Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
75

Drakulics elvtárs (2018)

Drakulics elvtárs
Filmadatlap
 
27
Szereplők
17
Vélemények
14
Képek
5
Videók

Vélemények: Drakulics elvtárs (2018)

 
sptt   2020. 05. 23.

legújabb vélemény

Nem rossz, de lehetett volna jobb is

Lehet, hogy túl sokat vártam ettől a filmtől, de nem vagyok tökéletesen elégedett. Remek színészek, Walters Liliben nem csalódtam, jó poénok, de a forgatókönyv lehetett volna egy kicsit ütősebb is. OK, az utóbbi 20 évben hozzászoktam a tökéletesen nézhetetlen vígjátékokhoz, ezért aztán a Drakulics elvtársnak örültem, mert végig lehet nézni, de azért van még hely az előrelépésre.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 24.

a nap véleménye

A kádárizmus diszkrét vámpírszatírája

Nem is olyan régen azt írtuk A nyomozó című filmről, hogy a jó magyar krimi ritka, mint a fehér holló. De ha jobban megvizsgáljuk a magyar filmtörténet elmúlt fél évszázadát, akkor bizony nem is egy műfajt, alműfajt lehetne megnevezni abból a szempontból, hogy a magyar film, ha szabad így fogalmazni, tudomást sem vesz róla. Ebbe a csoportba tartozik a vámpírfilm is, s egyből fel is üti a fejét egy fontos tényező ezzel kapcsolatban: ha egy vérszívó lesz a mozi főszereplője, akkor a kész alkotás esetében egy nagyobb költségvetést is igénylő, kosztümös horrorfilmre fogunk elsősorban asszociálni. És bár tény, hogy az egyetemes filmtörténet egyik legismertebb vámpírkarakterét hazánkfia adta (Lugo... több»


 
indingo   2019. 12. 29.

Az utóbbi magyar filmek legjobbika. Egy furcsa képet fest a kommunizmusról, amit nem is értek hogy a viszonylag fiatal Bodzsár Márk hogyan is tudott ilyen mesterien megírni a korról.

 
TomÁcs   2019. 11. 04.

Ismét egy fergeteges magyar vígjátékot kaptunk. Remek szereposztás, hiteles alakítások és egy misztikus történet.

 
VvV   2019. 12. 07.

Kellemes kikapcsolódást nyújtott a film, szerettem a történetét, ami kicsit elrugaszkodott a valóságtól. A poénok lényegre törőek és ütősek voltak.

 
Ms. Akárki   2019. 11. 09.

Zseniális humorú magyar vígjáték. Végre egy olyan magyar film ami mert átlépni a komfortzónáján és mer új témákba, stílusba belevágni. Nagyon érdekes volt és jókat nevetett rajta az egész család. Pörgős és akcióban gazdag agymenés az egész film. Imádtam.

 
petraszab   2020. 01. 06.

A karakterek vitték a sorozatot. A két Nagy valóban nagy volt. A film kicsit beszól a múlt korának, szereplőinek.

 
Ákos Varga   2019. 11. 05.

Vámpír a rendszerben – Drakulics elvtárs

Bodzsár Márk egy kult-kompatibilis szatíra (Isteni műszak) után folytatja az első nagyjátékfilmjével megkezdett utat: a ’90-es évek eleji Magyarország után új filmjének történetét a ’70-es évekbe helyezte, a délszláv háború helyett pedig a kádári puha diktatúra szolgáltatja a társadalmi-politikai hátteret a sztorihoz, melyben ismét nagyot játszik Rába Roland, de Nagy Ervin is kitesz magáért az egyik főszerepben. A Drakulics elvtárssal Bodzsár emeli a tétet az Isteni műszakhoz képest: a ’70-es évekbe helyezett vámpírsztori mögött vaskos rendszerkritika húzódik meg, ráadásul az ’56-tal kapcsolatos történelmi trauma feldolgozásának kérdése is elő-előbukkan a gazdag vizuális világ és a rétegzett... több»

 
bbozsi   2019. 11. 16.

