoros rész is benne, ami leginkább Famke Janssen akciójához köthető. Egyidejűleg jegyezzük meg róla, hogy ekkoriban gyönyörű volt ez a nő. Szóval ha összeadom a jó színészi teljesítményt és Famke szépségét, majd kivonom belőle a nézhetetlen bárgyúságot – mint témát és sztorit –, akkor kijön egy jó közepes. :-)

Nem rossz mozi, de műfajilag inkább egy misztikus horrornak sorolnám be. Van benne feszültség, izgalom és akció. Jók a színészek és jó a történet maga is. A szörny is oké, és a tempóval sincs baj. Azért a három csillag, mert nem nagyon adott újdonságot. Érdekes, de nem lesz klasszikus.

2018.02.14 Gyalog őrmester

A képekről elsőre, egy unalmas zs horrorra hasonlít, de ennél többet tud. A sztori szokásos, a B-filmeket követi, de a kivitelezés annál jobb: remekül szórakoztat, nem voltak benne olyan részek, amikor untam volna. Egy remek, izgalmas film ez és a befejezést illetően, készülhetne egy folytatás én kíváncsi lennék rá!

2023.06.18 Kóborló

Mikor az akció műfaja találkozik a kalandfilmekre jellemező elemekkel, csipetnyi horrorral fűszerezve

A Kísértethajó című filmmel ismét jegyet váltottam arra a bizonyos nosztalgiavonatra, ugyanis még tinédzserkoromban talán ez volt az egyik utolsó videókazetta, amelyet anno kikölcsönöztem a kedvenc videótékámból. A nosztalgia iránti szűnni nem akaró ... Teljes kritika

2018.03.12 respect the movies

Szerintem egy egész jó film volt! Régebben hatalmas kedvencem volt ez a film, szinte rajongtam érte, aztán ahogy teltek az évek úgy merült a feledés homályába a film, de most nem oly rég ismét ráakadtam és még mindig jól szórakoztam rajta! Pedig nem ... Több

A film forgatását 1996. június 12-én kezdték meg, majd 1996. október 18-án fejezték be.Szerző: Kóborló

Idehaza csak videókazettán jelent meg az Intercom jóvoltából, amely 106 perces volt, viszont ennek a filmnek létezik egy 102 perces vágása is. Általában a rövidebb változatát szokták a tévécsatornák műsorára tűzni.Szerző: Kóborló

A híres filmkritikus, Robert Ebert (1942-2013) feltette ezt a produkciót a legjobban utált filmjei listájára.Szerző: Kóborló

A filmhez két tengerjáró hajó makettjét építették fel, az egyik egy 12 méter, míg a másik egy 34 méter hosszú modell volt.Szerző: Kóborló