A nagy Lebowski

The Big Lebowski

2025.01.06 Jean Gabin

Személyes nagy kedvenc!

Kellően abszurd, elvont ábrázolása egy tengő-lengő kisember váratlan csávába kerülésének és harcának. Abszurd, elvont, de még bőven a határokon belül, ugyanakkor fájdalmasan hétköznapi, életszagú is. Részemről a „kultfilm” kategóriába simán belefér, többedjére is élmény számomra. ❤ Rendezés, szereposztás, operatőri munka, dramaturgia, zene mind a topon!

2015.02.20 erare

Amikor először láttam a filmet, egy 'mi a franc van?!' kérdés ordított fel bennem. Persze nem ilyen finoman. És közben hatalmasakat nevettem. Egy olyan életérzést ad vissza ez a film, mellyel még egyetlen más mozi kapcsán sem találkoztam. Nagyszerűen... Több

2017.07.09 TribeBubu

Azt hiszem, ez a leggyengébb Coen-film, amit eddig láttam, de attól még szenzációs egy darab. A karakterek mind teljesen eredetiek és adják a legerősebb ízt A nagy Lebowski hozzávalói közül. A sztori is ötletes, ám (bár nem mintha ez baj lenne) üvölt... Több

2015.03.24 akela70

Jó film, de a Cohen fivérek filmjei közül a "Nem véneknek való vidék" viszi a pálmát nálam. Na persze ez is kultikus darab, Töki figurája feledhetetlen, de a többi karakter is megérdemelné a szót. Aki még nem látta, bátran tegyen vele egy próbát!

2015.07.11 moony5972

Szórakoztató film, vicces karakterek, remek tálalással, jól megírt forgatókönyvvel, váratlan fordulatokkal. örök kedvencem, egyszerűen nagyszerű. Kihagyhatatlan.

2015.06.11 Tomi

Nagyon jó film. Számomra hatalmas pozitív csalódás volt. Remek film élmény. Ajánlom mindenkinek. A színészek jók, a történet remek, a humor pedig jól betalál.

2015.06.15 fancsi094

Ugyan nem emlékszem már a történet minden apró részletére, ennek ellenére vagy egy tucat idézetet tudok fejből, de nagyon megmaradtak bennem a film bizarr karakterei is, Töki, a John Goodman által megformált veterán, vagy Donny. Lenyűgöző színészi játék, intelligens humor, nálam ez gondolkodás nélkül 5/5.

2015.07.12 tamas84

A Cohen fivérek A nagy Lebowskival egy teljes értékű klasszikussal gazdagították a filmtörténetet. Egyszerre nyomasztó és humoros alkotás, egy grotesz szatíra, tele zseniális alakítással, rendkívül eredeti történettel és kiváló rendezői munkával. Arról nem is beszélve, hogy Töki a filmtörténet leglazább figurája.

2015.06.11 veszi.peter

Ez egy örök klasszikus számomra. Gyerekkoromban többször megnéztük, délutáni programként összeültünk haverokkal és röhögtünk a filmen. Mindenkinek ajánlom, szerintem zseniális.

2015.04.19 KeriPeti

A Coen tesók régen nagy kedvenceim voltak, különösen ezen filmjük miatt. Elképesztő fekete humor, történet és rendkívüli alakítások, történetvezetés. Egy igazi laza, cool film.

2015.11.09 tomvétsz

Nagyon kedvelem a Cohen fivérek munkásságát, és A nagy Lebowskiban sem kellett csalódnom. Jeff Bridges élete alakítását hozza, miközben John Goodman vietnámi veterán figurája is igen emlékezetes volt, de nehéz bárkit is kiemelni ilyen pazar szereposz... Több

2015.01.26 ferdi95

A stoner vígjátékok legjobbja, isteni film és még jobb hangulat alatta. mindenkinek ajánlani tudom ha egy kicsit ki akarnak szabadulni a hétköznapok rohanásából

2015.03.14 galambi

Nagyon jókat nevettem a filmen, egyszerűen nem tudok belekötni, egy igazi remekmű, amit szerintem akárki megnézi, jól fog rajta szórakozni. Coenék legjobb filmje.

2015.02.05 tonic85

Nem igazán tetszett a film, többet vártam, nem tudom, mire föl övezi akkora kultusz.