Ez előtt nem láttam magyar vígjátékot, ami nem lett volna kínos. Voltak filmek, amik viccesek, magyarok és jók voltak, de nem vígjátékok. Ez viszont egy telivér vígjáték, mégsem kínos. A szoci világ hálás humorforrás, Walters Lili nagyon kiegyensúlyozott, Nagy Ervin vagy századszor játszik erős, mamlasz, buta férfit, nyilván most is megy neki, Nagy Zsolt jól furi, a kis szereplők pedig szép kerek színfoltok. Bárcsak mindig...

 
uniterra   2020. 05. 05.

A fenykepezes es a vilagositas igazan jo volt, a tortenet annal kevesbe. Dinamikusan indult aztan szepen elfekudt egy orara az egesz. Nem a fohos, Fabian elvtars, lett a foszereplo, hanem a ket mellekszereplo "Madarka" es Laci. Neha megjelent Nagy Zsolt, aka Fabian, de nem sok vizet zavart. Madarkara epult a sztori annak csetlesere, botlasara, ami eleg lagymatagon sikerult. A vegen semmifele zene nem tamasztotta ala a dramainak eloadott Kadart es Madarkat lepuffanto jelenetet, mintha egy proban lettunk volna hogy lassuk mindenki betanulta-e a szerepet. Joval tobbet vartam. Az etalon a Tanu, bizony az mestermu. Ez halovany korrajz volt, s mint szatira, hat szo, szo.

 
zeusz96 Nézhetetlen  2020. 04. 22.

Unalmas. Tele van logikai buktatókkal. Nem lehet komolyan venni se vígjátékként se máshogy. Jó néhány jelenet inkább kínosra sikeredett mintsem misztikusra. Semmi karakterfejlődés...igazából sajnos semmi pozitívumot nem tudok elmondani róla.

 
jerrycomovie   2019. 11. 11.

Vért szívni jöttem...

...de nem tudok. A "Drakulics" meglepően összeszedett történet, remek alakításokkal, gyönyörű fényképezéssel és olyan tökéletes retró hangulattal, amely mellett elmenni nem szabad. Igaz, hogy jellege okán még az "alkonyat" is visszaköszönt halványan, azonban ha minden magyar film hasonló szintre emelkedne, a filmgyártásunk komoly tényező is lehetne a világ filmgyártásában és ezt a legkomolyabban gondolom.

 
nagygellert   2019. 11. 09.

A legrosszabb magyar film

1
 
Alphik   2019. 10. 30.

Az Isteni műszak után hatalmas elvárásokkal ültem be a filmre, és szerencsére nem is kellett csalódnom. Azt kell, hogy mondjam, hogy amit a készítők nem csináltak meg az előző filmmel, azt most sikerült. Nagyon egyedi hangulatú film lett, remek humorral, amit szerintem többször is érdemes megnézni.

 
bob.007   2019. 10. 27.

Már csak Bödőcs miatt is érdemes megnézni ezt a filmet, még ha csak egynittes szerepe van. Bár néhány ponton valóban "tipikus" magyar vígjáték felé tendált a hangulat és a szöveg, de szerencsére sikerült túllendülnie ezen a filmnek.

 
Bulki   2019. 08. 11.

Kicsit talán sikerült felülemelkednie a magyar vígjátékok színvonalán. A hangulat nagyon ott van, jól tükrözi a Kádár-korszakot, a színészek is hozzák a formájukat. Bodzsár Márk ígéretes rendezőnek tűnik, az Isteni műszak is egész élvezhető komédia lett, azt hiszem, a Drakulics elvtársnak is hasonlóan jó lesz a fogadtatása.

 
ZsoltSon   2019. 06. 08.

Nem ájultam el tőle, de a jelenlegi vígjáték kínálatot elnézve egész üdítő darab, az meg már csak hab a tortán, hogy magyar filmre mondom azt, hogy az idei év legszórakoztatóbb mozija. Van még hova fejlődni, de témaválasztás és alakítások terén is látszik az előrelépés, Nagy Ervint egyre jobban kedvelem :) Egy pontot azért levonnék, mert volt egy-két jelenet, aminél úgy éreztem, kicsit kezd lankadni a figyelmem, de alapvetően humoros, könnyed kikapcsolódást biztosító film.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.